Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Kohlmannova knjiga i islamski teroristi u Bosni 

Važni podatci iz knjige ‘Al-Qaida’s Jihad in Europe: the Afghan-Bosnian Network’  

 

Evan F. Kohlmann (1979.) američki je savjetnik za terorizam koji je radio za FBI i druge vladine organizacije. Suradnik je na blogu Counterterrorism, stariji istražitelj zaklade The Nine Eleven Finding Answers i analitičar terorizma za NBC News. U svom manifestu Anders Behring Breivik doslovno je kopirao 25 ​​stranica iz ideološkog teksta Evana Kohlmanna, a objavio ga je institut pod vodstvom Magnusa Ranstorpa.U profilu za Penn Law Journal Kohlmann je rekao da je ljetovao u Francuskoj dok je odrastao, jer je njegov otac tamo studirao. Kohlmann je završio školu Pine Crest u Fort Lauderdaleu na Floridi. Pohađao je Georgetown University Edmund A. Walsh School of Foreign Service School, gdje je studirao kod Mamouna Fandyja. Fandyjevo mentorstvo potaknulo je njegovo zanimanje za bliskoistočnu politiku. “Kad je [Fandy] živio u Egiptu, svakodnevno je prolazio pored tipa dva u tamošnjoj Al-Qaidi. Doista je znao svoju temu.”Kohlmann je na pravni fakultet Sveučilišta Pennsylvania ušao u jesen 2001. godine, nekoliko tjedana prije napada Al-Qaede na SAD 11. rujna 2001. Kohlmann je radio kao pripravnik u istraživačkom projektu The Investigative Project, Washingtonu, DC. Napisao je knjigu Džihad Al-Qaide u Europi: Afganistansko-bosanska mreža. Viši je savjetnik za terorizam u Zakladi NEFA. Također je suradnik Bloga za borbu protiv terorizma, i analitičar terorizma za NBC News. Nazvao je Anwara al-Awlakija “jednim od glavnih svjetiljki džihadizma za potencijalne domaće teroriste.

Njegovo tečno vladanje engleskim jezikom, njegovo nesmiljeno zagovaranje džihadskih i mudžahedinskih organizacija i njegov pristup mudrosti na mreži moćna su kombinacija.” Predavanje al-Awlakija “Konstante na putu džihada”, za koje kaže da se temelji na sličnom dokumentu koji je Al-Qaida napisala kod osnivača Saudijske Arabije, naziva “virtualnom biblijom za usamljene muslimanske ekstremiste.”Izradio je Plan Al Qaida, 90-minutni film, koji će služiti kao dokaz i ublažavanje stresa tijekom vojnih povjerenstava Guantanamo, koji je sponzorirao Ured vojnih povjerenstava. Prema Carolu Rosenbergu iz Miami Heralda: “Video je modelirao prema Nacističkom planu, poučnom filmu prikazanom na sudovima u Nürnbergu kasnih 1940-ih za najviše nacističko vodstvo.”U početku je kapetan Keith Allred, predsjednik Vojnog povjerenstva Salima Ahmeda Hamdana presudio da će film biti štetan, ali je preinačio ovu odluku. Kohlmann je često služio kao vještak optužbe na suđenjima za terorizam. “Još nije bilo toliko slučajeva, pa ponekad tužitelji rade svoje prve. Znam kako rade sudovi, pa sam trenutno prilično vrijedan.” Iako se smatra stručnjakom za terorizam, Kohlmann ne može čitati, pisati niti govoriti arapski. Njegovu stručnost i neutralnost osporili su branitelji i drugi stručnjaci, dok je njegovu knjigu ‘Al-Qaida’s Jihad in Europe: the Afghan-Bosnian Network’ odbilo Sveučilište Pennsylvania Press. U sljedećim je slučajevima svjedočio kao vještak o džihadu Al-Qaide u Europi.Zašto je toliko puno otmičara 11. rujna boravilo u Njemačkoj? Kako su se terorističke postaje za spavanje (‘spavači’) razgranale u gradovima poput Londona, Pariza, Rima i Hamburga? Ovo je prva knjiga koja otkriva tajnu povijest kako su u Europu sustavno prodirali redovi najopasnije terorističke organizacije na zemlji. Teroristički analitičar Evan F. Kohlmann tvrdi da je ključ za razumijevanje europskih stanica Al-Qaide u bosanskom ratu 1990-ih. Koristeći bosanski rat kao svoj zaklon, afganistanski obučeni islamski militanti odani Osami Bin Ladenu sastali su se na Balkanu 1992. godine kako bi uspostavili europsku domaću terorističku infrastrukturu kako bi zacrtali svoje nasilne napade na Sjedinjene Države. Dok su Zapad i Ujedinjeni narodi gledali s neodobravanjem, fanatični strani mudžahedini ili sveti ratnici stvarali su pustoš po cijeloj južnoj Europi, posebno ciljajući na mirovne snage UN-a, pa čak se ponekad i otvoreno boreći s bosanskim muslimanima. Nekoliko mjeseci nakon završetka rata, domaće terorističke ćelije ‘spavača’ pojavile su se na ulicama europskih gradova.

