Hrvatski Fokus
Hrvatska

Za lijeve medije Tomislav Merčep je zločinac

Prvi zapovjednik obrane Vukovara nema mira ni u grobu

 

U 69. godini preminuo Tomislav Merčep – tportalwww.tportal.hr › vijesti › clanak › u-69-godini. Merčep je odoru kaljao krvlju, pljačkom … – Slobodna Dalmacija slobodnadalmacija.hr › vijesti › hrvatska › mercep-je-o…17. stu 2020. Umro je Tomislav Merčep, ratni moloh, od hrvatskog sudstva pravomoćno osuđeni ratni zločinac i čovječuljak zlokobnog pogleda koji je o sebi …
PREMINUO JE TOMISLAV MERČEP: Umro je nakon teške i …net.hr › danas › hrvatska › preminuo-je-to

Preminuo je Tomislav Merčep – Poslovni dnevnik www.poslovni.hr › hrvatska › preminuo-je-tomislav-m…17. stu 2020. – Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata izvijestila je kako je preminuo Tomislav Merčep. – Pokopani Merčep: Na sprovodu ratnog zločinca … – Jutarnji listwww.jutarnji.hr ›vijesti› hrvatska. Ratni zločinac Tomislav Merčep pokopan je u srijedu na Mirogoju. Brojne poznate osobe došle su na Merčepov sporovod… To je samo za ilustraciju kako lijevo orijentirani mediji pišu o Tomislavu Merčepu, pa čak se spuste tako nisko da napišu” čovječuljak zlokobnog pogleda” Sramotno! Je li ovaj pogled teško bolesnog čovjeka zloban? Rekla bih tužan i bolan zbog sveg zla što je doživio od vlasti države za koju se borio!

Na taj način se političke ” elite” obračunavaju sa zaslužnim hrvatskim braniteljima , samo zato jer su se usudili braniti svoj dom i svoju domovinu Hrvatsku. Prisjetimo se ovom prigodom i generala Đuru Brodarca, kojeg su proganjali kao psa, i koji je umro u zatvoru u Osijeku, jer nije dobio adekvatnu pomoć. Mladen Bajić i DORH kojem je bio na čelu nije tako proganjao srpske četnike za zločine nad Hrvatima, kao što je proganjao hrvatske generale i branitelje za zločine nad Srbima. I to je hrvatsko Pravosuđe? Sramota od Pravosuđa! Raditi protiv interesa hrvatskog naroda, a taj narod ih plaća? Raditi u Hrvatskoj protiv države Hrvatske, a ta država Hrvatska ih plaća? Pa toga nema nigdje na svijetu! Nema nigdje na svijetu ni predsjednika koji je kao zaštićeni svjedok, tajno otišao u Hag svjedočiti protiv države kojoj je bio na čelu? Nigdje takvih apsurda nema osim u Hrvatskoj! Kakav obraz imaju, kakvu savjest imaju svi političari od saborskih zastupnika, do Vlade i Pravosuđa, koji godinama rade protiv hrvatskih interesa i hrvatskog čovjeka? Zašto ih hrvatski glasači ne kazne na izborima za izdaju hrvatskih nacionalnih interesa, nego još uvijek glasaju za njih? Kako pa je veleizdajnik Stjepan Mesić biran dva mandata, odnosno 10 godina, i upropaštavao Hrvatsku za mene će ostati misterija!

Mladen Bajić je tako PROPUSTIO kazniti izvršitelje ratnih zločina nad hrvatskim narodom i hrvatskim civilima! Radio je upravo suprotno, proganjao je hrvatske branitelje, koji su vladajućoj “eliti” bili smetnja za njihovu strahovladu, pljačku i kriminal! Zapovjednike obrane Vukovara, dao je zatvoriti i fizički maltretirati, a na primjer kapetana Dragana Vasiljkovića pustio na slobodu?! Na sve te nepravde reagirali su 4 zapovjednika postrojbi i dolje potpisali dokument u kojem navode sve nepravde, nepravilnosti, zakulisne igre i pljačku.

