Hrvatski Fokus
Znanost

Uništenje života (3)

Drugi lažni val COVID-a omogućio je milijarderima da steknu vlasništvo nad čitavim sektorima gospodarske aktivnosti po najnižim cijenama

 

Milijarderi nisu bili samo primatelji velikodušnih „vladinih poticajnih paketa,“ glavnina njihovih financijskih dobitaka od početka COVID-ove kampanje straha u veljači (2020.) rezultat je trgovine iznutra, predznanja, trgovine financijskim derivatima i manipulacijom kako financijskim tako i robnim tržištima. Warren Buffett (američki ulagač i industrijalac, prema listi časopisa Forbes, Buffett je treći najbogatiji čovjek na svijetu) s pravom identificira ove špekulativne instrumente kao „financijsko oružje za masovno uništenje.“

Sveukupno bogatstvo američkih milijardera povećalo se za 850 milijardi US dolara u razdoblju od 18. 3. 2020. do 8. 10. 2020., što je porast veći od 28 posto. Ova procjena ne uzima u obzir rast bogatstva tijekom razdoblja koje je prethodilo 18. ožujku 2020., a koje je obilježilo niz krahova na burzi (više: prof. Michel Chossudovsky: The COVID-19 Roadmap: Towards Global Economic Chaos and Societal Destruction, 7. 11. 2020.).

‘Udruženo’ bogatstvo američkih milijardera 18. 3. 2020. iznosilo je 2.947 trilijuna US dolara. Do 8. listopada 2020. njihovo se bogatstvo povećalo te je iznosilo 3,8 trilijuna US dolara. Ova gornja klasa milijardera manipulira financijskim tržištima od početka veljače (2020.) a zatim 11. ožujka (2020.) naređuje zatvaranje globalne ekonomije čiji je navedeni cilj bila borba protiv COVID-19, tj. bolesti sličnoj sezonskoj gripi.

„Realna ekonomija“ i „Veliki novac“

Zašto ove COVID-ove politike lockdowna/zaključavanja predvode bankrot, siromaštvo i nezaposlenost? Globalni kapitalizam nije monolitan. Doista postoji „klasni sukob između superbogatih i velike većine svjetske populacije.“ Ali postoji i intenzivno suparništvo unutar kapitalističkog sustava. Naime, sukob između „velikog novčanog kapitala“ (‘Big Money Capital’) i onoga što bi se moglo opisati kao „realni kapitalizam“ koji se sastoji od korporacija iz različitih područja proizvodnih aktivnosti na nacionalnoj i regionalnoj razini. Također uključuje malo i srednje poduzetništvo.

U tijeku je proces koncentracije bogatstva (i kontrola naprednih tehnologija) bez presedana u svjetskoj povijesti, pri čemu je financijski establišment (tj. vjerovnici s više milijardi dolara) predviđen da prisvoji stvarnu imovinu tvrtki u stečaju kao i državnu imovinu (za pokriće tražbina, op.a.). „Realna ekonomija“ predstavja „ekonomski krajolik“ stvarne ekonomske aktivnosti: proizvodna imovina, poljoprivreda, industrija, usluge, ekonomska i socijalna infrastruktura, investicije, zapošljavanje itd. Realna ekonomija na globalnoj i nacionalnoj razini meta je lockdowna i zatvaranja gospodarske aktivnosti. Financijske institucije Globalnog novca ‘vjerovnici’ su realne ekonomije.

„Drugi val.“ Još jedan lockdown

Drugi val je laž. Javnosti je predstavljen kao sredstvo za borbu protiv virusa i spašavanje života. To nam govore vlade. Kampanja straha krenula je velikom brzinom, istovremeno se primijenjujući u različitim regijama svijeta. „Test, test, test“ /„testirati, testirati, testirati“ – u Velikoj Britaniji oružane snage sudjeluju u operacijama masovnog testiranja pomoću PCR testa čiji cilj je povećati broj takozvanih pozitivnih slučajeva. Nepotrebno je reći: na početku ovog drugog vala (COVID-a, op.a.) globalna ekonomija već je u stanju kaosa. Iako izvješća ne otkrivaju dubinu i ozbiljnost ove globalne krize, dokazi (koji su još uvijek okvirni i nepotpuni) govore dovoljno sami za sebe. Razlog drugog vala je spriječiti i odgoditi ponovno otvaranje nacionalne ekonomije, zajedno s provođenjem socijalnog distanciranja, nošenjem maski za lice itd. Meta su uslužne ekonomije, zrakoplovne tvrtke, turistička industrija itd. Održavanje strogih ograničenja u zračnom prometu jednako je odvođenju velikih zrakoplovnih kompanija u bankrot. Program stečaja je osmišljen i nametnut. Samo u američkoj turističkoj i putničkoj industriji moglo bi se izgubiti 9,2 milijuna radnih mjesta a „između 10,8 milijuna i 13,8 milijuna radnih mjesta…. nalazi se u ozbiljnom riziku.“

Drugi val (COVID-a, op.a.) ima namjeru omogućiti milijarderima da „pokupe dijelove,“ steknu vlasništvo nad čitavim sektorima gospodarske aktivnosti po najnižim cijenama. Novac koji su prisvojili tijekom financijske krize (izravnom manipulacijom) koristit će se za otkup korporacija u stečaju kao i bankrotiranih vlada.

