Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Plenković se sakriva iza beskrupuloznih laži

Surova istina o dobavljačima i stanju kompanije

 

Plenković se 16. veljače 2021. ponovno hvali projektom izgradnje Pelješkog mosta, a koji se izvodi novcem građana RH, koji su dobili po ključu raspodjele novca iz EU-a (fiksna godišnja članarina RH za EU je preko 600 milijuna eura). Taj isti Andrej Plenković i njegova zločinačka grupa Borg jednim su potpisom omogućili lešinarima da iz Agrokora protupravno opljačkaju 530 milijuna eura. Što je naime više od cijelog projekta Pelješkog mosta (400 milijuna eura). Pozovimo ga zajedno, kako je uostalom i on sam već kazao, neka vrate novac! Izgradit ćemo više tvornica i mostova i zaposliti desetke tisuća ljudi. Otimanjem cijelog Agrokora Republika Hrvatska je oštećena za mnogo mnogo veće iznose.

Na tiskovnoj konferenciji predsjednika Vlade RH ponovno smo čuli laži i obmane o Agrokoru i njegovom navodnom “spasu” (naravno navodnom jer Agrokor nije trebalo spašavati) za što je, kako je naglasio Plenković, zaslužna njegova vlada. Čudno da je spomenuo Agrokor jer se ime moje otete kompanije nije usudio javno izustiti već mjesecima.

Upravo zbog iznesenih laži imam potrebu obratiti se javnosti te u narednim danima iscrpno dokumentirati istinu o otimanju privatnog vlasništva u glavnoj regionalnoj kompaniji. Iako mjesecima nisam objavljivao dokumente i činjenice vezane uz Agrokor, njegovo otimanje i rastakanje desetljećima stvaranih vrijednosti, današnje opetovane laži Andreja Plenkovića, iznesene u već više puta viđenoj frazeologiji, motivirale su me da javnosti podastrem sva saznanja o ovoj neviđenoj pljački i pokrenem dodatne mehanizme kako bi zaštitio sebe, svoju obitelj i vlasništvo.

Pitamo se, pitamo

Mi se stvarno pitamo koji je to recept za uspjeh jednoga društva i njegove države? I onda kada na tu temu pogledamo nekoliko mjeseci unazad dobijemo more prijedloga u javnim medijima, to građane zbunjuje.

U principu kada se napravi jedna manja analiza dođe se do jednostavnog zaključka – zemlje u kojima se poštuje vladavina prava imaju najveće povjerenje u institucije, najviši standard građana, konkurentnu ekonomiju i dr.

Najbolji primjer za pozitivne promjene kod država koje su imale nisku stopu vladavine prava je Rumunjska. Rumunjska je odlučno i energično krenula u bitku za povjerenje građana u njegove institucije. Nije se bacila na edukacije ili nešto slično tome nego je uspostavila državne institucije gdje je zakon isti za sve. Energično je provela antikorupcijsku ofenzivu i primijenila je striktno zakon. Dakle uvela je vladavinu prava. Nakon toga je Rumunjska preko noći ne procvjetala nego doživjela snažan društveni i ekonomski uspjeh. Ako tako gledamo, jednostavno je zaključiti da je jedan od najvažnijih faktora za uspjeh jednoga društva i njegove države uspostava vladavine prava.

Isto tako osim vladavine prava važan faktor za napredak jednoga društva su zaposlenici i njihovo nagrađivanje. Dakle zaposlenici u državnom sektoru ali i zaposlenici u privatnom sektoru. Uspješna država ce dati određene poticaje kako bi privatni i državni sektor mogli biti konkurentni da zadrže zaposlenike u vlastitoj državi. Iz ovog proizlazi da su isto tako jedan od najvažnijih faktora za uspjeh jednoga društva i njegove države kadrovi odnosno zaposlenici. Čitavo more raznih prijedloga znanstvenika, raznih analitičara i ostali ce se jednostavno presložiti ako se zadovolje ovi ključni faktori.

Ivica Todorić

Povezane objave

Koga savjetuje Tony Blair

HF

A da priupitamo Fredrika Reinfelda!?

HF

Što hoće ti Hercegovci?

HF

Vesna Pusić je univerzalni plagijator!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više