Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Četničke optužbe putem Pupovčeva Bulletina

Lukavi Pupovac pazio je kako slučajno ne bi uvrijedio i uskratio potporu svoga koalicijskog partnera Plenkovića

 

Optužbe u Bulletinu  su grupirane;

  • Grafiti i znakovlje koji sadrže govor mržnje i etničku netrpeljivost
  • elementi historijskog revizionizma, govora mržnje ili širenja etničke
    netrpeljivosti u javnom prostoru
  • elementi historijskog revizionizma, govora mržnje ili širenja etničke
    netrpeljivosti u izjavama i postupcima javnih osoba
  • Vrijeđanje i prijetnje upućene Srbima i srpskim institucijama u RH
  • verbalne prijetnje i uvrede
  • fizički napadi
  • oštećenje, uništenje i krađa imovine
  • Oštećeni i uništeni antifašistički spomenici
  • Oštećene i uništene dvojezične ploče

Ne ću odgovarati na svaku stavku navedenu kao „zločin“. Za to postoji Policija, DORH i sudovi, već ću kao podsjetnik napisati sve ono što je naša hrvatska kultura sjećanja, koju Milorad Pupovac ignorira, a koju bi kao državljaninu RH trebao poštivati.

Vrijeđanje upućeno Hrvatima i institucijama u RH „Beograd je glavni grad naše matične države Srba u Hrvatskoj“ izjavio je zastupnik Hrvatskog Sabora notorni Milorad Pupovac za srpski b 92, u veljači  2019. Ova nevjerojatna petokolonaška izjava Milorada Pupovca kojega plaćaju hrvatski porezni obveznici MORALA je već davno izazvati zgražanje i oštre reakcije svih saborskih zastupnika, političke elite, institucija i medija, ali je to izostalo zbog tog da se uvijek „ugroženi“ i lukavi Pupovac slučajno ne bi uvrijedio i uskratio potporu Vladi premijera Plenkovića.

Predsjednik SDSS-a  Milorad Pupovac je izjavio  kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije, jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.

Hrvatska nije više pod Beogradom, da bi joj Pupovčev  mentor Aleksandar Vučić, SPC i SANU  krojili  politiku i sudbinu, niti će joj   ovakvim objedama i pritiscima krojiti po uzoru na “Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije…”

Hrvatska je krvlju izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini! Hrvatska se borila i izborila slobodu od te Jugoslavije, čiji nam vrijednosni sustav Milorad Pupovac neprestano nameće! (antifašistički spomenici) A četničke spomenik širom RH  ne spominje !?

Srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj i država Srbija koju pripadnici srpske nacionalne manjine smatraju svojom domovinom, a Beograd glavnim gradom, krivci su za ratove na prostoru bivše Jugoslavije. Njihova krivica proizlazi iz velikosrpske ideologije, koju su zdušno prihvatili i provodili u velikosrpskoj i komunističke JNA agresiji na Hrvatsku 1991.godine.

Krivci su kao začetnici rata i za svoje žrtve, srpske žrtve, jer da nisu započeli rat žrtava uopće ne bi bilom ni na hrvatskoj, ni na srpskoj strani. I još imaju obraza pisati o nejednakosti žrtava!? Pa sve žrtve su izazvali Srbi , jer su ratom htjeli stvoriti Veliku Srbiju! I to je sva istina!

  1. kolovoza 1990.godine, su pali  prvi balvani i počela agresija na Hrvatsku

Srbi polaze od povijesno pogrešnih teza u smislu podjele  krivnje za rat između Hrvata i Srba. Nema podjele krivnje, Srbi snose isključivu odgovornost i krivnju, povijesne činjenice to dokazuju! To je bila čista agresija na Hrvatsku, njene institucije i njen narod, ne samo Hrvate, nego i na Srbe koji su Hrvatsku smatrali svojom domovinom.

  • Povijesna činjenica je da jedan dio Srba u Hrvatskoj nikako nisu prihvaćali  bilo kakvu slobodnu i samostalnu hrvatsku državu!
  • Povijesna činjenica je da su se stavili u službu Slobodana Miloševića i njegove velikosrpske politike sa ciljem da “svi Srbi žive u jednoj državi”
  • Povijesna činjenica je da su Srbi u Jugoslaviji imali većinu u svim segmentima državne i društvene vlasti, u JNA, u Policiji, Carini, Diplomaciji, Školstvu, Znanosti i Sportu, da su ustvari imali Srboslaviju! Naravno sve to su imali i sada ih jedna Hrvatska svodi na nacionalnu manjinu, ha ? Pa neće ići zar ne?
  • Povijesna činjenica je da su već imali gotove zemljopisne karte gdje je granica bila povučena na liniji Virovitica -Karlobag na hrvatskom teritoriju.

