Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Trenutačno najveći reformatori hrvatskog pravosuđa, svaki iz svojih razloga, su Zdravko Mamić i predsjednik RH Zoran Milanović.

Ivan Brleković, bivši čelnik HNS-a u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2

– Ugovor o doživotnom uzdržavanju sklopljen je na inicijativu prof. Ante Mandića i odraz je isključivo njegove odluke i volje da supruzi i meni želi ostaviti svu pokretnu i nepokretnu imovinu.

Davor Petričević, županijski državni odvjetnik iz Osijeka o spornom ugovoru o doživotnom uzdržavanju obitelji Mandić, Direktno

– U Osijeku postoji organizirani lanac maloljetničke prostitucije u kojem su žrtve maloljetnice iz Doma za odgoj djece i mladeži, a prema iskazima štićenica, među korisnicima su i vrlo poznate osobe iz osječkih političkih, poduzetničkih i pravosudnih krugova. Četiri štićenice Doma na Vinkovačkoj 61 u Osijeku opširno su, u više razgovora, ispričale Jutarnjem listu detalje užasa u kojeg su zbog neiskustva i lakomislenosti uvučene i iz kojeg ne vide izlaz. Pored imena osoba kojima su pružale usluge, detaljno su opisale svodnike, njihove automobile i mjesta na kojima su se prostituirale.

Drago Hedl, novinar Jutarnjega lista 13. VI. 2009.

– Politika poseže za rješenjima koja dovode do kontrole sudaca, umjesto da suci provode „vladavinu prava”.

Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnoga suda na 3. Međunarodnoj konferenciji sudaca s temom “Suvremeno sudstvo i povjerenje u javnost” u Zadru 23. IX. 2017., Zadarski list

– Hrvatski stručnjaci su otpočetka uvjereni da se Astra Zenecom trebaju cijepiti svi odrasli građani i da nema razloga za obustavom. Drugačija mišljenja nisu dolazila iz Hrvatske i nisu bila stav naših stručnjaka.

Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a i voditeljica Službe za školsku medicinu, N1 TV

– Andrej Plenković i HDZ trebali bi se udaljiti od Tuđmana. To je Sanader napravio jer je shvatio da s njegovom baštinom u EU-u ne može.

Ivo Goldstein, hrvatski povjesničar i diplomat u emisiji HRT-a ‘Nedjeljom u 2’, urednika Aleksandra Stankovića 21. III. 2021.

– Nisam bogat kao Krez, a za napade na sudstvo odgovorni su mediji, oni su stvorili tu atmosferu.

Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnoga suda, N1 TV

– Nema izuzetaka. Do sada je bilo nošenje maski ako se ne može držati razmak. Sada je svugdje na otvorenom prostoru. I oni, kad piju kavu, mogu maknuti masku, a onda je odmah moraju vratiti na lice.

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo, HRT

TVRDNJE

– Sve što radim proteklih dana imat će kulminaciju u iskonskom grijehu suda u Osijeku za koji nisam niti znao dok mi vi niste krenuli slati dokumentaciju koliko je zataškan. U Centru za socijalnu skrb Osijek osim što su se uzimale nekretnine štićenika, silovana su i prostituirana djeca bez roditelja. Institucije su prodavale našu djecu za kutiju cigareta. Klijenti su bili suci, poduzetnici i političari. Čeka vas vječni pakao, a zbog ovog ćete goriti dovijeka, prokleti bili. Osuđenih klijenata pedofila iz Osijeka je NULA. Ja ću biti osvetnik djece koju ste silovali i uništili. To ćemo promijeniti. DIJELITE SVIMA, OVAJ PUT SE NEĆE IZVUĆI!”.

