Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Krešimir Pavelić smijenjen s mjesta dekana Medicinskog fakulteta u Puli. Do toga je došlo zbog posljednjih istupa dr. Pavelića o cijepljenju, te kako mu to nije prvi put da iznosi takve stavove, zbog čega je prigrljen od tzv. antivakserske zajednice. Da, možemo reći da smo tu odluku donijeli zbog njegovih istupa, mada ja nisam stručnjak u tom znanstvenom području, rekao je dr. Barbieri.

Alfio Barbieri, rektor Medicinskog fakulteta u Puli, Slobodna Dalmacija i Glas Istre

– Sada smo u danima i tjednima kada kineski izvođač počinje pripreme za gradnju mosta koji će, kad se izgradi, biti vječni pokazatelj dubinski promašenih strategija i politika Hrvatske (ali i BiH).

Ivo Goldstein, židovski etnobiznismen, povjesnik Srednjega vijeka i SDP-ov diplomat 3. IX. 2018. u Jutarnjem listu o Pelješkom mostu, https://www.jutarnji.hr/globus/peljeski-most-bit-ce-najskuplji-spomenik-dubinski-promasenoj-politici-bit-ce-to-nasa-katedrala-u-pustinji-7788906?fbclid=IwAR3gn-aTr_S1LhDc732b1tJeluRg-zQs4RE0y7kCr3FBNiMdncuY8haX5wI

– Astra Zeneca će se koristiti samo za osobe starije od 60 godina.

Francesco Figliuolo, specijalni povjerenik za COVID u Italiji, La Stampa

– Gordan Jandroković će prvi okrenuti leđa (Plenkoviću) jer želi biti ono što je ovaj sada. To je njegova neostvarena ambicija.

Nacional, urednički komentar, Hrvatska danas, https://hrvatska-danas.com/2021/06/13/anusic-i-frankovic-nece-rusiti-plenkovica-prvi-koji-ce-mu-zabiti-noz-u-leda-bit-ce-gordan-jandrokovic/

– Kao međunarodna zajednica trebali bismo biti jasni da kiber napadi na bolnice, škole ruše kritičnu nacionalnu infrastrukturu – to nije u redu. To je neopravdano, izvan je blijedosti.

Dominic Raab, britanski ministar vanjskih poslova, Reuters

– Slijedom rečenog, ne vidim niti jedan razlog da katoličke svećenike pedofile ne proglasimo progresivnim snagama legitimne pedofilske orijentacije. Heroji, a ne zločinci, koji su išli daleko ispred svog vremena.

Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije prebacuje lopticu na vrh Katoličke Crkve u Rimu koja svjesno podržava progon katolički svećenika od strane onih koji su protiv Boga i vjere

– Je li moguća „nova Jugoslavija” unutar EU-a? To ne će biti nova Jugoslavija, niti historija ima te povratke, što su, prema mom uvjerenju, floskule za dnevne potrebe, ali da navijam za to da mi u regiji imamo najveću trgovinsku razmjenu, da će ljudi putovati, što je prirodno. Za tu prirodu navijam. To što su u EU nastale te grupacije, one su prirodne i zato se održavaju. Očekujem da balkanske zemlje imaju jedan zajednički makro-razvojni koncept, infrastrukturni, pa onda i politički koncept.

Nikola Šainović, potpredsednik Vlade Srbije 1991. godine, Tanjug

TVRDNJE

– Liberalni mainstream pokrenuo je beskrupuloznu kampanju lažnih vijesti protiv Mađarske samo zato što smo artikulirali jasan stav – da roditelji imaju isključivo pravo učiti vlastitu djecu o njihovoj spolnoj orijentaciji. No, bez obzira što rekli o nama, ne ćemo popustiti! Mičite svoje ruke s naše djece!

