Hrvatski Fokus
Znanost

Upozorenja medicinskih stručnjaka i liječnika 

CDC: 10.262 osobe koje su primile obje doze cjepiva protiv COVID-19 oboljele su od COVID-19

 

POLITIČKI I ZDRAVSTVENI ESTABLISHMENT OGLUŠUJU SE NA VAŽNA UPOZORENJA LIJEČNIKA I MEDICINSKIH STRUČNJAKA!

Najnoviji podatci koje je objavio VAERS (‘Vaccine Adverse Event Reporting System’) američki sustav za praćenje nuspojava cjepiva: u razdoblju od 14. 12. 2020. do 28. 5. 2021. od posljedica cjepiva protiv bolesti COVID-19 umrlo je 5.165 osoba, a prijavljen je 294.801 slučaj nuspojava, uključujući 25.359 ozbiljnih/teških nuspojava. Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavio je slijedeći važan podatak: 10.262 osobe koje su primile obje doze cjepiva protiv COVID-19 oboljele su od COVID-19. Ovaj podatak odnosi se na razdoblje od 1. 1. 2021. do 30. 4. 2021. za 46 američkih saveznih država i teritorija (CDC Morbidity and Mortality Weekly Report, MMWR, 28. 5. 2021/70(21); 792-793).

No, CDC je također objavio da je do 1. 6. 2021. umrlo 535 osoba koje su primile obje doze cjepiva protiv COVID-19 – iako su bili cijepljeni, oni su oboljeli od COVID-19 i preminuli. Budući je američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) odobrila cijepljenje djece, prema izvješću medicinskih stručnjaka broj hospitalizirane djece zbog nuspojava uzrokovanih cjepivom protiv COVID-19 kao i oboljenja od COVID-a nakon cijepljenja je učetrdeseterostručen. Tako je za dobnu skupinu tinejdžera od 12 do 17 godina prijavljeno 40 slučajeva miokarditisa i perikarditisa te 16 slučaja poremećaja grušanja krvi i stvaranje krvnih ugrušaka kao i 635 slučajeva po život opasne anafilakse, itd.

U Connecticutu (SAD) hospitalizirano je 18 tinejdžera zbog poremećaja u funkciji srca nakon cijepljenja protiv COVID-19, objavio je ‘Connecticut Department of Public Health.’ Djeca su hospitalizirana zbog perikarditisa i/ili miokarditisa; miokarditis je upala srčanog mišića koja može uzrokovati aritmiju i smrt. Prema izjavi američke Nacionalne organizacije za rijetke poremećaje (National Organization for Rare Disorders) miokarditis može biti posljedica infekcije, ali – „najčešće je miokarditis posljedica imune reakcije organizma na početna oštećenja srca.“ Nažalost, prema objavljenim podatcima do sada je od posljedica cijepljenja eksperimentalnim Pfizerovim mRNK cjepivom protiv COVID-19 u SAD-u umrlo četvero djece: dvoje u dobi od 15 godina, jedno dijete u dobi od 16 godina i jedno u dobi od 17 godina.

EudraVigilance, europska baza podataka za praćenje nuspojava lijekova i cjepiva, uključujući i cjepivo protiv COVID-19, objavila je podatke prema kojima je do 22. 5. 2021. prijavljeno ukupno 12.184 smrtnih slučajeva nakon cijepljenja te 1.196,190 nuspojava nakon cijepljenja jednim od uvjetno odobrenih cjepiva. Od ukupnog broja prijavljenih nuspojava („cjepne ozljede“) čak 604.744 jesu ozbiljne/teške nuspojave (što je više od 50 posto). Nadalje, EudraVigilance objavljuje podatke prema kojima je do 5. 6. 2021. registrirano 13.867 umrlih osoba i 1.354,336 nuspojava nakon cijepljenja protiv COVID-19. A od ukupnog broja prijavljeih nuspojava, 683.688 odnosi se na teške, ozbiljne nuspojave – što je više od 50 posto. Podsjećam: na preporuku Europske agencije za lijekove (EMA), Europska komisija izdala je uvjetno odobrenje za četiri cjepiva protiv COVID-19: mRNK (eng. mRNA) cjepivo Pfizer/BioNTech i Moderna; zatim AstraZeneca i Janssen/J&J.  