Zdravko Mamić, progonjeni čelnik GNK Dinama na facebooku o kriminalu osječkih sudaca, https://www.facebook.com/hashtag/reformapravosu%C4%91a?fref=mentions

– Z. Mamić ima pravo na ustavnu tužbu, no ima pravo i na neke izvanredne pravne lijekove, što je rekao i kolega Miljević. Uspio sam pročitati presudu od 74 stranice Vrhovnog suda, i iz toga što sam vidio ima ozbiljnih elemenata za ustavnu tužbu, jer upitno je je li to bilo pošteno i pravično suđenje. Lako bi se moglo dogoditi da Ustavni sud usvoji takvu tužbu i sve vrati na novi postupak. U njemu bi Mamić dobio šansu da se opet preispitaju neke činjenice, jer Ustavni sud ne utvrđuje činjenice, samo gleda na povrjede prava. Nisam siguran da je dovoljno proučena tehnika transfera nogometaša koji idu u inozemstvo. 

Ivan Brleković, bivši čelnik HNS-a u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2

– Plenković je ružan zato što jednoj pedesetogodišnjoj ženi govori kao da je njegova priležnica, odnosno kao da joj je svodnik. Ovo je takva seljačka i divljačka uvreda jedne žene koja nije napravila ništa. Pupovac je onaj drugi lik, prljavi. On je zadnji koji koji smije govoriti da je Zlata Đurđević padobranka. Što je učinila protivno zakonu? To kaže čovjek koji je na pravdi Boga s 10.000 glasova hrvatskih Srba ušao u Sabor. Koga on predstavlja i u čije ime govori?”, kazao je Milanović i poručio Pupovcu da vrati nekretninu u Preradovićevoj koju mu je njegova Vlada dala pogrješkom, kako je rekao. “Treći, zao, je gospodin kojega Hrvatska zove Njonjo. Ima razlog za to – tako ga zovu u HDZ-u. Igra na liniji šovinizma i nacionalne mržnje. HDZ se voli s njima. Oni to vole. Jandroković je danas rekao da je protiv Đurđević. Taj trenutak smo čekali, da netko prljav, odnosno zao, kaže kako je protiv nje. Predsjednik Sabora, gospodin Jandroković je lažov. Igra se vrlo opasnim stvarima, optužio ju je da je izdajnik. Što je sljedeće? Hoće li joj brojiti krvna zrnca? Koja je sljedeća gadarija koju ćete napravite, gospodine predsjedniče Hrvatskog sabora?

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović za posjeta Rijeci 26. III. 2021., Dnevnik.hr

– Plenković ovim nastupom pokazuje koliki je apsolutist. Država je on i on o svemu odlučuje. Ako je to tako onda Plenković ima neplaćenih računa starijih i od dvije godine. A mene su prozivali za tobože neplaćanje… BEZ KOMENTARA

Ivica Todorić na facebooku, https://www.facebook.com/ivica.todoric.official

– Pravosuđe je iznjedrilo čitav niz, ne hrvatskih sudaca, nego hrvatskih Krezova, koji su bogati poput -grčkih mitoloških likova.

Krunislav Olujić, bivši državni odvjetnik, Jutarnji list

– Samo sam čekala da sve to što prije završi, a kad smo izašli iz sobe, svodnik koji me doveo upitao je mušteriju je li zadovoljna. On je rekao da nije potpuno, jer sam odbila analni seks. Tada me svodnik ošamario i rekao kako sam mogla više zaraditi da sam bila pametna. Za uslugu sam dobila kutiju Marlbora i 50 kuna.

Ispovijest štićenice Doma u centru za socijalnu skrb Osijek koja je u studenome 2008. napunila 17 godina, Jutarnji list, 13. VI. 2009., https://www.jutarnji.hr/vijesti/ugledni-osjecani-cigaretama-kupuju-usluge-sticenica-doma-za-odgoj-djece-3204710?fbclid=IwAR1tW493T4kDVCi6iIjV4NeDgSgteC0rxfuF3yjq4f9FHHkuCWUwM7mOI0o

– Za globaliste je problem što političari dobiju legitimitet kad slijede lokalne interese.