Globalno upravljanje: prema totalitarnoj državi

Pojedinci i organizacije koji su 18. 10. 2019. sudjelovali u simulaciji, sada su uključeni u stvarno upravljanje krizom nakon što je ona započela s radom 30. siječnja 2020. u okviru Javnozdravstvene hitnosti od međunarodne zabrinutosti (WHO’s Public Health Emergency of International Concern, PHEIC) pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, koja je zauzvrat postavila ‘pozornicu’ za financijsku krizu u veljači 2020.

Lockdown i zatvaranje nacionalnih ekonomija pokrenulo je drugi nalet masovne nezaposlenosti zajedno s planski organiziranim bankrotom (primijenjenim diljem svijeta) malih i srednjih poduzeća.

Sve to predvodi postavljanje globalne totalitarne države koja je usmjerena na razbijanje svih oblika protesta i otpora.

Cjepivo

Program cijepljenja protiv COVID-a (uključujući ‘usađenu’ digitalnu putovnicu) sastavni je dio globalnog totalitarnog režima.

„Što je zloglasni ID2020? To je savez javno-privatnih partnera, uključujući UN-ove agencije i civilno društvo. To je program za elektroničku identifikaciju koji generalizirano cijepljenje koristi kao platformu za digitalni identitet. Program iskorištava postojeće postupke registracije rođenja i cijepljenja kako bi se novorođenčadima pružio prijenosni i trajni biometrijski digitalni identitet“ (Peter Koenig, ekonomist i geopolitički analitičar više od 30 godina radio za Svjetsku banku i WHO diljem svijeta: „The Coronavirus Vaccine: The Real Danger is ‘Agenda ID2020’. Vaccination as a Platform for Digital Identity,“ 12. 3. 2020.). 

„Veliko resetiranje“ 

Isti moćni vjerovnici (kreditori) koji su pokrenuli globalnu COVID dužničku krizu sada uspostavljaju „Novo normalno“ što se u osnovi sastoji u imenovanju onoga što Svjetski ekonomski forum opisuje kao „veliko resetiranje“ („veliko preslagivanje“). Koristeći lockdown i ograničenja koji su uvedeni zbog COVID-a s namjerom da ‘proguraju’ ovu transformaciju, „veliko resetiranje“ izvodi se pod krinkom „četvrte industrijske revolucije“ u kojoj će starije tvrtke biti odvedene u bankrot ili apsorbirane u monopole, učinkovito zatvarajući goleme dijelove ekonomije prije COVID-a. Ekonomije se „restrukturiraju“ a mnoge će poslove obavljati strojevi upravljani umjetnom inteligencijom. Nezaposleni (a bit će ih mnogo) postaviti će se na nekakav univerzalni osnovni dohodak a njihovi bi se dugovi (masovna zaduženost i bankrot namjerni su rezultat lockdowna i ograničenja) otpisali u zamjenu predaje njihove imovine državi ili još preciznije, financijskim institucijama koje pomažu u pokretanju ovog „velikog resetiranja.“ Svjetski ekonomski forum izjavljuje kako će javnost „unajmiti“ sve što će oni zahtijevati: pod krinkom „održive potrošnje“ i „spašavanja planeta“ ljudima će se oduzeti pravo vlasništva. Naravno, malobrojna elita koja je uvela ovaj sjajni „reset“ posjedovat će sve ( Colin Todhunter: „Dystopian Great Reset,“ 9.11.2020.).

DO 2030. GODINE GLOBALNI VJEROVNICI PRISVOJIT ĆE SVJETSKO BOGATSTVO PREMA SCENARIJU „GLOBALNE PRILAGODBE“ DOK ĆE OSIROMAŠITI VELIKE SEKTORE SVJETSKE POPULACIJE.

„2030. GODINE NE ĆETE POSJEDOVATI NIŠTA I BITI ĆETE SRETNI“ – objavljeni videozapis Svjetskog ekonomskog foruma (YouTube/World Economic Forum: „You’ll own nothing. And you’ll be happy.“ 28. 10. 2020.; www.youtube.com).

Ujedinjeni narodi: instrument globalnog upravljanja u ime neizabranog privatno-javnog partnerstva

Sustav Ujedinjenih naroda također je sudionik. Podržava „globalno upravljanje“ i „veliko resetiranje.“Iako Antonio Guterres, glavni tajnik UN-a s pravom priznaje da je pandemija „više od zdravstvene krize,“ pod pokroviteljstvom UN-a nisu poduzete nikakve značajne analize ili rasprave o stvarnim uzrocima ove krize.

