Hrvatski Fokus
Društvo

Životni prostor i Agenda 21

Četiri glavna područja gospodarenja otpadom

 

Dr. Richard Hoe Lawrence Day (New York, 28. III. 1905. – Westbrook, Connecticut, 15. VI. 1989.) rodio se 28. ožujka 1905. u New Yorku u Sjedinjenim Državama Amerike kada je njegov otac William Scofield Day imao 41, a majka Emily Hoe Lawrence 37 godina. Živio je na Summitu, Union, New Jersey, Sjedinjene Države oko 10 godina i The Bronx, New York City, New York, Sjedinjene Države 1940. Umro je 15. lipnja 1989. u Westbrooku, Middlesex, Connecticut, Sjedinjene Države, u dobi od 84 godine, i pokopan je u Bronxu, Bronx, New York, Sjedinjene Države.

Gdje mi živimo također će biti pod kontrolom, a proces je započeo 1992. na konferenciji UN-a o okolišu i razvoju (UNCED) održanoj u Rio de Janeiru, u kojoj je „akcijski plan” za 21. stoljeće osnovan stoljeća pod nazivom „Agenda 21”, čiji je cilj bio baviti se održivim razvojem na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Agenda 21 predstavljena je kao dobrovoljni plan i nije pravno obvezujuća, međutim u nekim je zemljama utjecala na lokalno zakonodavstvo (na primjer, Zakon o lokalnoj samoupravi iz 2000. u Velikoj Britaniji).

Dijelovi Agende 21 vjerojatno su već implementirani u vašem lokalnom području, iako možda o tome ne znate. Neke referencije možete pronaći na vašoj web stranici lokalne uprave / vijeća, ali ona nije široko promovirana, a malo ljudi zna kako Agenda 21 pokreće dijelove lokalnog odlučivanja, utjecaje na zakonodavstvo ili utjecaj koji to može imati na njihov živi.

Agenda 21 bavi se nekim problemima širenja stanovništva koje je opisao dr. Richard Day – prostor za život i gospodarenje otpadom. Prijedlozi Agende 21 otvoreni su za lokalnu i nacionalnu interpretaciju, a jedno područje koje se tiče stanovnika mnogih zemalja (posebno SAD-a) jest koncept zoniranja stanovništva i smanjenja veličine životnog prostora.

U nekim gradovima Sjedinjenih Država lokalne vlasti preispituju građevinske propise kako bi smanjile veličinu stanova. 2012. godine predložene su izmjene građevinskih propisa u San Franciscu koje omogućavaju da stanovi (poznati kao mikrojedinice) budu veličine samo 275 četvornih metara (približno 25,5 četvornih metara). Prema Scottu Wieneru, gradskom nadzorniku koji je predložio zakonodavstvo, grad je imao krizu pristupačnosti stanova, a najamnine su bile “kroz krov”. Neki kritičari zakonodavstva vjeruju da je smanjenje životnog prostora, a zoniranje stambenih zgrada dio je globalističke agende za koncentraciju stanovništva u područja koja se lako kontroliraju, te da će stambeno zbrinjavanje postati norma za mnoga zbivanja u cijeloj Europi. NAS.

Neke države u SAD-u podržale su rezolucije koje osuđuju Agendu 21. Tu spada i Kansas, gdje je republikanski predstavnik Dennis Hedke rekao kolegama zastupnicima tijekom govora u studenom 2012. „Pojam održivosti nije nužno loša stvar. Međutim, kada se smjernice transformiraju u indoktrinaciju, globalno, nacionalno i sa svakom državom i lokalnom upravom, a ta je indoktrinacija povezana s intenzivnom socijalističkom filozofijom, postavljaju se pitanja. “

Istog tjedna, Zastupnički dom New Hampshirea izglasao je zabranu provođenja politika povezanih s Agendom 21. U intervjuu za novinsku službu, republikansku predstavnicu, Anne Cartwright rekla je: “Znam da je [Agenda 21] u potpunosti protiv našeg Ustava od čitanja UN-ove procjene biološke raznolikosti”, nastavila je. “Lokalnom inicijativom provodi se na dijelove i dijelove kako bi nagrizala naša vlasnička prava.”