Mirjan Damaška, počasni profesor sveučilišta Yale i član Američke akademije znanosti i umjetnosti, Večernji list

 – Vlada je već postupila proizvoljno i bez logike, odbacivši upozorenja mnogih znanstvenika, kao i prosvjede građana. To se događa jer vladari nemaju interesa za okončanje izvanrednog stanja, naime, zato što žele pobijediti s ovim vremenom. Mješavina pravila, slučajeva, slučajeva i brojki zbunjuje i preplavljuje ljude – a sve strože mjere za mnoge dovode do rezignacije i osjećaja nemoći.

Elsa Mittmannsgruber, glavna urednica austrijskoga Wochenblicka 

– Vlastiti imunološki sustav bori  se protiv tijela ako cijepljena osoba dođe u kontakt s divljim koronavirusima.

Prof. Dolores Cahill, irska imunologinja i molekularna biologinja, Wochenblick

– Alija je sa političke scene, varkama i trikovima, otjerao sve svjedoke svojih avantura i samovoljno i ciljano srušio SDA kao najjaču političku organizaciju koju je bošnjački narod ikad imao. On je tu stranku srušio kada je odmah po povratku iz Daytona, gurnuvši svakog relevantnog Bošnjaka pod led instalirao dinastički princip upravljanja narodom… i pripremao teren za svog sina, a sin svojoj častohlepnoj supruzi. Da bi izveo svoj plan Alija je, nesumnjivo u dosluhu sa svojim sinom, suradnikom UDBA-e i svojom snahom, kćerkom oficira – prethodno napravio pakt sa šejtanom, sa UDBA-om i njenim preživjelim strukturama koje zapravo nikada nisu sišli sa vlasti u BiH. 

Nedžad Latić, nosilac mladomuslimanske spomenice iz 1983. godine, Slobodna Bosna

– Prvi Bošnjački sabor iz rujna 1993. godine, na kojem je usvojen etnonim Bošnjak (umjesto Musliman)… imao je neusporedivo dalekosežnije državne ciljeve i političke ambicije od tog danas prepoznatljivog i kanoniziranog, koje su se odnosile na ustavnopravnu kapitulaciju Bosne i Hercegovine. Prenominacija nacionalnog imena (odnosno “vraćanje imena”, kako je kazao na Bošnjačkom saboru Alija Isaković) bila je sastavni dio projekta (uz prethodnu pučističku uzurpaciju i transformaciju Islamske zajednice) tzv. Bosanske republike koju je nekoliko dana ranije dogovorio u Ženevi sa Momčilom Krajišnikom, na “papir turio” i potpisao Alija Izetbegović. Taj je plan na Bošnjačkom saboru, organu problematične legitimnosti, testiran i nije prihvaćen.

Senad Avdić, urednik Slobodne Bosne, slobodna-bosna.ba/vijest/192622/o_bosnjachkim_jupiterima_i_njihovim_volovima_ko_i_gdje_u_sarajevu_izdaje_uvjerenja_o_podobnosti_lojalnosti_i_patriotizmu.html

– Zabranjene teme su tko je privatizirao TDR, ili generalno činjenično istraživati privatizaciju u Hrvatskoj. Jer, kao što znamo, privatizaciju u Hrvatskoj su u 95 % slučajeva provodili direktori samih tvrtki, a 85 % tih direktora je bilo iz komunističkog vremena. O tomu se, naravno, ne smije govoriti.

Karolina Vidović Krišto, političarka na facebooku

– CO2 ima molekulsku težinu nešto više od 44, dok zrak (uglavnom kisik i dušik) ima samo molekularnu težinu 29. Specifična težina CO2 je oko 1,5 puta veća od težine zraka. To sugerira da se ispušni plinovi iz vozila ili elektrana ne podižu u atmosferu više od 12 milja iznad zemlje kako bi stvorili strašni efekt staklenika.