Prema izvješću UN-a iz rujna 2020.: „Stotine tisuća života je izgubljeno. Životi milijardi ljudi su poremećeni. Pored utjecaja na zdravlje, COVID-19 je razotkrio i pogoršao duboke nejednakosti … Utjecao je na nas kao pojedince, kao obitelj, zajednice i društva. Imao je utjecaj na svaku generaciju, uključujući one koji još nisu rođeni. Kriza je istaknula krhkost unutar država kao i među državama, kao i u našim sustavima za uspostavljanje koordiniranog globalnog odgovora na zajedničke prijetnje.“ Ne spominju se odluke koje su izazvale socijalno i ekonomsko uništenje u cijelom svijetu. Nema rasprave u Vijeću sigurnosti UN-a. Konsenzus između svih pet stalnih članova UN-ovog Vijeća sigurnosti. „V Virus odgovoran je sa sve.“ Ujedinjeni narodi podržali su Svjetski ekonomski forum i njegovu „novu koncepciju i veliko resetiranje našeg svijeta“ u privatno-javnom partnerstvu. Kriza izazvana COVID-om vrhunac je povijesnog procesa. Lockdown i zatvaranje globalnih ekonomija jesu „oružje za masovno uništenje.“ Riječ je o opsežnim „zločinima protiv čovječanstva.“

Joe Biden i „veliko resetiranje“

„Izabrani predsjednik“ Joe Biden njihov je političar, pouzdan „zastupnik“ koji služi interesima financijskih ustanova. Ne zaboravimo da je Joe Biden čvrsto podržao invaziju na Irak s obrazloženjem da je Sadam Hussein „imao oružje za masovno uništenje.“ „Američki narod prevaren je u tom ratu. Ne dopustite da vas Joe Biden opet prevari,“ rekao je senator Dick Durbin. Biden je sada nagrađen jer je podržao invaziju na Irak. Fox News opisuje ga kao „socijalistu“ koji prijeti kapitalizmu: „Joe Bidenova uznemirujuća veza sa socijalističkim pokretom Velikog resetiranja.“ Iako je ovo apsolutna glupost, mnogi su „naprednjaci“ i proturatni aktivisti podržali Bidena ne analizirajući šire posljedice Bidenovog predsjedništva.

Veliko resetiranje je društveno podijeljeno, rasističko je. To je đavolski projekt globalnog kapitalizma. Predstavlja prijetnju velikoj većini američkih radnika kao i malim i srednjim poduzećima. Administracija Biden-Harris aktivno je uključena u provedbu „velikog resetiranja“ koje je prijetnja čovječanstvu. Što se COVID-a tiče, Joe Biden je čvrsto predan „drugom valu“ tj. održavanju djelomičnog zatvaranja i američke i globalne ekonomije kao sredstva za „borbu protiv virusa ubojice.“

Joe Biden vršit će pritisak na usvajanje „velikog resetiranja“ od Svjetskog ekonomskog foruma, kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini i to s razornim ekonomskim i socijalnim posljedicama. Svjetski ekonomski forum (World Economic Forum, WEF) održati će sastanak u ljeto 2021. i usredotočit će se na provedbu „velikog resetiranja.“ A Bidenova administracija aktivno bi se bavila totalitarnim planom Velikog novca (‘Big Money’): Velikim resetiranjem.

Ukoliko ne dođe do značajnih prosvjeda i organiziranog otpora na nacionalnoj i međunarodnoj razini, ‘Veliko resetiranje’ biti će ugrađeno u američku unutarnju i vanjskopolitičku agendu administracije Joe Biden-Kamala Harris. To je ono što zovete Imperijalizam s „humanim licem.“  

Izvor:

Prof. Michel Chossudovsky: „ The COVID ‘Pandemic’: Destroying People’s Lives. Engineered Economic Depression. Global Coup d’Etat?“ Global Research, 12. 11. 2020.

Važna napomena:

Prof. Michel Chossudovsky objavio je 13. 4. 2021. e-knjigu pod naslovom:

„The 2020-2021 Worldwide Corona Crisis: Destroying Civil Society, Engineered Economic Depression, Global Coup d’Etat and the ‘Great Reset’,“ Centre for Research on Globalization, 13. 4. 2021. („Svjetska korona kriza 2020.-2021.: Uništenje civilnog društva, inženjering ekonomske depresije, globalni državni udar i ‘veliko resetiranje’“); www.globalresearch.ca

(Svršetak)

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med. 

Povezane objave

Nadbiskup Viganò upozorava na nadolazeću ekološku diktaturu

hrvatski-fokus

Ne tjeramo EU da prihvati GMO

HF

Modrozelene bakterije – dobrodošao kisik

HF

Rusija pokrenula organsku poljoprivrednu revoluciju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više