Američki liječnik i znanstvenik dr. Hooman Noorchashm, kardiokirurg, već duže vrijeme upozorava američku Upravu za hranu i lijekove (FDA) na prijeteću opasnost. Naime, proteini koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19) mogu zaostati u organizmu nakon preboljenja bolesti COVID-19 – osobito u krvnim žilama, plućima i mozgu. Zbog toga cjepivo protiv COVID-19 može biti okidač za reaktivaciju imunog sustava i tzv. negativni imunološki odgovor kod onih koji su preboljeli COVID-19, zbog čega postoji opasnost od oštećenja tkiva – osobito navedenih vitalnih organa. Dr. Hooman Noorchashm prvo otvoreno pismo uputio je američkoj Upravi za hranu i lijekove (FDA) u veljači 2021. o čemu sam također pisala. Budući se FDA oglušila na upozorenje, on je ponovno uputio javno pismo – ovaj puta i zbog zaštite zdravlja djece. 

Provedena međunarodna studija na 2.002 osobe koje su primile prvu dozu cjepiva, a preboljele su COVID-19, dokazala je da ove osobe imaju znatno teže i ozbiljnije nuspojave nakon cijepljenja protiv COVID-19 (više: „Self-reported real-world safety and reactogenicity of COVID-19 vaccines: An international vaccine-recipient survey,“ www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.02.26.21252096v1).

Američka znanstvenica dr. Stephanie Seneff, Ph.D., viša znanstvena istraživačica na MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) objavila je početkom lipnja vrlo zanimljiv, poučan tekst koji bi trebao mnoge zabrinuti. Naime, u objavljenom tekstu dr. Seneff se poziva na objavljeni znanstveni dokument: „Is COVID-19 a Perfect Storm for Parkinson Disease?“ („Je li COVID-19 savršena oluja za Parkinsonovu bolest?“) u kojem znanstvenici argumentirano dokazuju da ćemo u budućnosti biti suočeni s porastom broja oboljelih od Parkinsonove bolesti. Također su izdali i slijedeće upozorenje: „trenutno se gubitak osjeta okusa i mirisa isključivo povezuje s COVID-19, ali to je i rani, tj. prvi znak Parkinsonove bolesti.“ Nadalje, dr. Seneff ističe i česte neurodegenerativne nuspojave nakon cijepljenja cjepivom protiv COVID-19: tako američki sustav VAERS navodi da je do 21. 5. 2021. prijavljeno više od 2.500 slučajeva Bellove pareze ili kljenuti facijalnog tj. ličnog živca što nije zanemarivo.

No, stručnjake najviše zabrinjava jedna druga činjenica – moguć porast prionskih bolesti zbog pojave patogenih priona kao štetne nuspojave cjepiva protiv COVID-19. Prionske bolesti nazivaju se još transmisivne ili prijenosne spongiformne encefalopatije (TSE), od kojih je svakako najpoznatija Creutzfeldt-Jakobova bolest. Najkraće i najjednostavnije rečeno, prionske bolesti su posljedica abnormalne strukture normalnog moždanog proteina koji se zove prionski protein, PrP, čija točna uloga nije poznata. Analiza koju je proveo imunolog dr. J.Bart Classen upozorava da cjepiva protiv COVID-19 povećavaju rizik od razvoja prionske bolesti. Dr. Classen upozorava da cjepiva protiv COVID-19 nemaju studije o dugoročnoj sigurnosti, a to se osobito odnosi na mRNK cjepiva (Pfizer/BioNTech i Moderna). Naime, „u razvoju mRNK cjepiva korištena je posve nova tehnologija koja nije ispitana i koja nema odobrenje za primjenu kod ljudi,“ ističe dr. Classen. Nadalje, dr. Classen proveo je znanstvenu analizu RNK sekvence iz mRNK cjepiva Pfizer/BioNTech i to zajedno s tzv. vršnim proteinom koronavirusa SARS-CoV-2. Posebno ističe da vršni protein koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19) ima sposobnost formiranja amiloidnih i toksičnih nakupina koje onda služe kao „sjeme“ tj. podloga za brojne druge pogrešno ‘sklopljene’ proteine u mozgu te na temelju toga upozorava: „Možemo očekivati pravu lavinu neurodegenerativnih bolesti uzrokovanih prionima: amiotrofična lateralna skleroza/ALS, Alzheimerova bolest i druge neurodegenerativne bolesti. „Kontrolori činjenica“ („Fact Checker“) to odmah negiraju i odbacuju analizu dr. Classena tvrdeći da „nema izvješća o bolestima povezanim s prionima…“ No, na temelju čega to tvrde? I tko se zapravo skriva iza tzv. „kontrolora činjenica“? A dr. Classen brzo je odgovorio „kontrolorima činjenica“ slijedeće: „Prema procjenama, inkubacija za razvoj prionske bolesti traje od 5 pa čak do 40 godina! – sada je uopće prerano govoriti o tome što će se dogoditi u budućnosti…“