William Engdahl, svjetski poznati znanstvenik, Logično

– Nebitno je je li test na COVID-19, kako se kaže, pouzdan ili manje pouzdan. To je potpuno nebitna stvar! Ono što je ključno i što ja želim da me liječnici čuju, test na COVID-19 ne može biti dijagnostička metoda, temeljem koje ćete postaviti dijagnozu COVID-a 19 – to je bit stvari. Potpuno je nebitno koliko je lažno pozitivnih rezultata, koliko je negativnih rezultata, koji je to odnos i na kojim sekvencijama se radi. Bitno je to da se ne može postaviti dijagnoza temeljem jednog dijagnostičkog testa, koji treba dokazati uzročnikom. Oni kažu da je uzročnik SARS-CoV-2, ali njega nema nigdje. On ne postoji.

Dr. Nada Jurinčić, splitska pedijatrica u Bujici na Z1 TV

– Svaka hrvatska država je njih zapravo ustaška država. To je aksiom. Ako postrojbe HOS-a nose ustaško znakovlje, onda slijedi da su oni ustaše. Ako su se borili u Domovinskom ratu onda znači da su se u njemu borili ustaše. Ako su ustaše HOS-ovci onda su to i oni koju su u ratu uzvikivali pozdrav ‘Za dom spremni’ (ZDS) i koji su nosili to znakovlje.

Stipe Kutleša, hrvatski filozof i fizičar, HKV

– SNV, SDSS i SPS vjerne su produžene ruke velikosrpske politike. I oni inzistiraju na nerijetko izmišljenim zločinima nad Srbima i oni slave četničke ustanke i oni organiziraju posebne konvoje pomoći za svoje sunarodnjake nakon što je Pupovac brižljivo prebrojio koliko je Srba stradalo, koliko je srpskih kuća i crkava porušeno, obilježivši doseljenike gotovo kao uljeze. Akcije pomoći iz Srbije organiziraju se pod sloganom “Banija je naša kuća” i idu mimo Vlade RH izravno na mitropoliju i parohije.

Josip Jović, kolumnist Dnevna.hr

– Svojom izjavom da se moramo cijepiti kao vjernici ispada da je on, papa Franjo, produžena ruka neke agencije koja prodaje lijekove. Ja se ne želim cijepiti i protiv sam toga što papa govori.

Fra Lazar Perica, župni vikar Imotskog, Laudato TV, https://www.youtube.com/watch?v=3HjQdHm9bg8

GOVOR MRŽNJE

– Milanović je osoba očitog poremećaja ponašanja i vjerojatnog poremećaja ličnosti’.

Gordan Jandroković, pašanac hrvatskoga predsjednika, Dnevnik.hr

– Tuđman nije hrvatski nacionalni velikan jer je izabrao nacionalizam, razvijao kult države i pronosio govor mržnje.

Ivo Goldstein, hrvatski povjesničar i diplomat u emisiji HRT-a ‘Nedjeljom u 2’, urednika Aleksandra Stankovića 21. III. 2021.

– Tražim da mizoginija i mržnja prema ženama postanu određeni zločin iz mržnje. Ako bi netko trebao ostati u svome domu, to bi svakako trebali biti muškarci, a ne žene. Mizoginiju moramo pretvoriti u zločin iz mržnje, jer bi to pokazalo korijen mnogih drugih zločina.

Jennifer Helen Jones (Brighton, 23. XII. 1949.), engleska barunica i članica Zelene stranke u Domu lordova, The Sun

JUGONOSTALGIJA

– Tuđman je neki puta bio i vrstan politički taktičar, ali ideologiju koju je promicao je vidio u stvaranju države. Tuđman je samostalnu državu vidio kao cilj, ja ga vidim kao sredstvo.

Ivo Goldstein, hrvatski povjesničar i diplomat u emisiji HRT-a ‘Nedjeljom u 2’, urednika Aleksandra Stankovića 21. III. 2021.

GLOBALIZACIJA

– Očiti je način da vjernici mogu ponovno pristupiti punom sudjelovanju i nesmetanom pristupu sakramentima jest da posjetitelji crkava dobiju odobreno cjepivo Covid-19 (tj. ono s potpunim odobrenjem za biološku dozvolu Uprave za hranu i lijekove).

