Hrvatski Fokus
Znanost

Uništenje života (2)

Simulacija pandemije

 

‘Zaklada Rockefeller’ predlaže primjenu planiranog scenarija kao sredstvo za provedbu „globalnog upravljanja“ (više: prof. Michel Chossudovsky: „Globalni kapitalizam, ‘Svjetska vlada’ i korona kriza,“ 1. 5. 2020.).

U Rockefellerovom izvješću objavljenom 2010. godine pod naslovom: „Scenariji za buduće tehnologije i područje međunarodnog razvoja“ („Scenarios for the Future of Technology and International Development Area“) razmatraju se scenariji globalnog upravljanja i radnje koje se trebaju poduzeti u slučaju svjetske pandemije. Točnije, izvještaj je predviđao (str. 18) simulaciju scenarija lockdowna (zatvaranja, zaključavanja), uključujući globalni virulentni soj gripe. Ovo Rockefellerovo izvješće iz 2010. objavljeno je neposredno nakon pandemije svinjske gripe H1N1 u 2009. godini.

Druga važna simulacija provedena je 18. listopada 2019., nešto manje od tri mjeseca prije nego što je početkom siječnja 2020. identificiran virus SARS-2 (kasnije SARS-CoV-2, op.a.).

‘Događaj 201’ („EVENT 201“) održan je pod pokroviteljstvom John Hopkinsovog Centra za zdravstvenu sigurnost, a sponzoriran je od strane ‘Zaklade Billa i Melinde Gates’ i Svjetskog ekonomskog foruma (više: prof. Michel Chossudovsky: „COVID-19 Coronavirus: A Fake Pandemic? Who’s Behind It? Global Economic, Social and Geopolitical Destabilization,“ 1. 3. 2020.).

Obavještavanje i „Umijeće obmane“

Kriza COVID-a je sofisticirani instrument elita moći. Ima sve značajke pomno planirane obavještajne operacije pomoću „obmane i protu-obmane.“ Leo Strauss: „obavještavanje se promatra kao sredstvo kojim kreatori politike mogu postići i opravdati ciljeve politike, a ne za opisivanje stvarnosti u svijetu.“ I upravo to i čine u odnosu na COVID-19.

Objavljen videozapis pandemijske vježbe „Event 201“ 18.10.2019. fokusira se na opseg pandemije. U simulaciji također se govori o tome kako se ‘nositi’ s umreženim društvenim mrežama i takozvanim „dezinformacijama“ (potrebno je pažljivo slušati).

(YouTube: Event 201 – A Global Pandemic Exercise, Segment 4 – Communications Discussion and Epilogue Video; www.youtube.com).

Makroekonomska intervencija. Evolucija globalne ekonomije

Povijest ekonomske „šok terapije“ / „šok tretmana.“ Od programa strukturnih prilagodbi (Structural Adjustment Programme, SAP) do „Globalne prilagodbe“ („Global Adjustment, GA“).

Zatvaranje nacionalnih gospodarstava u 190 država članica UN-a 11. ožujka 2020. sotonski je i bez presedana. Milijuni ljudi izgubili su posao i cjeloživotnu ušteđevinu. U zemljama u razvoju prevladavaju siromaštvo, glad i očaj.

Iako je ovaj model „globalne intervencije“ bez presedana, on ima određene značajke koje podsjećaju na makroekonomsku reformu na razini države, uključujući nametanje snažnog „ekonomskog lijeka“ od strane MMF-a (Međunarodni monetarni fond).

Kako bismo se pozabavili ovim pitanjem, moramo istražiti povijest takozvanog „tretmana ekonomskog šoka“ i na brzinu se vratiti u ČILE, 11. rujna 1973. godine.

Prof. Michel Chossudovsky piše kako je kao gostujući profesor na Katoličkom sveučilištu u Čileu proživio vojni puč koji je bio usmjeren protiv demokratski izabrane vlade Salvadora Allendea. Tada je to bila operacija CIA-e koju je vodio državni tajnik Henry Kissinger (rođen 27. 5. 1923. u Njemačkoj) zajedno s razornim makroekonomskim reformama.

