Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Za pobjedu nad Tottenhamom najzaslužniji su Mamići

Dobro je došlo svima malo radosti, sreće, veselja, nade i svjetla, u ovoj apatičnoj, tmurnoj, depresivnoj, dosadnoj predizbornoj atmosferi

 

Ne vjerujem u čuda, ali moram priznati da se u četvrtak u  Maksimiru dogodilo čudo neviđeno. Trener koji je prvi puta nastupa u takvom svojstvu, bacio je na koljena Velikog Mourinha. Dinamo je pobijedio Tottenham. Ne znam je li tu malo pomogla i Međugorska gospa, kojoj se klanja i moli Zdravko Mamić. Prema viđenom i neočekivanom, Hrvatska se može pomalo nadati idućem Mundijalu. U repku uvijek ulazi najviše nogometaša iz Dinama. Ovi novi klinci u Dinamu puno obećavaju. Ne poznajem ih.  Gledam nogometne utakmice samo kad igra reprezentacija.

Stanujem u Dugavama, čiji BBB su bučno  slavili pobjedu svojeg kluba cijelu noć. Po svakoj pucnjavi i urlanju sam znala da je pao gol. To je bilo ludilo. Njima su se pridružili mnogi susjedi, klinci  i “starci”. Nisam od te buke mogla zaspati, ali ne ljutim se i ne tužakam nikoga. Da sam mlađa i ja bi im se pridružila.

Je li itko pomislio da je to pobjeda Zdravka i Zorana Mamića. Bez ulaženja u njihove navodne sumnjive rabote u vezi Dinama, prodaje igrača, izvlačenja novca iz kluba, mora se priznati da imaju velike zasluge za pobjedu Dinama, u ovoj pobjedi Dinama, ogromnoj sreći i radosti u Zagrebu i diljem Lijepe naše.

Među prvima ili prvi na toj pobjedi im je čestitao predsjednik Zoran Milanović. On se ne naslikava i ne producira, na športskim događanjima, iz nekih svojih razloga, što je njegovo pravo, ali dobro zna kad i komu treba odati priznanje i počast. Dobro je došlo svima malo radosti, sreće, veselja, nade i svjetla, u ovoj apatičnoj, tmurnoj, depresivnoj, dosadnoj predizbornoj atmosferi, začinjenoj strahom od novog vala COVID-a, koji je navodno djelotvorniji od svih prethodnih, udara na veći broj ljudi, posebice mladih i smrtonosniji je.

Nismo za to dobro pripremljeni, niti edukacijom, niti procjepljivanjem. Strah se javlja i širi zbog nuspojava pojedinih cjepiva. Mi smo navodno naručili najjeftinije cjepivo, koje je u Europi izazvalo određene opravdane sumnje. Netko je kriv za to. Nije uopće bitno tko. Bitno je da malo toga štima sa koronom. U prvom valu je to bilo puno djelotvornije. Na tom uspjehu HDZ je dobio parlamentarne izbore i ministar Vili Beroš najveći broj, veći od premijera preferencijalnih glasova. Bio je heroj nacije; da bi sada pao na smiješnih 2 posto popularnosti prema nekim anketama. Međutim, sve je moguće. Nikad ne treba odustati. Možda se Stožer probudi i u ovom trećem valu, u utakmici s COVID-om pobijedi. To bi bio velik uspjeh. Sve ovisi o treneru i igračima.

Ankica Benček

Povezane objave

Istra i Istrani, a ne po talijanski Istria i Istrijani

hrvatski-fokus

Pavelić je spasio kozaračku djecu, a ne komunisti

HF

Što hoće ti Hercegovci?

HF

Tko je splitski Neron?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više