I sada nakon razaranja i žrtava koje su izazvali u kojima je pored hrvatskog naroda stradao i dio srpske nacionalne manjine, nakon što ne priznaju Republiku Hrvatsku kao svoju domovinu, nakon što ne priznaju Domovinski rat, već je za njih bio građanski rat, nakon što ne priznaju ni dio Erdutskog sporazuma o implementiranju nastave povijesti Domovinskog rata, nakon isteka moratorija u njihove škole, traže da Hrvatska Vlada do posljednjeg čovjeka ispuni postotak udjela Srba u zapošljavanju u državne službe, izjednačen postotku udjela srpske nacionalne manjine u ukupnom sastavu stanovništva? Obveze ne ispunjavaju, ali ispunjenje prava traže do posljednjeg čovjeka?

SNV i ostali vođe srpske nacionalne manjine imaju obraza tražiti prava?

Koja su oni prava dali zarobljenim stanovnicima Vukovara, Škabrnje, Ćelija, koja su prava dali zarobljenima koje su odveli u logore na teritorij Srbije, koja su prava dali ubijenima na Ovčari, koja su prava dali tisućama silovanih žena, muškaraca i djece, koja su prava dali 402 ubijene djece, zar pravo da ih ubiju granatama…..? Prava nakon brutalne agresije na hrvatski narod oni traže od tog naroda – prava?

  • Prava nakon što se preko SNV-ovih Novosti izruguju Hrvatskoj himni, nakon što državu Hrvatsku nazivaju “mala pizdunska zajednici općina točno po mjeri svojih malih, pizdunskih ustaša” definicija hrvatske države po novinaru Novosti Borisu Dežuloviću, nakon što još jedan mrzitelj hrvatske države iz kvote SNV-a, Dejan Jović, profesor  međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i predavač povijesti na Hrvatskom vojnom učilištu dr. Franjo Tuđman mladim kadetima HV-a izjavi da je” najgora (genocidna) Jugoslavija bolja od bilo koje Hrvatske“ (Vrijeđanje i prijetnje upućene Srbima i srpskim institucijama u RH) Tko tu koga vrijeđa?

SNV, SDSS i Milorad Pupovac kao sveprisutan u svim tijelima SNV-a i SDSS-a nameće neprestano pravila po kojima bi Hrvati trebali živjeti!

Sa kojim pravom kao manjina nameće svoj sustav vrijednosti većinskom hrvatskom narodu? Gdje to piše u kojem Ustavu? U kojem Ustavnom zakonu, u kojem dokumentu? Nigdje!

Ali po velikosrpskoj ideologiji Srbi sebi umišljaju da su oni jedini narod koji ima pravo na državu, na etnički čistu državu, negirajući pravo drugih naroda na samoodređenje, na vlastiti identitet i na postojanje kao naroda!

Podvala u Bulletinu: zabrana narodne glazbe u Novoj Rači

Evo što sve podvaljuje SNV i Milorad Pupovac kao govor mržnje i nasilje prema Srbima u RH:

Načelnik općine Nova Rača  Darko Knežić  i općinsko poglavarstvo donijeli su  odluku da se  na Veliku Gospu i druge državne blagdane zabranjuje izvođenje narodne glazbe. Općinskim vlastima prigovor je uputio dio građana i lokalnih braniteljskih udruga zato što su na Veliku Gospu gostovali glazbenici Miroslav Iliić i Esad Merulić, pjevači novokomponirane narodne glazbe iz Srbije i Crne Gore. Znači da nisu pripadnici srpske nacionalne manjine da bi uopće SNV o njima raspravljao, u Bulletinu o nasilju prema Srbima! Kome trebaju takve podvale? Sramotno!

Opće je poznato da je Marku Perkoviću Thompsonu IDS zabranio čak i sudskim putem nastup u Pulskoj Areni! Pa što nije Milorad Pupovac unio i tu zabranu u Bulletin?

O filmu Dnevnik Diane Budisavljević  režiserke Dane Budisavljević

U Bulletinu je napisano:“ Protiv redateljice filma Dane Budisavljević Hrvatski svjetski kongres u listopadu je 2020. godine podnio kaznenu prijavu, navevši da film sadrži niz laži, a sve je obrazloženo u 16 prilično nevjerojatnih točaka.“ Dalje u Bulletinu nema nikakvog  obrazloženja i argumenata što nije točno od tih 16 točaka. Pa istine radi u kaznenoj prijavi HSK točno navodi sve laži i manipulacije u svezi sa zbrinjavanjem djece i prilaže Dnevnik Diane Budisavljević za usporedbu sa filmom. Dakle, u filmu nisu prikazane prave (istinite) činjenice koje su sadržane u „Dnevniku Diane Budisavljević“, već su prave (istinite) činjenice krivo prikazane ili prešućene!

To filmu daje apsolutno drugo značenje u odnosu na prave (istinite) činjenice navedene u Dnevniku i na taj način je autorica filma prave i povijesno relevantne činjenice krivotvorila i film prikazala kao pravi s ciljem dovođenja gledatelja u zabludu glede istinitosti tih činjenica.