Džihad Al-Qaide u Europi otkriva novi kut prema smrtonosnoj međunarodnoj terorističkoj organizaciji i uključuje nedavno deklasificirana američka i europska obavještajna izvješća, tajne evidencije Al-Qaide i interne dokumente te intervjue s zloglasnim ličnostima poput simpatizera Bin Ladena sa sjedištem u Londonu Abu Hamze Al-Masri. „Izvrsno istražena, ova knjiga govori o rođenju Al-Qaide 1980-ih u Afganistanu i kasnijoj obuci militantnih islamista za prijevoz u Bosnu: navodno da se zajedno sa svojim kolegama muslimanima bore protiv Srba, a potom i Hrvata, ali zaista, kako pokazuje Kohlmann, za uspostavu trajne baze za naknadne terorističke operacije protiv europskih ciljeva. Postoji posebno zanimljivo poglavlje o dobrotvornim organizacijama koje financira Saudijska Arabija, a koje su usmjeravale novac za oružje u sukob, a neke financiraju bombardiranje Svjetskog trgovinskog centra 1993. Godine (http://books.guardian.co.uk/reviews/roundupstory/0,,1312063,00.html) subota, 25. rujna 2004.“To je rječito opovrgavanje koliko se moglo nadati da ćemo pročitati ideju da su Izetbegovićevi bosanski muslimani na bilo koji način bili ideološki suputnici Al-Qaide ili njezini partneri u terorističkim aktivnostima. Napisao ga je istinski stručnjak za tu temu – Kohlmann je međunarodni savjetnik za terorizam – ovo je lucidan i informiran izvještaj o umiješanosti mudžahedina u Bosnu, koji postavlja mitove na počinak. Ova izvrsna knjiga neophodno je štivo za svakoga tko želi shvatiti istinu o epizodi bosanskog rata koju toliko često pogrješno prikazuju oni koji imaju politički motiv za to. „Ova je knjiga istraživačko istraživanje o dva neistražena aspekta suvremenog terorizma. Knjiga je opisna i empirijski bogata: glavno postignuće autora je dokumentiranje mnogih terorističkih incidenata koje su Afganistanci počinili u ratnoj Bosni i poslijeratnih slučajeva terorističkih aktivnosti ukorijenjenih u njihovoj dalekosežnoj mreži”, napisao je Michael Innes. „To je rječito opovrgavanje koliko se moglo nadati pročitati ideje da su Izetbegovićevi bosanski muslimani na bilo koji način bili ideološki suputnici Al-Qaide… Kohlmann je međunarodni savjetnik za terorizam – ovo je lucidan i informiran prikaz upletenosti mudžahedina u Bosnu, onaj koji postavlja mitove. Ova izvrsna knjiga ključno je štivo za svakoga tko želi shvatiti istinu o epizodi bosanskog rata koju oni koji imaju politički motiv tako često pogrešno prikazuju”, napisao je Marko Attila Hoare na web stranici društva Henry Jackson. Džihad Al-Qaide u Europi otkriva novi kut prema smrtonosnoj međunarodnoj terorističkoj organizaciji i uključuje nedavno deklasificirana američka i europska obavještajna izvješća, tajne evidencije Al-Qaide i interne dokumente te intervjue s zloglasnim ličnostima poput simpatizera Bin Ladena sa sjedištem u Londonu Abu Hamze Al-Masrija i druge.

https://en.wikipedia.org/wiki/Evan_Kohlmann

Povezane objave

Samo tri posto Hrvata vratilo se na područje Banjolučke biskupije!

HF

Na Rokovo na Ceru

HF

Bošnjaci protiv Hrvata!

HF

Državna mafija štiti Šantićeve ubojice

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više