U Europi je situacija drugačija, jer su mnogi stanovi u velikim gradovima male jedinice u blokovima unutar određenih stambenih zona. Međutim, veličina novoizgrađenih domova sve je manja u Velikoj Britaniji, koja već ima jednu od najnižih prosječnih površina stanova u Europi. Graditelji kuća tvrde da su troškovi građevinskog zemljišta i potražnja za novim domovima toliko visoki da moraju proizvoditi kompaktne i pristupačne domove.

Prema britanskoj organizaciji ‘Komisija za arhitekturu i izgrađeni okoliš’, dijelu ‘Vijeća za dizajn’, ‘…ne postoje nacionalni minimalni standardi prostora, a niti građevinski propisi niti sustav planiranja ne određuju minimalnu površinu za privatno razvijene domove u Engleskoj. Rezultat je privatno stanovanje koje ne pruža dosljedno ono što bi CABE smatrao prikladnim prostorom.’

U Velikoj Britaniji u prosincu 2012., pregledom propisa o planiranju, koje je izvršio Lord Taylor iz Goss Moora, zaključeno je da bi trebalo ukinuti mnoge propise o planiranju koji su na snazi ​​za zaštitu britanskog sela. Glavna pokretačka snaga pregleda bila je potreba vlade da stvori više zona stanovništva i poveća izgradnju kuća.

Kraljevski institut britanskih arhitekata (RIBA) kritizirao je veličinu novih domova u Velikoj Britaniji u svom izvješću “Slučaj za svemir” (rujan 2011.). Nalaz izvještaja bio je da je površina prosječne kuće s tri spavaće sobe bila samo 92 posto minimalne preporučene veličine 88 četvornih metara. Izvještaj je također nastavio kritizirati veličinu ostalih stambenih zgrada kao malu koja preporučuje minimalne vrijednosti.

U SAD-u, dobrotvorna organizacija “Wildlands Network” (ranije poznata kao “projekt Wildlands”) u inicijativama za uređenje zemljišta povezane s Agendom 21, pod maskom očuvanja okoliša u Sjevernoj Americi, izazvala je zabrinutost kod organizacija koje kritiziraju dobrotvornu organizaciju zbog saučesništva u globalističkoj agendi za premještanje stanovništva u ograničene zone, ograničavanje (ili uklanjanje) privatnog vlasništva nad zemljištem i uništavanje neovisne poljoprivrede.

‘Wildlands Network’ tvrdi da koristi znanstveno utemeljeno rješenje za stvaranje četiri velika zaštićena koridora zemljišta koja vode od istoka prema zapadu i sjevera do juga kako bi dugoročno zaštitili divlje životinje i ljude, povezujući parkove i prirodne rezervate s novim, zdravim stanište. Oni također tvrde da imaju ulogu u ‘ublažavanju klimatskih promjena’ i korištenju znanstvenog mapiranja nazvanog ‘Dizajn mreže divljih područja’. Otkako je promijenila naziv organizacije iz “Projekt Wildlands”, organizacija sada tvrdi da se sastoji od brojnih “mrežnih partnera”, uključujući zaštitarske organizacije, zaklade, umjetnike, zoološke vrtove, privatne vlasnike zemljišta i mnoge druge privatne i državne organizacije.

‘Wildlands Network’ usko je surađivao s vladinim agencijama koje koriste ‘Dizajn mreže Wildlands’ i mapiranje u svoje programe upravljanja zemljištem.

Kao što smo već ustanovili, ‘Wildlands Network’ prije je bio ‘Wildlands Project’ (‘Wildlands Project Inc’) koji je registriran na Floridi, a koji je pak proizvod druge organizacije, ‘Wild Earth Society Inc.’ koja je registrirana u Vermontu, SAD. U evidenciji korporacija i Wildlands Project Inc i Wild World Society Inc imaju isti identifikacijski broj. Donacije tvrtki ‘Wildlands Project Inc.’ pokazuju da odlaze u korporaciju Vermont, gdje imaju dobrotvorni status. Financijske evidencije pokazuju da je glavni suradnik u projektu “Wildlands Project Inc.” bila je ‘Ted Turner Foundation Inc’ iz Atlante u državi Georgia.

