Hrvatski Fokus
Religija

Europska unija provodi nacističke zakone protiv djece

I Hitler je imao “obrazloženje” za donošenje rasnih zakona – prema teoriji čiste arijevske rase

 

Od takozvanog prava žena na pobačaj došlo se do Rezolucije Europske unije, inicijativom odnosno prijedlogom europarlamentarca Predraga Matića, koja stoji na strani tog famoznog prava ali ne obvezuje nijednu članicu da one to ostvaruju legalnim putem, tj. da članice donesu zakon po kojem će se pobačaj vršiti naslonjen na „orijentaciju o seksualnom i reproduktivnom zdravlju“ uz siguran i legalan pobačaj, koji, a gdje drugdje bi se obavljao nego u zdravstvenim ustanovama. Europski parlament “žali što ponekad uobičajena praksa u državama članicama dopušta liječnicima, a ponekad i cijelim zdravstvenim ustanovama, da odbiju pružati zdravstvene usluge na temelju takozvanog prigovora savjesti, što dovodi do uskraćivanja skrbi u vezi s pobačajem na temelju vjere ili savjesti te ugrožava život i prava žena“.

Prije svega, druže Matiću, ali jao, i  Europski parlamente, liječnici koji vrše pobačaj (ubijaju nerođenu djecu) ne liječe i to nije zdravstvena usluga ili skrb nego ubijanje djeteta i ranjavanje tijela i duše žene, koja se ne će nikada od te rane zaliječiti, tj. da je ubila svoje dijete pomoću „liječničke struke odnosno zdravstvene usluge“ i time izranila vlastitu rodnu utrobu. Dakle, sasvim suprotno; to je antizdravstvena odnosno antiliječnička (antimedicinska) radnja ili operacija s nesagledivim posljedicama. Sitnica je ako su neki EU parlamentarci uspoređivali ovu rezoluciju s nacističkim zakonima. Nacistički zakoni su se provodili u Njemačkoj a i tamo gdje su uspjeli okupirati, privremeno, neke teritorije drugih država, a ova rezolucija se odnosi na cijelu Europu. Naravno i bez ove rezolucije ogromna većina država na svijetu donijela je zakone po kojima se vrši pobačaj, a u Europi jedino Malta (u potpunosti ne dopušta) i djelomično Poljska, nisu legalizirali pobačaj. A i kod donošenja zakona u nacističkoj Njemačkoj zar i tu nije bila je u početku povika, uz propagandnu mašineriju, kao i danas iz raznih krugova društva, pa i znanstvenih, kako na osnovi ili teoriji čiste arijevske rase mogli su donositi takozvane rasne zakone. Ta tko je mogao i tada zanijekati da neka skupina građana imaju pravo osnovati neku političku stranku ili udrugu koja će promovirati svoja načela, nauk, ciljeve i zahtjeve. Tako je nastala i vodeća stranka u Njemačkoj u vrijeme Hitlera: Nacionalsocijalistička njemačka radnička stranka (njem. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, skraćeno NSDAP), a danas je toliko stranaka i udruga po svijetu da se nitko ne usuđuje kome uskratiti osnutak nove po toj osnovi, stranke ili udruge, osim u Hrvatskoj ako bi se netko pojavio da bi osnovao kakvu izvornu ustašku stranku ili pak Hrvatsku pravoslavnu crkvu. A u Zagrebu stoluje stranka ili udruga ako nije stranka, koja se ideološki poziva na visoko rangiranog zločinca u svijetu Josipa Broza takozvanog maršala Titu i navještaju mu, mašući uz jugoslavenska i komunistička znakovlja sa zvijezdom petokrakom, vratiti ime na sadašnjem trgu glavnoga grada, jer zar on nije veći od same države Republike Hrvatske. Kada se spominju rasni zakoni u Njemačkoj ili slično onda po njima na svijetu nisu smjeli postojati odnosno živjeti Židovi. A po pravu žena na izbor pobačaja „uz stručnu neliječničku izvedbu“ ili legalizirani pobačaj oduzima se pravo na život nerođenog djeteta ako nositeljica tog života u svojoj utrobi odluči da ga se ubije odnosno abortira ili pobaci. I znamo da je stradalo ubijeno nekoliko milijuna Židova po njemačkom rasnom zakonu, a do sada poslije Drugoga svjetskog rata ubijeno je nekoliko milijardi nerođene djece. Kako sada usporediti taj civilizacijski nivo glede rasnih zakona i legalizacije pobačaja?

Nikola Bašić, Vis

Povezane objave

Prvi molitvenik u mojoj političkoj emigraciji

hrvatski-fokus

Strategija neprijatelja ljudskog roda

HF

Bračna veza i roditeljsko ponašanje

HF

Armenska prvostolnica

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više