Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Nitko ne zna opseg izbornih prijevara

Heritage Foundation nastavit će tražiti i pritiskati ovo važno pitanje

 

John Malcolm je potpredsjednik Instituta za ustavnu vladu i direktor Centra za pravne i pravosudne studije Meese. Jae Chin drži pošteni izborni znak ispred izvršnog tornja State Capitol 14. prosinca 2020. u Phoenixu u Arizoni.

Baza podataka predstavlja „uzorkovanje“ slučajeva izbornih prijevara i „namijenjena je isticanju slučajeva dokazane prijevare i mnogih načina na koje je počinjena prijevara“. Nije nam namjera prenaglašavati ili podcjenjivati ​​opseg problema. To je jedan od razloga zašto naša baza podataka uključuje samo dokazane slučajeve prijevare birača. Integritet naših izbora i trenutne ranjivosti u sustavu previše su važni da bismo ih ignorirali. Sukladno tome, Heritage Foundation će i dalje tražiti.

Zahvaljujući Kobachu, Trumpu i konzervativnom think tank-u znamo kolika je prijevara birača“, piše kolumnist Kansas City Stara Charles Hammer 20. svibnja 2021. za Bazu podataka o izbornim prijevarama Zaklade Heritage, koja ima 1.322 dokazana slučaja izborne prijevare, uključujući 17 slučajeva iz Missourija. To je, rekao je, “oskudno” u usporedbi s brojem registriranih birača. Iako cijenimo što je skrenuo pozornost javnosti na našu bazu podataka (sada do 1.328 slučajeva), Hammer je izostavio neke vitalne informacije. Znakovito je da je izostavio činjenicu da, kao što je istaknuto u uvodu, baza podataka predstavlja “uzorak” slučajeva izborne prijevare i “ima za cilj istaknuti slučajeve dokazane prijevare i brojne načine na koje je počinjena prijevara.” Ne obuhvaća sve slučajeve, a zasigurno ne bilježi prijavljene slučajeve ili navode o izbornim prijevarama, od kojih neki mogu biti zaslužni, a neki ne, a koji se ne istražuju ili ne procesuiraju.

Zbog ranjivosti koje postoje u državnim izbornim zakonima, izbornu prijevaru relativno je lako počiniti i teško je otkriti nakon činjenice.

Štoviše, čini se da neki javni službenici nisu zabrinuti za izborne prijevare i ne vode slučajeve koji su im prijavljeni. Općenito je istina da ne nalazite ono što ne tražite. Mi sumnjamo da su birači za 9. Kongresni Distrikt North Carolina, gdje su 2018. izbori ponovljeni zbog izborne prijevare birača u Patersonu, u New Jerseyu, čije je Gradsko vijeće utrku poništilo zbog prijevare u 2020. Oba slučaja nalaze se u našoj bazi podataka. Ako želi detaljnije informacije o nekim drugim izborima koji su poništeni zbog prijevare, možda će htjeti pregledati studiju slučaja The Heritage Foundation objavljenu prošle godine, “Četiri ukradena izbora: ranjivosti glasačkih listića u odsutnosti i pošte”.

Nije nam namjera prenaglašavati ili podcjenjivati ​​opseg problema. To je jedan od razloga zašto naša baza podataka uključuje samo dokazane slučajeve prijevare birača, a ne navode o izbornim prijevarama, kojih ima mnogo. Kao što dalje priznajemo u uvodu: Postoje ljudi koji tvrde da je prijevara na izborima masovna, a oni koji tvrde da je izuzetno rijetka ili se uopće ne događa… Veliki je problem što nitko zapravo ne zna razmjere izborne prijevare, uključujući i nas. Iako ne iznosimo nikakve konačne tvrdnje o opsegu izborne prijevare u našoj zemlji, uvjereni smo da kažemo da u našem trenutnom sustavu ima previše ranjivosti. Međutim, i ovo je najvažnija točka, pa dodajemo: Sprječavanje, odvraćanje i kazneno gonjenje izborne prijevare ključno je za zaštitu integriteta našeg glasačkog postupka. Pobjeda na izborima dovodi do političke moći, a poticaji za iskorištavanjem sigurnosnih ranjivosti su veliki, pa je važno da poduzmemo razumne, zdravorazumske korake kako bismo otežali varanje, a legitimnim biračima olakšali glasanje. Amerikanci zaslužuju izborni proces kojem mogu vjerovati. Postoje oni, poput Hammera, koji nastoje minimizirati ili ignorirati trenutne ranjivosti u našim izbornim sustavima i potencijalni opseg problema s izbornom prijevarom, baš poput poslovičnog policajca na očitom mjestu zločina koji je rekao: „Pomaknite se, ništa da vidi ovdje.” Prema našem mišljenju, integritet naših izbora i trenutne ranjivosti u sustavu previše su važni da bi se ih ignoriralo. U skladu s tim, Heritage Foundation nastavit će tražiti i pritiskati ovo važno pitanje.

https://www.dailysignal.com/2021/05/25/no-one-knows-full-extent-of-election-fraud-thats-why-we-track-it/?utm_source=TDS_Email&utm_medium=email&utm_campaign=MorningBell&utm_content=httpswwwdailysignalcom20210525nooneknowsfullextentofelectionfraudthatswhywetrackitutmsourcerssutmmediumrssutmcampaignnooneknowsfullextentofelectionfraudthatswhywetrackit&mkt_tok=ODI0LU1IVC0zMDQAAAF9Rue7jXdLPDscqlSTXN8QfRF4GIx4TKQMV76c6NRLjt81V-AgRa-i0zYrOysX2ei34xBsnITYitvvay3IXK-VegI0qosZiOoF6nytBNELkYJFWO0

Povezane objave

Od zatvaranja (lockdown) nema nikakve koristi

hrvatski-fokus

Teroristički napad na terorističku civilizaciju

HF

Predsjednik Trump poziva na reviziju glasova u Michiganu i Wisconsinu

hrvatski-fokus

Sjedinjene Države bile su energetski neovisne 2019. prvi put od 1957. godine

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više