Hrvatski svjetski kongres –HSK, je međunarodna, neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, koja za zadaću ima povezati sve Hrvate i Hrvatice, hrvatske Udruge i ustanove izvan Domovine i tako stvarati bolje uvjete i interese hrvatske domovine i hrvatskog izvandomovinstva. Ciljevi Hrvatskog svjetskog kongresa su unapređenje zajedništva među Hrvatima, ostvarenje njihovih težnji, osiguranje kontinuiteta i razvoja vjerskog, duhovnog, kulturnog, društvenog i športskog naslijeđa u Hrvata. 

Osnovan je početkom srpnja 1993. godine. Svjetsko sjedište mu je u New Yorku.
U lipnju 1998. godine primljen je u Ujedinjene narode, kao nevladina međunarodna organizacija s konzultativnim statusom.

Podnesena kaznena prijava protiv autorice filma „Dnevnik Diane Budisavljević“

SNV-ove Novosti su moralna i etička sramota novinarstva

Posebno se proziva Hrvatski tjednik zbog govora mržnje! Degutantno je,  krajnje podlo i zlonamjerno,  prozivanje bilo kojeg medija od strane SNV-a, vlasnika i izdavača Novosti!

Nema u Hrvatskoj i Europi medija koji više širi govor mržnje od Novosti! I to govor mržnje prema Hrvatima, Katoličkoj crkvi, hrvatskim braniteljima i svemu što predstavlja hrvatski sustav vrijednosti. Dovoljno je samo pogledati njihove naslovnice i tekstove .

Portal Novosti je  tjednik čiji novinari sami pišu i rade sve ono za što optužuju, kritiziraju i izruguju se svima drugima, a sve to u najgorem izdanju predstavlja  upravo njegovo uredništvo.

Znači sve drugo i druge  vide njegovi novinari i kolumnisti,  samo sebe ne vide!

Za sebe kažu da; „U Novostima pišu neki od najboljih novinskih autora u Hrvatskoj i regiji, što je jedna od kvaliteta koje tjednik čine zanimljivim i čitateljstvu izvan srpske zajednice”  Samo ne znam po čijim i kojim kriterijima su najbolji?

Novosti su licemjeran, nemoralan, uvredljiv, primitivan i krajnje neobjektivan tjednik Srpskog narodnog vijeća, koje je osnivač i nakladnik tjednika, financirano naravno iz Proračuna RH!

Milorad Pupovac  i SNV-a od 1999.godine vrše neprestani mentalni  i psihološki teror  nad pripadnicima hrvatskog naroda i hrvatske države koje svojim poreznim izdvajanjima plaćaju hrvatski građani. 

Nije li to duboko nemoralno, politički nekorektno,  nedostojno zvanja novinara i javnog djelatnika i konačno sadistički i necivilizacijski nehumano? Je i puno gore od toga, to je potvrda jedne bezobzirne, zločinačke mržnje, koju iskazuju neprestano u svakom broju, a da za sve to što oni rade optužuju hrvatski narod, koji ih plaća! E pa doista nema opisa za takve ljude.

Nakon pada dva aviona Hrvatskog zrakoplovstva na naslovnici Novosti objavljen je izrugivački naslov” oba su pala” sa  prikazom hrvatskog vojnika kao krvožednog vampira tijekom Oluje.

Tadašnji predsjednik Ivo Josipović izjavio je mu se naslovnica ne sviđa, da je neukusna te da je na izdavaču da razmisli treba li nastaviti takvu  uređivačku politiku.

Prosvjedovale su i Braniteljske udruge, ali očito je Novostima sve dopušteno:

Hrvatski helsinški odbor izrazio je prosvjed zbog naslovnice  tjednika Novosti;

“Poštujući slobodu izražavanja, pravo grafičkog i slikovnog uređivanja novina pa i lista Novosti, HHO prosvjeduje jer se Novosti financiraju iz naših džepova, a samim time Vlada i Hrvatski sabor moraju biti svjesni implikacija takvih poruka. Važno je i to da je državno funkcioniranje tog lista posljedica koalicijskog sporazuma HDZ-a sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom’

HHO zamjera i kako Novosti izdaje Srpsko narodno vijeće, krovna institucija Srba u Hrvatskoj, a na njenom je čelu potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac. „Činjenica kako je on istovremeno predsjednik jedne nevladine udruge i potpredsjednik stranke predstavlja sukob interesa i nespojivo je s idejom civilnog društva“ stoji u prosvjednom pismu HHO-a.

I ne samo to Milorad Pupovac zastupnik je u Hrvatskom Saboru, što potvrđuje naprijed navedenu činjenicu da preko Novosti vodi specijalni medijsko-propagandni rat protiv države Hrvatske!

Novosti neprestano unose nemir i namjerno provociraju, i onda kada nakon takvih objava dobiju prijetnje, jer su povrijedili osjećaje hrvatskog  naroda, onda su “ugroženi” To je točno namjerno izazivanje i provociranje u vođenju  medijsko-propagandnog rata.

Lili Benčik

Povezane objave

UKRADENA KUNA – Nova nepotrebna blamaža

hrvatski-fokus

Teror koji se provodi nad Australcima, sutra će se provoditi na nama

hrvatski-fokus

Uspjeh i pad Marine Lovrić Merzel

HF

Lijepa Rada i wannabe momak s teferiča

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više