Američki isusovački časopis America poziva katoličke vjernike da se obvezno cijepe

 – Podržavam stav i način da vjernici mogu ponovno nastaviti dolaziti u crkve tako da im se naredi da primaju COVID cjepivo.

Katolički svećenik Michael Haney OFM od Križa u župi Woods u Michiganu, u isusovačkom časopisu America

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Meni je jasan revolt, ali ovdje se radi o interesu cijele zajednice. Nema dokaza da, ako ste cijepljeni, da se ne možete opet zaraziti. Nažalost, nema drugog načina da zaustavimo virus, moramo naći način kako ćemo ga zaustaviti. Danima sam razgovarao s epidemiolozima da smislimo najbezbolniji način.

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo, HRT

– Obrazovni sustav mora postati digitalan. Nema smisla prepustiti digitalizaciju škola u ruke 16 pokrajina i 16 službenika za zaštitu podataka pojedinačno. Na taj način ne ćemo napredovati.

Ralph Brinkhaus, predsjednik Zastupničkog kluba CDU-a i CSU-a u Bundestagu, Welt am Sonntag

GLUPOST

– Pupovac nije rekao da je “Zlata Đurđević padobranac” nego da će “između padobranskog i sistemskog pristupa birati sistemski pristup”.

Zoran Pusić, bivši oficir JNA u Pupovčevim velikosrpskim Novostima brani Pupovca, a napada Milanovića

KOMENTARI

– Pero Vićan je moj kolega sa FPN-a. Fakulteta političkih znanosti. Bio automehaničar. Zamaršo i nas i profesore sa doslovce glupostima i moljako, prosio za ocjene. Već onda se šepurio na temu samo da se nekako provučem, dalje ću lako, zbog svoga oca, naravno. Mene to sve skupa od njega ništa ne čudi. Bahat i glup od uvijek. Od kada ga znam. To nisu nikakvi moćnici. Moćnici su samo utoliko koliko su nemoćni sudovi. Naši nazovi sudovi. Njihovi su i oni. Muči rajo, muči, za tebe sudovi nisu trpi i šuti što novaca nemaš.

Slavica Šesto, https://www.nacional.hr/novi-poraz-dure-sesse-zbog-neazurnosti-vrhovnog-suda-kojem-predsjedava-vrtovi-sunca-idu-u-zastaru/

– AERODROM bi nekoć davno piva ”stavi pravu stvar na pravo mjesto” a prava stvar za te dvi je dobra maniga … smirile bi se brzo .

Damir Klarić, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/izrezala-nozem-partnericu-jer-ova-nije-htjela-seks-44-godisnja-splicanka-zaradila-kaznenu-prijavu-prijeti-joj-do-tri-godine-u-zatvoru-1087824

LAŽ

– Odluke Vrhovnog suda pokazuju da se Vrhovni sud vodi zakonitošću, a ne nečijim željama.

Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnoga suda, N1 TV

– Sarajevo je paradigma spontane i prirodne multietničnosti.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA na sastanku bošnjačke asocijacije intelektualaca „Krug 99“ pod nazivom ‘Unutrašnje i vanjske silnice u restituciji građanskog uređenja BiH’, Depo

OPASNO PITANJE

– Ministre Banožiću, smatrate li prikladnim da Sveučilište obrane i sigurnosti nosi ime prvog hrvatskog predsjednika, s obzirom da je Haaški sud utvrdio da je sudjelovalo u udruženom zločinačkom pothvatu?