Sramotno Izvješće državne komisije o pripremi i vođenju obrane Vukovara nastalo je u studenom i prosincu 1991. godine. Potpisuje ga Josip Manolić, predsjednik te komisije. Na 50 stranica kronološki je ispisano viđenje obrane grada heroja. No to je viđenje jednostrano s brojnim konstrukcijama koje su trebale dokazati da su Mile Dedaković Jastreb i ljudi iz njegova okruženja uz pomoć jugoslavenske obavještajne službe zapravo radili na rušenju ustavnopravnog poretka Hrvatske. Zbog toga su vukovarski branitelji s pravom ogorčeni na to izvješće čije zaključke još uvijek nijedna od vlada nije dovela u pitanje.

Izvješće počinje događajima s početka 1991. godine i nagovještajima da će u istočnoj Slavoniji uslijediti žestoka neprijateljska agresija. Koje li nelogičnosti i izvrtanja teza, samo zato da vladajući izbjegnu i sa sebe skinu odgovornost. Ta vukovarska mladost koja je nesebično branila svaku kuću, svaku ulicu u nadljudskim uvjetima, po Manoliću je radila ” na rušenju ustavnopravnog poretka Hrvatske?” Očito da su po njima trebali prepustiti da Srbi i JNA odmah okupiraju Vukovar , pa bi onda “štitili ustavnopravni poredak Hrvatske”, ali koje i kakve Hrvatske? Valjda one Hrvatske koju nije trebalo braniti, YugoHrvatske, zbog koje je sudac koji je osudio Tomislava Merčepa rekao “na pogrešnoj strani povijesti Republike Hrvatske” Jer Hrvatska obranjena u Domovinskom ratu je za te yugoudbaše pogrešna Hrvatska.

Ne procesuirani i nekažnjeni zločini nad Hrvatima i nacionalnim manjinama u velikosrpskoj agresiji; Za pokolj u Borovu selu 12 hrvatskih redarstvenika, nitko nije odgovarao Pokolji u Strugi 12 osoba i Kozibrodu 10 osoba, nitko nije odgovarao. Za pokolj u dalju 39 osoba, nitko nije odgovarao izvršen pokolj kod Gline 10 osoba, nitko nije odgovarao. Za pokolj na Majuru 20 osoba, Četekovcima 24 osobe, Kusonjama 20 osoba, Tovarnik 68, nitko nije odgovaraoPokolj Široka Kula 34 osobe nitko nije odgovarao za pokolj kod Baćina, 56 osoba, nitko nije odgovarao za pokolj u Lušcu 59 osoba, Petrinji 76 osoba, Erdutu 15 osoba, Saborskom 29 osoba nitko nije odgovarao za pokolji na Ovčari, 264 osobe, Škabrnji 86 osoba, Nadin 14 osoba, Klanac 20 osoba, Vrhovine i Dabar 15 osobapokolj u Čanku 7 osoba, Voćinu 47 osoba, Joševica 32 osoba, nitko nije odgovarao za pokolj u Luđevačkom Selištu 10 osoba, pokolj u Medviđi 10 osoba…

Za sve žrtve ovih masovnih zločina nema pravde, DORH bas nije nimalo briga za procesuiranje tih zločina a mi možemo samo plakati od muke i jada. Dok je Mladen Bajić poslao hrvatske generale u Hag ekspresno, proganjao Đuru Brodarca koji je umro kao nevin čovjek, jer za njega nije podignuta ni optužnica, Tomislava Merčepa razapinjali su, nisu ga pustili ni majci na sahranu, bešćutnici! Da bude jasno, krivnja je prvenstveno na Državnom odvjetništvu, koje, očito, ne radi svoj posao kako bi to moralo činiti. Teško da se radi o nemaru, bit će da je sve što se u sklopu zločina nad Hrvatima i Hrvatskom u Domovinskom ratu radi, odnosno ne radi, stvar politike, da su politički moćnici odlučili da se u sklopu sveopće „pomirbe u regiji“ taj proces ne smije „opstruirati“ nekakvim procesima za počinjenje ratnih zločina nad Hrvatima koje su počinili četnici, što ‘domaći’, što uvezeni, i JNA. A vjeran vojnik te politike je Državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić. Što je on sve ove godine radio? Zašto nije radio ono što je trebao raditi? I, ključno pitanje, zbog čega svake godine njegovo izvješće o jednogodišnjem radu bude prihvaćeno u Saboru, i zbog čega ga podupire predsjednik države?