U mjesecu nakon državnog udara u Čileu, cijena kruha preko noći porasla je s 11 na 40 eskuda. Ovaj inženjerski kolaps stvarnih plaća i zaposlenosti pod diktaturom Augusta Pinocheta bio je povoljan za osiromašenje u cijeloj zemlji. Iako su cijene hrane naglo porasle, plaće su zamrznute kako bi se osigurala „ekonomska stabilnost i izbjegli inflatorni pritisci.“  

Iz dana u dan zemlja je bila strmoglavljivana u bezdan siromaštva: za manje od godinu dana cijena kruha u Čileu porasla je trideset i šest puta, a 85 posto čileanskog stanovništva odvedeno je ispod granice siromaštva. „To je bilo resetiranje Čilea u 1973. godini.“  

„Dvije i pol godine kasnije, 1976.,“ piše prof. Chossudovsky, „vratio sam se u Latinsku Ameriku kao gostujući profesor na Nacionalnom sveučilištu u Cordobi, sjeverno industrijsko središte Argentine. Moj boravak podudarao se s još jednim vojnim pučem u ožujku 1976. Iza masakra i kršenja ljudskih prava propisane su i makroekonomske reforme „slobodnog tržišta“ – ovaj puta pod nadzorom argentinskih kreditora iz New Yorka, uključujući Davida Rockefellera koji je bio prijatelj José Alfreda Martineza de Hoza, ministra gospodarstva argentinske Hunte/Junte.

Čile i Argentina bile su države za „generalnu probu“ stvari koje su uslijedile: nametanje Programa strukturnog prilagođavanja MMF-a i Svjetske banke (SAP) nametnuto je u više od 100 država počevši od ranih 1980-ih (više: prof. Michel Chossudovsky: „The Globalization of Poverty and the New World Order“ / „Globalizacija siromaštva i novi svjetski poredak,“ Global Research, 2003.).   

Zloglasni primjer „slobodnog tržišta“: Peru je u kolovozu 1990. kažnjen zbog nepridržavanja diktata MMF-a: cijena goriva porasla je 31 puta, a cijena kruha porasla je više od 12 puta u jednom danu. Te reforme provedene u ime „demokracije“ bile su mnogo poraznije od onih primijenjenih u Čileu i Argentini pod „šakom“ vojne diktature.

I sada, 11. ožujka 2020., ulazimo u novu fazu makroekonomske destabilizacije koja je razornija i pogubnija od 40 godina „šok tretmana“ i mjera štednje koje je MMF nametnuo u ime dominantnih financijskih interesa.   

Postoji ruptura/slom, povijesni prekid kao i kontinuitet. To je „neoliberalizam do n-tog stupnja.“

Zatvaranje globalne ekonomije: Ekonomski i socijalni utjecaji na razini cijelog planeta

Usporedite ono što se danas događa s globalnom ekonomijom i makroekonomskim mjerama koje su vjerovnici nametnuli u skladu s Programom strukturnog prilagođavanja (SAP) od države do države. S nacionalnim vladama nije pregovarano o „globalnoj prilagodbi“ 11. ožujka 2020. To je nametnuto „privatno-javnim partnerstvom,“ potpomognuto medijskom propagandom i prihvaćeno, neovisno od kooptiranih i korumpiranih političara.

„Inženjering“ ili „projektiranje“ socijalne nejednakosti i osiromašenja. Globalizacija siromaštva.

Usporedite smjernice „Globalne prilagodbe“ („Global Adjustment“) od 11. 3. 2020. koje utječu na cijeli planet sa Čileom 11. rujna 1973. godine.

Gorka je ironija da su isti interesi Velikog novca (‘Big Money’ interests) koji stoji iza „Globalne prilagodbe“ 2020. bili aktivno uključeni u Čile (1973.) i Argentinu (1976.). Sjetite se „Operacije Condor“ i „Prljavog rata“ (Guerra Sucia).

Postoji kontinuitet: isti snažni financijski interesi: MMF i birokracije Svjetske banke trenutno su uključeni u pripremu i upravljanje postpandemijskim „novo-normalnim“ dužničkim operacijama (u ime vjerovnika tj. kreditora) u razdoblju Velikog resetiranja (Great Reset).