Péter Szijjártó, mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine, REMIX

– Djeca i obitelji moraju biti zaštićeni od utjecaja bilo kakvih indoktrinacijskih aktivnosti. Postoje jasna pravila da roditelji imaju pravo odgajati svoje dijete. Želim to jako naglasiti, jer sam vrlo duboko uvjeren da je to tako dobar stav da roditelji mogu odlučiti tko i na kojim načelima može održavati bilo koju nastavno-obrazovnu aktivnost-

Mateusz Morawiecki, poljski premijer, REMIX

– Malo smo nervozni zbog onoga što se događa oko Mađarske. U Mađarskoj je u parlamentu donesen zakon za borbu protiv pedofilije, a postoje i odredbe koje se bave homoseksualnim obrazovanjem. Je li to razlog da nekoga isključimo iz EU-a? Cijela Europska unija i cijela Europska komisija stali su na njezinu (mađarsku) glavu.

Robert Fico, bivši slovački premijer, REMIX

– Svaka država može slobodno odlučiti kako organizirati vlastite škole, sveučilišta i sudstvo. Ne razumijem intervencije.

Matteo Salvini, bivši talijanski ministar unutarnjih poslova i predsjednik stranke League, REMIX

 – Nismo mi sudci je li tekst mađarskog zakona najbolji, ali zaštita djece od seksualno eksplicitnog ispiranja mozga koje nije primjereno njihovoj dobi apsolutno je u redu. Inicijative u ovom smjeru treba podržavati, a ne osuđivati. Snage koje zahtijevaju toleranciju mogle bi započeti sa sobom, pokazujući tolerantan odnos prema odlukama predstavnika mađarskog naroda.

Helir-Valdor Seeder, član estonskog parlamenta i predsjednik stranke Isamaa koja pripada Europskoj pučkoj stranci, REMIX

– Bruxelles zaštitu djece od neprimjerenih sadržaja smatra diskriminacijom LGBT osoba!?

Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije

Projekt ‘cajke’ osmišljen je s ciljem da razori hrvatsku mladež.

Željko Kekić, bivši udbaš koji je prešao na hrvatsku stranu, Podcast

– Problem u tom što Plenković ne može podnijeti niti malo kritike na svoj račun. Plenković ne može shvatiti da njega netko kritizira. Ne shvaća zašto bi njega Franković kritizirao i tko je on uopće da bi njega kao premijera mogao kritizirati.

Nacional, urednički komentar, Hrvatska danas, https://hrvatska-danas.com/2021/06/13/anusic-i-frankovic-nece-rusiti-plenkovica-prvi-koji-ce-mu-zabiti-noz-u-leda-bit-ce-gordan-jandrokovic/

– U mogućim ideološkim sukobljavanjima među Bošnjacima, Komšića i njemu slične postkomunističke marionete odnijet će čak i lagani povjetarac s političke scene.

Dr. fra Luka Marković, kolumnist Katoličkog tjednika

– Ne može se voljeti ono što se ne poznaje. Bilo da je riječ o čovjeku ili o narodu. Budite sigurni da svi oni koji svoj narod prestaju razumijevati i gube vezu s njim, odmah i u istoj mjeri gube i vjeru očeva, postaju ili ateisti ili ravnodušni ljudi.

Mihail Fjodorovič Dostojevski, ruski književnik

– Borba protiv korporativizma zaogrnutog u plašt demokracije bit će ključna borba 21. stoljeća jer korporativizam svojim koruptivnim djelovanjem vrši strahovit pritisak ne samo na politiku već i na znanost i na obrazovanje i sve aspekte ljudskog življenja. U Hrvatskoj se korporativizam probija kroz mrežu kvazi zelenih udruga, a posredstvom medija u vlasništvu njemačkih, austrijskih i luksemburških tvrtki te uz pomoć desetaka milijuna eura donacija iz inozemstva sa ciljem ovladavanja političkim prostorom. Konačni rezultat njihovog djelovanja očitovao bi se u manje osobne slobode građana, manje ekonomske slobode i neovisnosti pojedinca, manje demokracije, manje izbora i u potpunom medijskom, kulturnom i političkom jenoumlju.

Mislav Kolakušić, nezavisni hrvatski eurozastupnik

– Mađarska ne će napustiti EU, nego je, naprotiv, želi spasiti od licemjera.