Odgovori na ta pitanja jednostavni su i jasni. Navedenim političkim moćnicima nije do dobrobiti Hrvatske, a niti do stvarne pomirbe. Preduvjeti za takvu pomirbu su jasni: priznanje agresije na Hrvatsku od strane Srbije/Jugoslavije, JNA i pobunjenih Srba u Hrvatskoj, istina o nestalim Hrvatima, vraćanje svega opljačkanog i odnesenog iz Hrvatske, nadoknada ratne štete i sudski progon svih zločinaca prema Članku 3. Zakona o općem oprostu. Njima, cjelokupnoj političkoj ‘eliti’ nakon 2000. je tek do ‘pomirbe’ kako bi se Hrvatska i Srbija ‘jače povezale’, čime bi se ostvarile želje i namjere Srbije, jugofila u Hrvatskoj i dobro znanih vanjskih čimbenika, EU i Velike Britanije , koji žele Srbiju odvući od utjecaja Rusije, opet na štetu hrvatskog naroda, a Srbi to itekako koriste provođenjem Memoranduma SANU 1,2 i 3 u čemu im pomažu i odnarođene hrvatske političke ” elite”, koje umjesto da rade za hrvatske interese, rade za interese EU i raznih interesnih skupina.

I baš stoga im je u interesu da se o Zakonu o općem oprostu stvori mišljenje kao da je u njemu krivica što, eto, ne mogu biti kažnjeni mnogi (ogromna većina!) zločina nad Hrvatima tijekom Domovinskog rata. Zakon o općem oprostu, dakle, abolira samo one koji su sudjelovali u oružanoj pobuni, ali nisu počinili zločine nabrojane u Članku 3. Zakona. Pojednostavljeno rečeno, tko je od pobunjenih Srba nosio pušku i borio se samo protiv naoružanih hrvatskih jedinica, i to u skladu s običajima rata, aboliran je ovim Zakonom. Treba naglasiti da je ovakav Zakon izrazito velikodušan prema onima koji su izvršili djelo oružane pobune protiv Hrvatske. U Sjedinjenim Državama, primjerice, 18. amandman Ustava, koji potječe još od Američkog građanskog rata, kaže da će se svi dugovi i obveze države prema onima koji su se pobunili protiv SAD, kao i njihovi zahtjevi prema državi proistekli iz pobune smatrati nezakonitim i ništavnim.

Uloga Državnog odvjetništva i Pravosuđa je pravda i pravednost, a hrvatske, češke i mađarske žrtve tu pravdu nisu dobile. Isključivi krivac je Pravosuđe , koje je olako aboliralo 20 641 četnika, a za hrvatske žrtve nije ishodilo pravdu, a kako izgleda nikada ni neće! Prošlo je 30 godina, ratni zločin ne zastarijeva, ali ne postoji ni volja, ni nakana da se bilo koga procesuira za ratni zločin nad Hrvatima, Česima i Mađarima.

Tako je Mladen Bajić i oni koji su ga zamijenili umjesto da proganja četnike, proganjao hrvatske branitelje i generale! Koliko godina zatvora je zaslužio za te velike propuste, ako je Merčep za propust 7 godina? Hoće li ikada netko odgovarati za nečinjenje, nemar i nevoljkost u obnašanju dužnosti? Ne će, jer kod hrvatske političke i državne “elite” nema odgovornosti prema nikome, ni prema poslu koji obavljaju, ni prema hrvatskom narodu koji ih je birao! Ops, ima, ima prema novcu! Prodane duše!

Lili Benčik

Povezane objave

Plenkovićevo izvješće o radu Vlade je nepotpuno

HF

Ukusne i neukusne pite

HF

Veliki Jure

HF

IZREKE – Osjećaj dosade prvi je simptom lijenosti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više