Henry Kissinger bio je uključen u koordinaciju čileanskog „Resetiranja“ 11. rujna 1973. Slijedeće godine (1974.) bio je zadužen za izradu „Nacionalnog strateškog sigurnosnog memoranduma 200 (NSSM 200) koji je depopulaciju identificirao kao najveći prioritet američke vanjske politike prema Trećem svijetu“ („National Strategic Security Memorandum 200,“ NSSM 200).

Upravljanje depopulacijom pod velikim resetiranjem?

Danas je Henry Kissinger uz ‘Zakladu Gates’ (koja je također čvrsto predana depopulaciji) čvrst pristaša Velikog resetiranja pod pokroviteljstvom Svjetskog ekonomskog foruma.

Ne treba pregovarati s nacionalnim vladama niti provoditi „promjenu režima.“ Projekt od 11.03.2020. predstavlja „Globalnu prilagodbu“ koja pokreće bankrote, nezaposlenost i privatizaciju u mnogo većem opsegu što u jednom mahu utječe na nacionalna gospodarstva više od 150 država svijeta.

I cijeli je ovaj postupak predstavljen javnom mnijenju kao sredstvo za borbu protiv „virusa ubojice“ koji je, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, sličan virusu sezonske gripe (virusi tipa A i B).

Hegemonska struktura moći globalnog kapitalizma  

Big Money / Veliki novac, uključujući i fondacije milijardera, pokretačka su snaga. Riječ je o složenom savezu Wall Streeta i bankarskog establišmenta, uz Big Oil i Energy, tzv. „Defense Contractors“ (vojna i obavještajna industrija, op.a.), Big Pharma (vodeće svjetske farmaceutske korporacije, op.a.), biotehnološki konglomerati, korporativni mediji, telekomi, komunikacijski i tehnološki divovi, s mrežom think-thankova, lobističkih skupina, istraživačkih laboratorija itd. Posjedovanje intelektualnog vlasništva također igra središnju ulogu.

Ova složena mreža odlučivanja koja uključuje glavne vjerovničke i bankarske institucije: Savezne rezerve, Europsku središnju banku (ECB), MMF, Svjetsku banku, regionalne razvojne banke i Banku za međunarodna poravnanja sa sjedištem u Baselu, igra ključnu stratešku ulogu.

Zauzvrat su gornji ‘ešaloni’ američkog državnog aparata (i zapadni saveznici Washingtona) izravno ili neizravno uključeni, uključujući i Pentagon, američku obavještajnu službu (i njezine istraživačke laboratorije), zdravstvene vlasti, nacionalnu sigurnost i Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a / ‘State Department’ (uključujući i američka veleposlanstva u više od 150 država).

Kontinuirano prisvajanje bogatstva od strane superbogatih

Kaže se da je „V virus“ odgovoran za val bankrota i nezaposlenosti. To je laž. Ne postoji uzročna veza između virusa i ekonomskih varijabli. Moćni financijeri i milijarderi koji stoje iza ovog projekta (odlučivanja) pridonijeli su destabilizaciji (širom svijeta) stvarne ekonomije. 

Tijekom posljednjih devet mjeseci unovčili su milijarde dolara. Između travnja i srpnja (2020.) ukupno bogatstvo milijardera širom svijeta poraslo je s 8 trilijuna na više od 10 trilijuna.

Izvještaj Forbesa ne objašnjava stvarni uzrok ove masovne preraspodjele bogatstva: „Kolektivno bogatstvo milijardera poraslo je najbržim tempom u bilo kojem razdoblju tijekom proteklog desetljeća“ (Ollie Williams: „Billionaire Wealth Hits $10 Trillion For First Time Ever Thanks to Government Stimulus: UBS,“ 6.10.2020.; FORBES). To je zapravo najveća preraspodjela bogatstva u svjetskoj povijesti. Temelji se u sustavnom procesu osiromašenja diljem svijeta. To je čin ekonomskog rata.

(Svršetak u sljedećem broju

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Tisuću petsto znanstvenika kaže da ‘klimatske promjene nisu uzrokovane CO2’ – pravi pokret za okoliš je otet (2)

hrvatski-fokus

ALLEA suspendirala rusku i bjelorusku akademiju iz svoga članstva

hrvatski-fokus

Znanstveni skup Ecce Homo

HF

Zašto bi se zdrava odrasla osoba ili dijete cijepili protiv gripe?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više