Judith Varga, mađarska ministrica pravosuđa u odgovoru nizozemskom predsjedniku vlade Marku Rutteu koji je Mađarskoj poručio: ‘Pokorite se našim vrijednostima ili marš van iz EU-a, ANP

– U raspravi u Uniji šire se lažne vijesti. Mađarski zakon ne diskriminira pripadnike LGBTQ-zajednice, već samo regulira seksualni odgoj i zaštitu mladih.

Péter Szijjártó, mađarski ministar vanjskih poslova, Nepszava

– Dokumentacije je jasno dokazivala da je Služba državne sigurnosti predložila ubojstvo Brune Bušića, da je to ubojstvo odobreno na političkim instancijama i u Zagrebu i u Beogradu. Kasnije se to logički poklopilo s podacima koje je dao Blagoje Zelić i vidi se da je on govorio istinu o nastanku i organizaciji ubojstva. Zapravo, ti dokumenti nisu samo dokaz protiv Vinka Sindičića, već ponajprije protiv onih koji su naredili i odobrili ubojstvo Brune Bušića!

Bože Vukušić, istraživač i publicist u emisiji TV Bujice u listopadu 2019.

– Na dan 15. lipnja ove godine 20,8 posto svjetske populacije primilo je barem jednu dozu preparata u svrhu cijepljenja protiv Covida-19. Dano je ukupno 2,4 milijarde doza globalno, a dnevno se nastavlja cijepljenje s 32,6 milijuna doza. Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova su cjepiva, prema službenim podacima, polučila 223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu davanja preparata, pa sve do ozbiljnih, sistemskih.

Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

– Srbija je kandidat za EU, ali njena kandidatura je farsa. Srbija zapravo promiče vrijednosti, a ponekad i agendu Rusije i Kine.

Edward P. Joseph, profesor sa Sveučilišta Johns Hopkins i vanjskopolitički analitičar, Nova.rs

GOVOR MRŽNJE

– Trebamo Bjelorusiju da se pojača i ispuni osnovna, temeljna, kardinalna pravila međunarodnog prava.

Dominic Raab, britanski ministar vanjskih poslova, Reuters

JUGONOSTALGIJA

– Krajem godine bi motorni brod Galeb mogao baciti cime na Molo longo, postat će turistička atrakcija, ali i ispričat će bogatu povijest koju taj brod ima. To je priča o toleranciji i međusobnom uvažavanju, o tgovini, kontaktima, međunarodnoj suradnji što je sve izgradilo Rijeku.

Marko Filipović, riječki gradonačelnik iz SDP-a u Tuhobiću 22. lipnja, Novi list

– Simbolički kraj Jugoslavije došao je 13. svibnja 1990. u Zagrebu za vrijeme navijačke tučnjave na stadionu, kada je puno Hrvata mislilo da je policija na strani gostujućih Srba. Čitava situacija im je zato izgledala kao alegorija njihova nepovoljna položaja u Jugoslaviji.

Simon Kuper, novinar engleskoga Financial Timesa u razgovoru sa Zvonimirom Bobanom

– Osamdesetih godina Slobodan Milošević je bio za opstanak Jugoslavije i bez ikakvog novca koji bi bio ponuđen zauzvrat.

Nikola Šainović, potpredsednik Vlade Srbije 1991. godine, Politika

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Mađarska sa zakonom je uperen protiv LGBT osoba nema što tražiti u Europskoj uniji. Pozivam mađarskog premijera Viktora Orbána da povuče ovaj zakon ili da napusti Europsku uniju.

Mark Rutte, predsjdnik nizozemske vlade, Times

– Mađarski zakon diskriminira ljude na osnovi njihove seksualne orijentacije i krši osnovne vrijednosti Europske unije. Pozivam članove Komisije da pošalju pismo Mađarskoj i izraze našu zabrinutost prije nego što zakon stupi na snagu.

Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, Deutsche Welle

 – Iz rasprave između prvih ministara proizašao je široki konsenzus o zajedničkim naporima na razvoju dokaza o vjerodostojnosti cjepiva kako bi se omogućilo međunarodno putovanje temeljeno na zdravim načelima, uključujući poštivanje pokrajinske i teritorijalne nadležnosti i privatnost zdravstvenih podataka.

