Hrvatski Fokus
Gledišta

Rezolucije EP-a štete samo Hrvatskoj

Zoran Maras kod predsjednika!?

 

Jesu li u kakvoj i u kakvoj vezi međureligijska molitva (komemoracija) u Jasenovcu i traženje kažnjavanja uzvika Za dom spremni? Dakako da jesu. Kao i europske rezolucije za osudu svih totalitarizama (br. 4819 iz 2019.). Pogotovo traženje kažnjavanja svih totalitarnih simbola koje traži Ognjen Kraus. Sve to kažem zbog Hrvatske (NDH). Da, da, dobro ste vidjeli. Ja kažem da su i te europske rezolucije za osudu svih totalitarizama donesene, samo zbog Hrvatske. Jer se u tomu svemu, u osudi svih totalitarizama osuđuje samo jedna država NDH. Što ćemo vidjeti u slijedećim kontroverzama. Gdje se za Hrvate nameće senzacionalno rješenje. I moje pravo rješenje (pitanje). „Predsjednik Zoran Milanović na Pantovčaku će danas primiti Udrugu Specijalne policije iz Domovinskog rata (što se i dogodilo) i Zbor udruga veterana Gardijskih brigada kako bi održali sastanak s četiri teme: potraživanje ratne odštete od Republike Srbije, pitanje nestalih, problematika tužbi hrvatskih logoraša protiv Republike Srbije i rasprava o obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata“. „Zanimljivo je da će među četvoricom predstavnika branitelja, uz Željka Dragaševića, Iliju Vučemilovića Šimunovića  i Ivicu Vranješa, predsjednik primiti i Zorana Marasa, predsjednika Udruge Specijalne policije, zbog kojega je lani napustio svečanost obilježavanja obljetnice Bljesak u Okučanima jer je u službenoj delegaciji vidio Marasa u majici HOS-a s pozdravom Za dom spremni“. Zorana Marasa, koji u nastavku kaže kako se HOS ne smije povezivati sa NDH i ustašama.

 Pupovac kaže: „ZDS ne bi smio biti normaliziran igdje osim u posebnim prilikama, muzejima, filmske ili kazališne prilike“. Nikola Grmoja je jasan u zabrani „Za dom spremni“:“ Ne treba povezivati HOS sa NDH i ustašama“. Sve ovo, na portalu Dnevno 13. 4. 2021.

Nakon ovoga, ne mogu se ne pitati: Što je tu najkontroverznije; međureligijska molitva (komemoracija) u Jasenovcu, europska rezolucija za osudu svih totalitarizama ili branjenje povezivanja HOS-a s NDH (ustašama)? Ne samo da je kontroverzno, nego je savezništvo s Miloradom Pupovcem reći kako se HOS ne smije povezivati sa NDH. Baš kao i „međureligijska molitva u Jasenovcu“. I zbog kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca? Stoga se tu valja pitati: Kada Hrvat danas govori kako se HOS ne smije povezati sa NDH, je li i on protiv kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca. Isto kao onaj hrvatski branitelj koji se učlanio u SDP ili HNS? Jer je kažu „problematično pismo iz NDH“ rampa kanonizaciji blaženog Stepinca. I na kraju, bi li Mihajlo Hrastov bio optužen za ratni zločin, da je nosio HOS-ovu majicu?

U kontekstu toga, treba gledati i ove rezolucije Europe za osudu svih totalitarizama. Pa se pitati: Kakvu štetu te rezolucije nanose Italiji zbog fašizma? Da bi to Italija osjetila, morala bi se ugasiti talijanska (zadarska) Vlada u egzilu. Pa Srbija? Kakve štete Srbiji od osude četnika, kada je Milorad Pupovac antifašist? Kakvog smisla imaju te rezolucije, kada se židove iz Francuske izgoni bez kukastog križa? Kada sud za ljudska prava brani petokraku u Mađarskoj. A ni Nijemci ne trpe veliku štetu zbog tih rezolucija. Samo Hrvati. U toj insceniranoj konfuziji, samo se Hrvate ubija i sudi kao pripadnike totalitarnog režima. Iako u optužnici protiv Mihajla Hrastova ne piše da je nosio ustašku (HOS-ovu) majicu, Za Milorada i za mnoge druge, Hrastov je ustaša. Jer se u Hrvatskoj viče Za dom spremni. Stoga poručujem mojem kandidatu na predstojećim lokalnim izborima u Hrvatskoj: Vodi sa sobom Mihajla Hrastova, pa ćeš pobijediti.

Jure Vukić, Tribanj

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

“Predsjednik” i “Vijeće”

hrvatski-fokus

Neodgojeni vrijeđa tuđu majku

HF

Milanovićevo je počelo “Mi ili oni”

HF

Hrabri manipulant

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više