Jedno drugo istraživanje otkrilo je da vršni protein koronavirusa SARS-CoV-2 prelazi krvno-moždanu barijeru kod miševa te se neuronima prenosi mozgom (E.M.Rhea et al.: „The S1 Protein of SARS-CoV-2 Crosses the Blood-Brain Barrier in Mice. Nature Neuroscience 2021; 24: 368-378).

Nedavno su objavljeni rezultati najnovijeg istraživanja koje je provela grupa znanstvenika i koji pokazuju da vršni protein koronavirusa SARS-CoV-2 iz cjepiva ne ostaje u mišiću ili lokalnim limfnim čvorovima na ruci gdje je cjepivo aplicirano (injektirano), kako se to mislilo. Naime, mislilo se, pretpostavljalo se da će se mRNK cjepivo ponašati kao tradicionalno cjepivo. No, provedeno istraživanje otkriva i dokazuje da vršni protein koronavirusa ‘putuje’ tijelom i akumulira se u organima i tkivima, uključujući slezenu, koštanu srž, jetru, nadbubrežne žlijezde, a posebno visoka koncentracija nađena je u jajnicima.

Ovo najnovije otkriće objavio je kanadski znanstvenik BYRAM BRIDLE, virusni imunolog i izvanredni profesor Sveučilišta Guelph (University of Guelph, Ontario) koji je u razgovoru s Alex Pierson (‘ON Point’) u svezi objave nove znanstveno-recenzirane studije o cjepivima protiv COVID-19 objašnjavao zašto se javljaju upale srca, krvni ugrušci i druge opasne nuspojave te je između ostalog, izjavio: „Učinili smo golemu pogrješku. Nismo toga bili svjesni sve do sada“ te dodao: „Smatrali smo da je vršni protein koronavirusa izvrstan ciljni antigen, nikada nismo znali da je ovaj protein sam po sebi toksin i da je patogeni protein. Tako da cijepljenjem mi ljudima nehotice injektiramo toksin.“

Izvor:

  1. Celeste McGovern: „COVID hospitalizations, deaths for the vaccinated more than triple in one month, CDC reports,“ LifeSiteNews, 7. 6. 2021.;
  2. Stephanie Seneff & Greg Nigh: „Worse Than the Disease? Reviewing Some Possible Unintended Consequences of the mRNA Vaccines Against COVID-19,“ International Journal of Vaccine Theory, Practice, and Research Vol.2 No.1 (2021);
  3. J. B. Classen: „Review of COVID-19 Vaccines and the Risk of Chronic Adverse Events Including Neurological Degeneration.“ Journal of Medical-Clinical Research and Reviews, 2021; 5(4): 1-7; https://foundationforhealthresearch.org
  4. Byram Bridle, razgovor s Alex Pierson (‘ON Point’, objavljeno 28. 5. 2021.): https://omny.fm/shows/on-point-with-alex-pierson/new-peer-reviewed-study-on-covid-19-vaccines-sugge
  5. Hooman Noorchashm: „A Public Letter to FDA Commissioner, Dr. Janet Woodcock: Safety Error In the February 10, 2021 CDC Guidance Update on COVID-19 Vaccination,“ 15. 2. 2021.; https://norchashm.medium.com

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Jean Paul Sartre i posljednji životni advent

HF

Weimerica? – Carl Schmitt o vladavini prava

hrvatski-fokus

Cjepiva predstavljaju veći rizik od upale srca za mladiće od COVID-19, pokazalo je novo istraživanje

hrvatski-fokus

IZJAVA PATOLOGA: Od koronavirusa nitko nije umro

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više