Hrvatski Fokus
Gledišta

Ne brini, predsjedniče!

Gdje god te budu smjestili, zvat ćemo te “predsjedniče”

 

Ni procedura usvajanja bunjevačkog jezika kao službenog jezika u „najhrvatskijem“ gradu Subotici nije izazvala toliku buru u redovima „jedine relevantne (ne)parlamentarne hrvatske političke stranke u Srbiji“, koliko pisanije jednog „malog vojnika bez oružja, prljavog šinjela i skribomana sa simptomima ozbiljne logoreje“ (simptomi logoreje mogu biti ozbiljni, ali sama logoreja čak i vrlo neozbiljna)!

Veliki predsjednik te velike stranke zbog toga nije mogao mirno provesti čak ni uskršnje praznike, pa je već drugog dana Uskrsa (umjesto da po salašima lipo poliva divojke ‘ladnom vodom iz bunara) napisao na svom twitteru poruku mržnje i uvrijede tom beznačajnom skribomanu! Kako to? Pa taj vojnik u prljavom šinjelu (?!?) godinama piše da se pred očima te „moćne“ stranke (njezini čelnici su uglavnom iz Subotice), čak uz njenu pomoć (forsiranje bunjevštine), stvorila klima za uvođenje ovog jezika kao službenog jezika u Subotici, a upravo u vrijeme dok su predsjednici te stranke bili zastupnici Hrvata u Narodnoj Skupštini Republike Srbije – Bunjevac Petar Kuntić i Bunjevac Tomislav Žigmanov, u kojoj protiv toga nisu rekli jednu riječ!

Sada, kad više nema spasa, Žigmanov viče u pomoć na sve strane, pravi se veliki borac za interese ovdašnjih Hrvata (što nikada nije ni bio, jer ga Hrvati nisu ni birali), proizvodi sukob ovdašnjih Hrvata s ovdašnjim Bunjevcima, Mađarima, većinskim narodom i svima drugima,  diže tenzije između Hrvatske i Srbije i izmišlja isprike za nastalu situaciju. Istina boli pa je na pisanije malog vojnika bez oružja navodno reagirala cijela stranka, ali prije će biti da je retweet poslao predsjednik sam sebi (što ovom žigicaru ne ni bilo prvi put, a sigurno neće biti ni posljednji, jednostavno, ničega ga nije sram). A zna on dobro da je isključivi krivac za sve što se danas dešava svakom Hrvatu u Republici Srbiji, pa tu krivicu treba zataškati na bilo koji način!   

Ne brini predsjedniče, gdje god te budu smjestili zvat ćemo te „predsjedniče“ (samo se ukloni sa grbače 57.900 Hvata u Republici Srbiji)!

Branimir Miroslav Tomlekin, Novi Sad

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

SRAMOTA – DSHV prikuplja potpise za elektore!

HF

Hrvatsku nam mangupi rastaču

HF

“Za mlade generacije od posebne je vrijednosti ukazati na moralni integritet Titove ličnosti”!

HF

Pozvali ste Hajrudina Hromadžića…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više