Hrvatski Fokus
Znanost

Masovno obolijevanje cijepljenih protiv COVID-19

Pfizer ‘ciljao’ Izrael zbog uvođenja i početka cijepljenja, a mRNK cjepivo, a izraelska Vlada čak je pristala Pfizeru predati podatke o svojim građanima

 

Izrael su prozvali ‘najvećim svjetskim laboratorijem za cjepiva’ i to s razlogom. Potrebno je čitatelje podsjetiti da je Izrael imao nevjerojatno agresivnu politiku cijepljenja svoje populacije „u službi Pfizera“ kao i stvaranju ‘vakcinalnih propusnica ili putovnica’ koje dijele stanovništvo na dvije grupe – na cijepljene i ne cijepljene, ‘in’ i ‘out’ s time da oni iz grupe ‘out’ imaju ograničen pristup gotovo svemu. „Oooo, koja ironija u Izraelu!“ – napisao je autor teksta i to s razlogom, a jedan od njih koji najčešće čujemo je: „nikada više!“ Rečeno je da je Pfizer ‘ciljao’ Izrael zbog uvođenja i početka cijepljenja, a mRNK cjepivo kompanije Pfizer vjerojatno je i jedino cjepivo koje se tamo koristi. Štoviše, izraelska Vlada čak je pristala Pfizeru predati podatke o svojim građanima.

Krajem veljače (26. 2. 2021.) Albert Bourla, glavni izvršni direktor farmaceutskog diva Pfizer u razgovoru za NBC izjavio je slijedeće: „Vjerujem da je Izrael trenutno postao svjetski laboratorij jer u ovoj državi koriste samo naše cjepivo i cijepili su veliki dio svoje populacije, tako da možemo proučavati gospodarske i zdravstvene indekse.“  Ali sada u srpnju 2021. iz Izraela dolaze alarmantne vijesti: „COVID-19 možda je završio, ali zemlja se suočava s naglim porastom drugih respiratornih virusnih oboljenja,“ izjavljuju medicinski stručnjaci.

„Oboljevaju i odrasli i djeca, a pojava ovih respiratornih virusnih bolesti predstavlja fenomen bez presedana za ovo doba godine.“

Dr. Tal Brosh, ravnatelj Odjela za infektivne bolesti bolnice „Samson Assuta Ashold“ (Infectious Disease Unit / Samson Assuta Ashold Hospital) upozorava: „od proljeća pratimo porast virusnih respiratornih bolesti a od svibnja porast infektivne virusne bolesti uzrokovane respiratornim sincicijskim virusom, RSV, koji se javlja zimi a osobito je ozbiljan za malu djecu i starije ljude. U zimskom razdoblju 2020.-2021. nismo imali ni jedan slučaj respiratorne bolesti izazvane RSV-om. No, osim RSV-a, znatan porast broja oboljelih od respiratornih bolesti uzrokuju: tip adenovirusa, humani metapneumovirus i rinovirus (rhinovirus). Dr. Brosh je istaknuo da je slično zabilježeno i u Australiji prije par mjeseci – tj. tijekom ljetnih mjeseci.

Dr. Giora Weiser, ravnateljica Odjela za pedijatrijsku urgentnu medicinu u „Shaare Zedek Medical Center“ u Jeruzalemu izjavila je slijedeće: „Velik je broj hospitalizirane djece s virusnim respiratornim i gastrointestinalnim bolestima.“

A dr. Sharon Alray-Price, ravnateljica javnih zdravstvenih službi na medijskoj prezentaciji održanoj 23. lipnja 2021. otkrila je uznemirujuće činjenice: „Od 891 slučaja koronavirusa potvrđenih u posljednjih mjesec dana, polovica je primila obje doze cjepiva, Pfizerovo mRNK cjepivo.“ Nadalje, prema izvješću, u mjesecima od početka cijepljenja, 6.765 osoba koje su primile obje doze cjepiva oboljele su od COVID-19, a epidemiološko praćenje otkrilo je dodatnih 3.133 osoba koje su se zarazile koronavirusom, uzročnikom COVID-19, upravo od tih cijepljenih osoba.

