Hrvatski Fokus
Gledišta

Lažna kuća usrid Subotice

Sada Kulturni centar, sutra bunjevački centar, a preksutra srpski centar

 

U više navrata sam pisao kako čelnici ovdašnje hrvatske zajednice, a sve potiče od Tomislava Žigmanova i njegovog izuma Jasne Vojnić, lažu sve Hrvate svijeta oko gradnje objekta koji se podiže u Subotici u Preradovićevoj ulici br. 11! Godinama preko ovdašnjih „hrvatskih“ medija, koji su u rukama ovo dvoje „bunjevačkih Hrvata“, slušamo i čitamo o gradnji „Hrvatske kuće“ dok smo na spektaklu postavljanja kamena temeljca gledali svojim očima nešto drugo.

Naime, najviši dužnosnici Republike Hratske su tada govorili čak o „Hrvatskom domu“, a kao takvog su ga posvetili najviši katolički svećenici u Republici Srbiji dok im je svima iza leđa na tabli na gradilištu krupnim slovima pisalo da je u pitanju Kulturni centar!!!

Onda se jučer u laži (u laži su kratke noge) upecao i velemajstor manipulacija, plagijata i laži, veliki šibicar, pa se i na njegovom twitter nalogu našla ta tabla sa gradilišta u Preradovićevoj ulici:

Gospodo „bunjevački Hrvati“, o čemu se radi?! Žašto lažete sve Hrvate svijeta, na kraju sve ljude svijeta?! Recite jasno, to je manja sramota od laganja:

– imamo zvanične papire za „Hrvatsku kuću“, ali nemamo HRabrosti da to napišemo na gradilištu u Subotici, ili

– imamo glavne projekte i građevinsku dozvolu za „Kulturni centar“, ali nemamo HRabrosti da to kažemo Hrvatima, ili

– moramo muljati jer nemamo HRabrosti govoriti istinu!

Najgore je što ova laž nije jedina, a ni poslijednja, već ih je bezbroj svakodneno, no, poslije otkrivanja nekih (kao što je ova) daje se ostavka iz moralnih razloga, jer je u pitanju velika (kao kuća) i jako skupa laž!

Umjesto toga lažovi ugrađuju u temelj laži „vremensku kapsulu“ sa svojim imenima!

Nismo zaboravli ni nedavnu sprdnju oko spomenika Ivanu Antunoviću, uz također veliki spektakl i prisustvo visokih dužnosnika Republike Hrvatske, na kojem su novom pločom za vrijeme otkrivanja spomenika pokrivena imena lažnih (ovih istih) aktera: ZKVH-a (čitaj Tomislava Žigmanova) i HNV-a (čitaj Jasne Vojnić).

„A ploča je tako zalijepljena da će otpasti sa prvim mrazem“! – izjava je visokog katoličkog svećenika, „bunjevačkog Hrvata“ iz Subotice, koju imam u pisanoj formi kada mi je zamjerio što pišem o ovoj prijevari! Uz još dosta toga sličnoga dodao je da je to bila „velika pobjeda Hrvata nad Bunjevcima“ (kakva farsa)!!!

Gospodo, „bunjevački Hrvati“, mi srijemski Hrvati ne trebamo takve „pobjede“ nad bilo kime, jer one su zapravo poraz svih Hrvata svijeta, posebno  cijele naše ovdašnje zajednice, koju ste doveli na rub propasti dijeleći je na „razne Hrvate“ i svađajući je sa svim i svakim, a samo zbog velikog novca koji se ovakvim prijevarama, manipulacijama i lažima slijeva vama u Suboticu!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Od svastike do kustošijanske smicalice

HF

Umjetnički časopis i nezamjenjivi plaćeni suradnici

hrvatski-fokus

Tko dopušta vršljanje po Hrvatskoj?

HF

HAZU je dužan braniti “šestorku”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više