Ted Turner poznati je globalist za kojeg se također zna da ima ekstremne poglede na kontrolu stanovništva i kontrolira ogromnu medijsku mrežu, uključujući CNN, MGM, TNT, Turner Entertainment i širok spektar drugih poslovnih interesa. Do 2011. godine bio je najveći privatni vlasnik zemljišta u Sjedinjenim Državama, sa svojim značajnim kupnjama zemljišta 2007. godine, koje su dospjele u središte pozornosti drugih medijskih organizacija poput Foxa. Njegovi otvoreni i kontroverzni stavovi donijeli su mu nadimke “Usta Juga” i “Kapetan nečuveni”.

Na Floridi, gdje je sjedište ‘Mreže divljih područja’ i koja je u velikoj mjeri uključena u projekte zaštite u državi, postoji inicijativa nazvana ‘Florida Forever’ koja je aktivna u stjecanju zemljišta od privatnih vlasnika putem ‘Vijeća za akviziciju i obnovu’ (LUK). ARC je odgovoran za pregled projekata “Florida Forever” i određivanje geografskih granica projekata, a također je odgovoran za rangiranje prioriteta projekata i usvaja godišnji plan rada za otkup zemljišta.

Zemljište koje ispunjava kriterije statuta Floride i pravila 18-24 Floridskog upravnog zakona može kupiti država, pod uvjetom da nabavna cijena iznosi 80% ili manje od njegove tržišne vrijednosti, za projekte koje je odobrila “Florida Forever”.

Između 2010. i 2012. projekt ‘Florida Forever’ dobio je malo financijskih sredstava zbog financijske recesije i pada dažbina koji se obično povećavao porezom na imovinu. 2012. godine projekt je dobio novčani ulog novca iz budžeta Floride, a kabinet Floride odobrio je financiranje 21 projekta zaštite. Bilo je kritika nekih floridskih zajednica koji su smatrali da su se projekti koje država odobrava više usredotočili na kvalitetu vode, zaštitne zone oko vojnih baza i na projekte koji su već bili u potpunosti dovršeni, što implicira da se financiranje i projekti koriste za osiguravanje veliki dijelovi zemlje bili su nedostupni stanovništvu.

Slične kritike na račun mreže Wildlands i sudjelovanja lokalne vlasti u stjecanju privatnog zemljišta upućene su i u drugim dijelovima SAD-a. Postoje tvrdnje da organizacije poput ‘Wildlands Network’ i vladine organizacije rade na kontroli cjelokupnog zemljišta u zemlji, s konačnim ciljem da privatno vlasništvo nad zemljištem postane privilegija nekolicine i prisili sve ostale u zone s vrlo malo stanovanja prostora, u skladu s poglavljima Agende 21.

Iako postoje inicijative u cijelom svijetu za proizvodnju stambenih zona s malim stambenim jedinicama, čini se da ne postoji izravna veza između organizacija poput “Wildlands Network” i lokalne uprave, osim što je lokalna samouprava uključena u očuvanje okoliša i (možda) uzimanje ili razmatranje savjeta lokalnih organizacija za zaštitu okoliša – što samo po sebi može biti dovoljno da pokaže da postoji neka veza, ali nedovoljno da pokaže nepobitne izravne veze s vladinom ili globalističkom agendom.

Agenda 21 također daje preporuke za kontrolu gospodarenja otpadom. Agenda 21 identificira četiri glavna područja gospodarenja otpadom – minimiziranje otpada, ponovna upotreba i recikliranje otpada primjenom ekološki prihvatljivih metoda, promicanje ekološki prihvatljivog odlaganja i obrade te širenje pokrivenosti otpadom.

Poredak istine, 9. siječnja 2014., https://drrichardday.wordpress.com/2014/01/09/living-space-agenda-21/

Povezane objave

Mudre misli Bernarda Mannesa Barucha

hrvatski-fokus

Mali romani Tahira Mujičića

hrvatski-fokus

“Lijepe” hrvatske riječi

HF

MUDROSITNICE – Svakog jutra rano digni se

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više