Hrvatski Fokus
Hrvatska

Labradorovci digli glavu u Srbiji i u Hrvatskoj

Živimo u državi u kojoj je pisac scenarija za Daru iz Jasenovca idol elita, a Tomislav Merčep ratni zločinac

 

„Operacija Labrador imala je za cilj izbjegavanje rata u Jugoslaviji“, za TV kanal Nepoznata Srbija kaže bivši obavještajac KOS-a i glavni akter akcije Labrador Vladimir Jadrijević, prenosi Hrvatski Fokus, što je profil i ogledalo Srpskoga Kulturnog Kluba (dr. sc. Tomislav Dragun: Anto Nobilo, verificirani naci-boljševik i udbaš, udbaški advokat otvorenog propagiranja ideologije i prakse Srpskog Kulturnog Kluba, Hrvatski Fokus). Iz Kulturnog Kluba, iz koje se može čuti (pročitati) „Pa nisu samo Srbi pisali o zločinima NDH, o zločinima NDH pisali su i drugi“. Pa dotični pokazuje neku knjigu jednog Engleza. Što je dokaz neograničenog nasilja nad istinom i zdravim razumom. Jer je, jednostavno neshvatljivo da netko tko je bio punoljetna osoba, koja je živjela na prostoru bivše države Jugoslavije, danas govori kako su tajne službe te države nastojale spriječiti rat u toj državi. Isto kao što je neshvatljivo, da ozbiljan čovjek u Hrvatskoj, Hrvatima nameće nekog Engleza kao objektivnog svjedoka rata između Hrvata i Srba, odnosno, objektivnog svjedoka NDH. Kada obojica, i onaj koji govori da je Labrador nastojao spriječiti rat u Jugoslaviji koncem prošlog stoljeća, i onaj koji nam nameće jednog Engleza kao objektivnog svjedoka NDH, znaju da je svaki Srbin koji je htio, prije nekoliko godina nego što je počeo rat „kojega je nastojao spriječiti Labrador“ imao automatsko vojno oružje iz arsenala JNA. Kada obojica znaju da je taj Srbin koji je imao automatsko vojno oružje znao da njegov susjed Hrvat nema nikakvo oružje. Znao je, jer je on Srbin, odlučivao komu dati lovačku pušku.

Stoga moramo reći: Da gospodine (druže) Andrijeviću (Musiću), rat u Jugoslaviji se mogao izbjeći. Na Bleiburgu, ni u Srebrenici nije bilo rata. Pa možemo reći kako su „Labradorovo nastojanje sprječavanja rata u Jugoslaviji“ i „engleska objektivnost o NDH“ vrh sante leda Srpskog Kulturnog Kluba. Pa zaronimo ispod površine, da vidimo truplo sante leda nastale od otpadnih voda. Iz te sante leda preko Srpskog Kulturnog Kluba iz Beograda, novi napad na FFZ (Filozofski fakultet Zagreb), odnosno završne operacije utvrđivanja Srpskog Kulturnog Kluba na FFZ-u, kao hrvatskog fakulteta u Zagrebu. Kažu, zbog seksualnog napastovanja nekih profesora tog fakulteta nad njihovim studenticama.

Dok se u najvišim sferama svjetske (filmske) umjetnosti vode ozbiljne rasprave o kvaliteti i karakteru te umjetnosti, radi dodjeljivanja nagrade za tu umjetnost – igrani film, u što je uključena i Srbija sa njezinim igranim filmom Dara iz Jasenovca, gdje filmski kritičar uglednog Los Angeles Timesa Robert Abele kaže „Tanak je furnir povijesne realnosti na tom očito nativističkom i manipulativnom filmu“; u Hrvatskoj, u Saboru i na HRT-u, o seksualnom napastovanju na FFZ-u. Očito, u korist Srpskog Kulturnog Kluba. Očito, u korist srpskog igranog filma Dara iz Jasenovca. Baš na FFZ-u. A FFZ je mozak države (naroda)… novinari, književnici, redatelji, umjetnici itd. Pa ja pitam Sabor i HRT: Zašto se u Hrvatskoj šuti o dodjeljivanju filmske nagrade Oscar? Ne znam je li živ onaj radnik HEP-a kojega je ručnom bombom pokušao ubiti „pripadnik ugrožene manjine u Hrvatskoj? I zašto HRT ne spominje tužbu dr. sc. Tomislava Draguna protiv Ante Nobila? I na kraju, zašto JUSP (Jasenovački Ured Spomen Područja) i Pantovčak šute, kada ja u javnom mediju pišem da je JUSP strateški (koalicijski) partner Labradora. Kada kažem da je onu ploču na kojoj piše Za dom, u Jasenovac postavio Labrador. Kada kažem da je one HOS-ovce na proslavi obljetnice Maslenica u Zadru i Bljeska u Okučanima pozvao Ured sa Pantovčaka radi pokazivanja neprijateljstva prema NDH. Pa opet kažem da je današnja Hrvatska u ratu sa lažnom NDH. U ratu sa lažnom NDH, umjesto sa stvarnom srpskom genocidnošću. Sve zbog uzvika Za dom.

I na kraju, ako je scenarij za Daru iz Jasenovca napisao Miljenko Jergović, kao što dr. sc. Tomislav Dragun predlaže da se Anti Nobilu oduzme hrvatsko državljanstvo, ja predlažem da se i Miljenku Jergoviću, isto oduzme hrvatsko državljanstvo. Još me nešto muči. Na portalu Dnevno čitam da vlasnik jednog kafića u Rijeci zabranjuje ulaz HDZ-ovcima i podupirateljima HDZ-a u njegov kafić. Samo, kako može znati da je netko podupiratelj HDZ-a ako ga ne pozna, što ja povezujem sa „borbom protiv korupcije“, manipuliranjem uzvika Za dom, te sa stalnom borbom na FFZ-u u korist Nevena Budaka. Zabrana rada kafića i korupcija u Hrvatskoj? „Za zabranu rada kafića i za korupciju u Hrvatskoj, odgovoran HDZ“! Pa ja kažem da je i Stožer za borbu protiv koronavirusa podmetnut HDZ-u kao hrvatskoj državotvornoj stranci. Da bi Labrador mogao reći „HDZ-ovcu i psu ulaz zabranjen“. Tako je to u zemlji u kojoj je pisac scenarija za Daru iz Jasenovca idol elita. A Tomislav Merčep ratni zločinac.   

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Kupovale su se naočale, šibice i cigarete

HF

Nostalgija

HF

Ja želim biti Bandić!

HF

Zar i Čačić nekoga vrijeđa!?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više