Priopćenje Ureda kanadskog premijera Justina Trudeaua

– Epidemiološka slika je dobra, no ona se brzo može provjeriti tako da bih volio da se što više građana i dalje cijepi i da se vratimo u nekakvu normalu, te da se epidemiološke mjere mogu u što većoj mjeri ublažiti.

Tomislav Tomašević, novoizabrani gradonačelnik Zagreba, N1 TV

– Britanci bi se trebali naviknuti na nošenje maski na način na koji nose mobitele ili ključeve. Nije to nešto strašno, te promjene o kojima govorimo.

Susan Michie, profesorica Sveučilišnog koledža u Londonu, članica znanstvenog savjetodavnog odbora britanske vlade, članica Komunističke partije Britanije i poznata u javnosti kao „Staljinova dadilja, The Telegraph

GLUPOST

– Rekao bih, gledajte, nemoj se bavit medicinom, ako neke stvari ne možeš napraviti. Ne možeš biti mesar ako nisi u stanju zaklati pile ili svinjče, ne možeš.

Predrag Matić Fred, eurozastupnik SDP-a, koji je nakon mjeseci provedenih u srbijanskim koncentracijskim logorima 1992. pohitao u Srbiju kako bi doveo djevojku Patkicu, zalaže se za zabranu “priziva savjesti” kod liječnika

– Zagađenje prijeti opstanku više od milijun biljnih i životinjskih vrsta, na kopnu i na moru i jedan je od pet vodećih uzroka gubitka biološke raznolikosti.

Ursula Von der Leyen, predsjednica Europske komisije na virtualnoj konferenciji u sklopu ovogodišnjeg Zelenog tjedna, Jutarnji list

ISTINA

– Prema popisu iz 1981. godine u Crnoj Gori bilo svega 3 posto Srba, da bi 2011. Ta brojka narasla na 30 posto, što se poklapa s dolaskom Amfilohija Radovića na čelu SPC-a u Crnoj Gori.

Danilo Brajović, crnogorski političar iz Cetinja, Aktuelno

– Srpska pravoslavna crkva ne postoji u Hrvatskoj iako je potpisnik ugovora. U evidenciji takvo nešto ne postoji. Mi u Hrvatskoj imamo pet eparhija SPC koje su sve vezane za Beograd, a nisu međusobno povezane u Hrvatskoj. To nije slučajno, jer da su one međusobno povezane, one bi bile automatski odvojene od Beograda i mogle bi tada imati svoj statut, Ustav ili bilo što drugo i tada bi mogle potpisati legalan ugovor sa hrvatskom državom i ne bi bilo moguć odliv kapitala iz Hrvatske za Beograd.

Ante Prkačin, hrvatski političar, Aktuelno, Podgorica

KOMENTARI

– Sramotno je da netko sprječava slobodu govora.

Lazar Krstanovich, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sto-je-zagovarao-ukidanje-cijepljenja-pa-cak-i-uhicenja-onih-koji-ga-propagiraju-dekan-iz-pule-promptno-smijenjen-doduse-pokazalo-se-da-fakultet-na-kojem-radi-prakticki-ne-postoji-1109206

– Većina ljudi zna da je ovo sve laž i prijevara, zato političari pokušavaju na sve načine da promoviraju to smeće od cjepiva. Čak su doveli i Ćiru Blaževića da promovira. Ako ga slušate vjerujem da s tim čovikom nešto nije u redu. Malo mu mozak trokira. Ali vam ne će uspjeti jer ljudi nisu glupi. Znači da ne date doktoriman koji su protiv cjepiva da kažu istinu.