Usprkos zastrašujućim razmjerima cenzure, blokade i prijetnji, u javnost dopire sve više vijesti o stvarnoj ‘učinkovitosti’ cjepiva protiv COVID-19. Tako je prijatelj britanskog pilota objavio u javnosti putem ‘Twittera’ 17. lipnja 2021. slijedeću vijest: „Troje pilota britanske zrakoplovne kompanije British Airways umrlo je ubrzo nakon cijepljenja protiv COVID-19 u posljednjih sedam dana.“ A ubrzo je umro i četvrti pilot… Ističe se činjenica da je 85 posto pilota British Airwaysa cijepljeno.“

Jedan od umrlih pilota bio je u 40-tim godinama, drugi u 50-tim godinama života a treći je imao 35 godina. Svi piloti bili su izvrsnog zdravlja i prema propisima pod medicinskom kontrolom – to će potvrditi svaki pilot. No, usprkos tome mainstream mediji i tzv. „kontrolori činjenica“ negiraju ikakvu povezanost bilo kojeg smrtnog slučaja pa tako i smrti pilota s cjepivom protiv COVID-19.

Ipak, saznalo se da British Airways razgovara s Vladom: „Mogu li cijepljeni piloti letjeti?“ Također se saznaje da je australski ‘SkyNews’ prenio vijest iz Španjolske i Rusije gdje stručnjaci upozoravaju sve cijepljene protiv COVID-19 da ne putuju zrakoplovom zbog rizika od stvaranja krvnih ugrušaka i tromboze. Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, CDC, također poziva cijepljene putnike na oprez zbog krvnih ugrušaka i tromboze – osobito kod letova koji traju duže od 4 sata. Stručnjaci zapravo upozoravaju da SVI CIJEPLJENI koji putuju avionom, automobilom, autobusom ili vlakom duže od 4 sata jesu u zoni povišenog ili čak visokog rizika zbog stvaranja krvnih ugrušaka. Naime, dugotrajno sjedenje u jednom položaju izaziva trombozu zbog kompresije vena.

Neovisni mediji objavili su i vijest o stotinama otkazanih letova diljem SAD-a iz naprijed navedenih razloga. Tužna vijest koju je objavila Kathryn Anne Kendall iz Michigena potresla je mnoge čitatelje ne samo diljem SAD-a nego i izvan: ona je u samo četiri dana izgubila otca i sestru. Njezin otac John Robert Kendall, ml., primio je drugu dozu Moderninog mRNK (eng. mRNA) cjepiva u travnju i nakon nekoliko dana doživio srčani udar te preminuo 28. 4. 2021. Ožalošćena kćerka napisala je kako je njezin otac prije cijepljenja učinio liječnički pregled i bio potpuno zdrav! Njezina sestra Kimberly St. Charles, primila je cjepivo kompanije Johnson & Johnson (J&J) krajem travnja. Iste noći pojavili su se simptomi „slični gripi“ uz ozbiljne reakcije na cjepivo te je Kimberly hospitalizirana u jedinici intenzivne njege, stavljena na respirator… Nažalost, 2. svibnja je preminula u dobi od 49 godina a njezino četvero djece ostalo je bez majke. Sestri Kathryn u bolnici su tvrdili da se radilo o „COVID pneumoniji.“

U ovom trenutku dječje bolnice diljem Novog Zelanda i Australije pune su djece s respiratornim virusnim bolestima, a najviše je slučajeva infekcije izazvane respiratornim sincicijskim virusom, RSV. Nažalost, veći broj dojenčadi hospitalizirano je zbog RSV-a i nalaze se ‘na kisiku.’ Liječnici i stručnjaci pedijatrije tvrde da je to posljedica lockdowna zbog čega djeca nisu u kontaktu s većim brojem mikroorganizama što doprinosi jačanju imuniteta, a fizičko distanciranje i dezinfekcija dodatno pogoršavaju stanje: sve to zajedno negativno djeluje na imuni sustav jer ga – oslabljuje.