Katarina Peović, saborska zastupnica Radničke fronte u Saboru

ORWELLIZAM

– Pozivam građane na cijepljenje, pa čak i ovo za mlađe žene i kontracepciju – to se još treba istražiti. Cijepljenje treba staviti ispred svega jer mi koji organiziramo cijepljenje, koji na tome radimo, to je velik posao i onda ako pacijenti ne dođu…

Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a i voditeljica Službe za školsku medicinu, N1 TV

PODSJEĆANJE

– Hm, nije loša ideja, mada sumnjam da bih sad nagovorio nekog pravoslavnog goluba da leti u Opatiju… Latinica? Žalim, burazeru nije moj rajon…

Đorđe Balašević, srpski pjevač ratne 1991. godine o latinici, Nin

– SDA će se zalagati za državu bošnjačkog naroda i građana koji na tom području žive, što znači da će Bošnjaci biti ti koji će činiti ovu državnu zajednicu, a svim ostalim građanima će se garantirati sva ljudska prava po najvišim kriterijima evropskih standarda… Bit će to sekularna država, a ostali narodi imat će manjinska prava.

Edhem Bičakčić, prvi suradnik Alije Izetbegovića na Bošnjačkom saboru rujna 1993., kada je uveden naziv ‘Bošnjak’, Slobodna Bosna

PRIMITIVIZAM

– Pljuvao sam na sve svetinje. Na misi u crkvi mi se omaklo. Zakašljao sam se i iz grla je iskočila tečnost, ravno na razapetog Krista. Kliznula je slina na Isusa Krista, od njegovih grudi do zakovanih nogu. Ocijedila se ravno po oltaru u posudicu sa hostijom, koju je pop kasnije ubacio u usta vjernika. Tada je pop, sa gađenjem, uzeo jednu hostiju i ubacio je jednom starcu, koji je klečao zatvorenih očiju. Starac je progutao i pao. Nastala je panika. Starca su časne sestre odnijele. Majka me je tresnula po licu – Sramota, pljunuo si na svetinju! Rekao sam plačući – Oprosti mi Bože, samo sam se nakašljao. Onda sam ga, gledajući ga razapetog, pitao – Bože, da li ti kašlješ? Gledao sam Krista. Nije odgovarao. Odjednom mi se učinilo da je neki vjetar ušao u crkvu. Čuo sam iza oltara da neko kašlje i ispljuvava. Majka je htjela da obriše Krista, a ja sam pogledao prema sakristiji, gdje je umirao starac. Mislio sam da umire od moje pljuvačke.

Lordan Zafranović, jugoslavenski redatelj sa Šolte, Slobodna Europa

UNITARNA BiH

– Narodi koji se granaju iz bosanskog stabla ne smiju zaboraviti da pripadaju Bosni i da su dužni da to svjedoče na svakom njezinom dijelu teritorije.

Senadin Lavić, sarajevski profesor iz Konjica, Depo.ba

Unitarna ili jednostavna država, kakva je BiH bila do prihvatanja dejtonskog ustroja, koja funkcioniše na bazi građanskog principa, prirodni je okvir i uređenje koje štiti i omogućava opstanak i razvoj multietnične zajednice kakva je bila i kakvu težimo obnoviti u Bosni i Hercegovini.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA na sastanku bošnjačke asocijacije intelektualaca „Krug 99“ pod nazivom ‘Unutrašnje i vanjske silnice u restituciji građanskog uređenja BiH’, Depo

VELIKOSRPSTVO

– Bunjevci i Šokci su u Hrvate natjerani komunističkim dekretom.

Dragoljub Petrović, srbijanski novinar beogradskog Danasa u Politici

– Tuđman je zacrtao da Srba mora biti manje da bi država bila solidno izgrađena.

Ivo Goldstein, hrvatski povjesničar i diplomat u emisiji HRT-a ‘Nedjeljom u 2’, urednika Aleksandra Stankovića 21. III. 2021.

– Politički život Srba u Dalmaciji u vrijeme vladavine Mletačke republike pa i dalje sastojao se u religioznom čuvanju nacionalnih tradicija na domu i u obrani srpske nacionalne crkve.

Slobodan Janković, geopolitičar s beogradskoga Instituta za međunarodnu politiku i ekonomiju, Večernje novosti

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više