Ivica Čagalj, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sto-je-zagovarao-ukidanje-cijepljenja-pa-cak-i-uhicenja-onih-koji-ga-propagiraju-dekan-iz-pule-promptno-smijenjen-doduse-pokazalo-se-da-fakultet-na-kojem-radi-prakticki-ne-postoji-1109206

– Sve su to ljudi-gušteri lipo smislili ali kad ih naš čovik pročita…

Tvrtko Mihaljević, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sto-je-zagovarao-ukidanje-cijepljenja-pa-cak-i-uhicenja-onih-koji-ga-propagiraju-dekan-iz-pule-promptno-smijenjen-doduse-pokazalo-se-da-fakultet-na-kojem-radi-prakticki-ne-postoji-1109206

– Tko je dovoljno hrabar da kaže istinu, dogodi mu se ovo… Podrška profesoru i hvala što se bori protiv ovog zla! A Gates uopće nije misterij, financira svojom zakladom GAVI i gura ova “cjepiva”, to možete pročitati bilo gdje! Samo profit, prodana Vlado!

Danijela Arih, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sto-je-zagovarao-ukidanje-cijepljenja-pa-cak-i-uhicenja-onih-koji-ga-propagiraju-dekan-iz-pule-promptno-smijenjen-doduse-pokazalo-se-da-fakultet-na-kojem-radi-prakticki-ne-postoji-1109206

– Na dan Slobode ime ovog hrabrog čovjeka bit će upisano pod Istina!

Zdrilic Panino, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sto-je-zagovarao-ukidanje-cijepljenja-pa-cak-i-uhicenja-onih-koji-ga-propagiraju-dekan-iz-pule-promptno-smijenjen-doduse-pokazalo-se-da-fakultet-na-kojem-radi-prakticki-ne-postoji-1109206

– Mediji su se kako vidim požurili izvrnut informacije po nalogu vlade, jer budnost je temelj države.

Maxim Gorki, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sto-je-zagovarao-ukidanje-cijepljenja-pa-cak-i-uhicenja-onih-koji-ga-propagiraju-dekan-iz-pule-promptno-smijenjen-doduse-pokazalo-se-da-fakultet-na-kojem-radi-prakticki-ne-postoji-1109206

– Kao u onom odgovoru na pitanje: postoji li sloboboda govora? Da, samo vam ne mogu garantirati slobodu nakon govora.

Mirko Zec, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sto-je-zagovarao-ukidanje-cijepljenja-pa-cak-i-uhicenja-onih-koji-ga-propagiraju-dekan-iz-pule-promptno-smijenjen-doduse-pokazalo-se-da-fakultet-na-kojem-radi-prakticki-ne-postoji-1109206

– Od kada je sloboda govora apsolutna?

Mate Balota, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sto-je-zagovarao-ukidanje-cijepljenja-pa-cak-i-uhicenja-onih-koji-ga-propagiraju-dekan-iz-pule-promptno-smijenjen-doduse-pokazalo-se-da-fakultet-na-kojem-radi-prakticki-ne-postoji-1109206

– Toliko o demokraciji u Hrvatskoj!

Nikola Kurkut, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sto-je-zagovarao-ukidanje-cijepljenja-pa-cak-i-uhicenja-onih-koji-ga-propagiraju-dekan-iz-pule-promptno-smijenjen-doduse-pokazalo-se-da-fakultet-na-kojem-radi-prakticki-ne-postoji-1109206

– Rekao je jednu veliku istinu. Maćehinski odnos prema Istri! HDZ mrzi Istru! Istria, Terra magica!

Josip Komerički, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/nakon-sto-je-zagovarao-ukidanje-cijepljenja-pa-cak-i-uhicenja-onih-koji-ga-propagiraju-dekan-iz-pule-promptno-smijenjen-doduse-pokazalo-se-da-fakultet-na-kojem-radi-prakticki-ne-postoji-1109206

– Raspadu Jugoslavije kao ravnopravne zajednice naroda i narodnosti prethodilo je: – stvaranje SAP Krajine i SAP u Slavoniji; – ukidanje autonomije Kosova u okviru Srbije; – odbijanje od strane Miloševića svih prijedloga o konfederaciji koji su dolazili iz Hrvatske i Slovenije. Jugoslaviju po Miloševićevom receptu nisu htjeli ni Hrvati, ni Slovenci, a ni Albanci. Život u zajednici traži dogovore, kompromise i razumijevanje drugog.