Američko Ministarstvo obrane provelo je studiju koja je dokazala povezanost cjepiva (protiv) COVID-19 s razvojem miokarditisa (upala srčanog mišića), a rezultati studije objavljeni su 29. lipnja 2021. Vojni su liječnici opisali i istražili 23 slučaja miokarditisa koji se razvio 4 dana nakon cijepljenja protiv COVID-19, a radilo se o mRNK cjepivima kompanija Pfizer i Moderna. Dakako, radilo se o djelatnim zdravim vojnim osobama. Vojnici su bili u izvrsnoj fizičkoj kondiciji i zdravi prema svim vojnim standardima.

Izraelsko Ministarstvo zdravstva također je početkom lipnja 2021. objavilo izvješće o stotinama slučajeva miokarditisa kod cijepljenih osoba protiv COVID-19 – 90 posto svih registriranih slučajeva miokarditisa je kod muških osoba i to kod mladih odraslih i tinejdžera. Većina slučajeva miokarditisa zabilježena je kod cijepljenih muških osoba u dobi između 16 i 30 godina. No, najveći broj slučajeva zabilježen je kod tinejđera u dobi između 16 i 19 godina.

Znanstveni istraživači u Izraelu u suradnji s Hematološkim odjelom Medicinskog centra ‘Shamir’ (‘Shamir Medical Center’) otkrili su značajan porast stečene trombocitičke trombocitopenične purpure (eng. akronim aTTP): slučajevi aTTP javljaju se otprilike mjesec dana nakon cijepljenja protiv COVID-19 (Pfizerovo mRNK cjepivo).

Izraelska znanstvenica Dorit Blickstein na ‘Channel 13’ objasnila je kako je aTTP u svojoj klasičnoj formi smrtonosno oboljenje – 90 posto oboljelih umire. „No, danas zahvaljujući suvremenoj medicini i novim oblicima liječenja koje se mora započeti što je prije moguće, većina pacijenata se oporavi. …“ Blickstein je istaknula kako su od početka cijepljenja protiv COVID-19 primijetili značajan porast pacijenata oboljelih od aTTP-a: „Inače, godišnje smo imali 2 do 3 slučaja, a sada imamo 4 slučaja mjesečno!“ Porast pacijenata s aTTP počeli su bilježiti od ožujka 2021. Kod svih pacijenata s aTTP bolest se pojavila između 5 i 28 dana nakon cijepljenja protiv bolesti COVID-19 (Pfizerovo mRNK cjepivo), a dob pacijenata kreće se od 28 do 45 godina, oboljevaju podjednako i muške i ženske osobe (50 posto muških i 50 posto ženskih osoba).

Zahvaljujući serološkim testovima istraživači znaju da se ne radi o pacijentima oboljelima od COVID-19 nego o osobama cijepljenim protiv COVID-a. Blickstein je na kraju rekla da ovo nije zabilježeno samo u Izraelu, nego i u Belgiji i Italiji.   

Na kraju objavljujem najnovije vijesti o nuspojavama cjepiva protiv COVID-19: Prema podatcima američkog sustava VAERS za praćenje nuspojava cjepiva objavljenim 2. srpnja 2021. za razdoblje od 14.12.2020. do 25.06.2021.: ukupan broj prijavljenih nuspojava nakon cijepljenja protiv COVID-19 za sve dobne skupine je 411.931 slučaj nuspojava i 6.985 umrlih; prijavljeno je čak 34.065 ozbiljnih, teških nuspojava. Ipak, izdvojeni su podatci za dobnu skupinu od 12 do 17 godina: prijavljeno je 12.674 nuspojava, od čega 720 teških, te 13 umrlih; prijavljeno je 1792 slučajeva anafilakse (99 posto slučajeva odnosi se na Pfizerovo mRNK cjepivo, 1,2 posto Modernino mRNK cjepivo i 0,2 posto J&J). Nadalje, registrirano je 300 izvješća o razvoju miokarditisa i perikarditisa nakon cijepljenja (čak 296 slučaja odnosi se na Pfizerovo cjepivo).

EudraVigilance, sustav Europske agencije za lijekove (EMA) za pasivno praćenje nuspojava lijekova i cjepiva objavio je slijedeće podatke: Do 19. lipnja 2021. registrirano je 15.472 smrtnih slučaja i više od 1,5 milijuna (1.509,266) ‘cjepnih ozljeda’ odnosno nuspojava nakon cijepljenja protiv COVID-19; od ukupnog broja prijavljenih nuspojava, čak polovica (50 %), 753.657 slučaja jesu ozbiljne i teške nuspojave. Nadalje, podatci za Europsku uniju ukazuju da je Pfizerovo mRNK cjepivo uzrokovalo 7.420 smrtnih slučajeva i 560.256 nuspojava do 19. lipnja 2021. Prema posljednjim objavljenim podatcima, do 3. srpnja 2021. registrirano je 17.503 smrtnih slučajeva i 1.687 527 nuspojava nakon cijepljenja jednim od uvjetno odobrenih cjepiva u EU. Od ukupnog broja registriranih ‘cjepnih ozljeda’ polovica njih, 837.588 jesu teške i ozbiljne nuspojave. 

Krajem lipnja (23. 6. 2021.) američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) na temelju medicinskih dokaza i pritiska stručnjaka donijela je odluku kojom od proizvođača mRNK cjepiva Pfizera i Moderne zahtijeva dodatno jasno označavaje cjepiva s upozorenjem o mogućoj štetnoj nuspojavi cjepiva a to su miokarditis i perikarditis s mogućom posljedicom srčanog infarkta ili zatajenja srca. Međutim, stručnjaci upućuju kritiku jer se FDA usredotočila isključivo na miokarditis i perikarditis i to samo kod tinejđera i mladih odraslih. Navedenu odluku FDA je donijela nakon što je potrošeno 318 milijuna doza mRNK cjepiva bilo od Pfizera ili Moderne u razdoblju od 14. 12. 2020. do 21. 6. 2021. a VAERS zabilježio više stotina ozbiljnih nuspojava koje se odnose na problem funkcije srca, uključujući i smrtne slučajeve. Europska agencija za lijekove (EMA) do sada nije izdala isto ili slično upozorenje niti zahtijeva od proizvođača mRNK cjepiva jasno isticanje upozorenja o negativnoj nuspojavi cjepiva – a to su u ovom slučaju miokarditis i perikarditis.   

Izvor:

  1. Cody Levine: „Pfizer CEO Albert Bourla calls Israel ‘World’s Lab’ in interview to NBC,“ The Jerusalem Post, 27. 2. 2021.
  2. Rossella Tercatin: „COVID-19 might be over, but viral infectious in Israel are surging“, The Jerusalem Post, 17. 6. 2021.
  3. Arutz Sheva7 / Israel National News: „Government admits that half of new COVID-19 cases in last month were fully vaccinated“
  4. Angela Bininger: „Father and Daughter Died Four Days Apart Despite Taking Different Brands of COVID Vaccines,“ The Empowerer, 1. 7. 2021.; https://theempoweror.com
  5. Tess McClure: „New Zealand children falling ill in high numbers due to COVID ‘immunity debt’“ The Guardian, 8. 7. 2021.; www.theguardian.com
  6. Jay Montgomery et al.: „Myocarditis Following Immunization With mRNA COVID-19 Vaccines in Members of the US Military,“ JAMA Cardiology, 29. 6. 2021.; https://jamanetwork.com/journals/jamacardiology/fullarticle/2781601
  7. Arutz Sheva7 / Israel National News: „Israel researches: ‘Rare autoimmune disease’ linked to Pfizer COVID-19 vaccine,“ 24. 6. 2021.
  8. Europe Reloaded: „4 British Airways Pilots Dead Following COVID-19 Injections While Spain, Russia Concerned About Clots During Air Travel,“ 20. 6. 2021.

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Predstavljen inovacijski centar Nikola Tesla

HF

Komensky i socinijanizam

HF

Ulje lanenog sjemena

HF

Aluminij u cjepivima

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više