Svedok, https://www.politika.rs/sr/clanak/482031/Raspad-Jugoslavije-bio-je-nezaustavljiv

– Dobro je što i visoki funkcionari iz tog perioda danas priznaju ono što je mnogima odavno očigledno – SFRJ se raspadala i iznutra i izvana i nije bilo šanse da opstane (čak i da nije bilo vanjskog utjecaja i podrške separatistima). Samo je pitanje – a što ste onda vi jugoslavenski komunisti, gurnuli srpski narod u konflikt u kom su samo mogli da izgube? Zar je to odgovoran odnos prema naciji?

Logika, https://www.politika.rs/sr/clanak/482031/Raspad-Jugoslavije-bio-je-nezaustavljiv

– Nizozemska je ostala u EU-u kako bi bila spona prema GB. Bolje bi im bilo da idu za svojim prijateljima Englezima i marš van iz EU-a.

Mijo Sesar, https://priznajem.hr/novosti/nizozemci-madarima-pokorite-se-nasim-vrijednostima-ili-mars-van-iz-eu/159364/

OPRAVDAVANJE MUSLIMANSKIH ZLOČINA

– Ta javnost se mobilizira i navodnom obranom slobode izražavanja koja je, u biti, „sloboda najdubljeg vrijeđanja“, jer ako milijardu i pol ljudi (ne će biti da su svi oni u krivu!) tvrdi tako odlučno da je za njih strašna uvrjeda crtanje karikatura njihova Poslanika, onda je u najmanju ruku nekorektno praviti takve karikature jer su one uvrjeda, čak su agresija na najveću svetinju – dakle, i na najdublji dio intime – jedne ogromne religijske zajednice i svakog njenog pojedinca u isti mah. To je kulturalno-civilizacijski i religijski atak istovremeno, jer, po samoj logici stvari – ne možete vi određivati što mene vrijeđa, nego to uvijek ja određujem…

Esad Duraković, bošnjački publicist, književni kritičar, prevoditelj, orijentalist i arabist, Depo.ba

ORWELLIZAM

– Želim da se nakon ljetnih školskih praznika nastava u školama ponovno počne odvijati relativno normalno. Bilo bi vrlo korisno kad bi se što više učenika cijepilo.

Anja Karliczek, njemačka savezna ministrica obrazovanja iz CDU-a, Deutsche Welle, Funke

– Tražim da doze cjepiva BioNTecha budu dostupne za učenike, kako bi škole ponovo mogle biti otvorene. Put k održavanju redovne nastave nakon ljetnog praznika je cijepljenje djece. Navedeni cilj je da savezne pokrajine maloljetnim učenicima ponude mogućnost cijepljenja do kraja kolovoza. Jer za njih, zbog dozvole EMA-e, samo jedno određeno cjepivo dolazi u obzir, a za to je potrebno rezervirati dovoljan broj doza BioNTech-a.

Jens Spahn, njemački ministar zdravstva, Bild am Sonntag

– Preporuka je cijepljenje, odgovornost prema sebi i drugima. Jedino će nas cijepljenje maknuti iz pandemije i vratiti u stari život.

Neda Ferenčić Vrban, Specijalistica školske medicine s Nastavnog zavoda Andrija Štampar, N1 TV

– Amerikanci su pogrješno protumačili najavu o nošenju maski. Mislim da ljudi pogrješno tumače, misleći da je ovo uklanjanje maski za sve. Nije. One su osiguranje onima koji su cijepljeni i s njima se mogu osjećati sigurno, bilo na otvorenom ili u zatvorenom. Nije izričito rečeno da bi necijepljeni ljudi trebali napustiti svoje maske.

Anthony Fauci, glavni medicinski savjetnik predsjednika Joea Bidena, The Guardian

REVIZIJA POVIJESTI

– Unuci i sinovi antifašista pobijedili su u Domovinskom ratu jednu drugu srboagresorsku soldatesku koja je krenula mijenjati granice. Granice su nepromjenjive, uspostavljene su odlukama ZAVNOH-a i takve će ostati zauvijek.

Marko Filipović, riječki gradonačelnik iz SDP-a u Tuhobiću 22. lipnja, Novi list

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više