Hrvatski Fokus
Feljtoni

Pupovac i Habulin – stalni provokatori i proizvođači “ustaša” (1)

Prešućuju i zaboravljaju da je Srb je u Hrvatskoj

 

Razdruživanjem od Jugoslavije Republika Hrvatska od dana 8. listopada 1991. godine raskida sve državno-pravne sveze na temelju kojih je zajedno sa ostalim republikama i pokrajinama tvorila dosadašnju SFRJ. Republika Hrvatska odriče legitimitet i legalitet svim tijelima dosadašnje federacije – SFRJ. Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ, što znači da su tim aktom  prestala važiti sva obilježavanja jugoslavenskih dana i praznika!

Dan 27. srpanj je bio jugoslavenski državni praznik nametnut SR Hrvatskoj kao Dan ustanka u Hrvatskoj, a opće poznato je da to nije bio nikakav antifašistički ustanak, nego čisto četničko divljanje, masakriranje i ubijanje  hrvatskog  stanovništva. Stoga bi konačno bilo vrijeme da na 80. obljetnicu istina pobijedi Pupovčeve provokacije i promocije jugoslavenskih praznika i jugoslavenskog lažnog antifašističkog vrijednosnog sustava.

Stalni provokatori i proizvođači ustaša, Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista naroda Hrvatske, 29 godina nakon razdruživanja Republike Hrvatske od Jugoslavije, uporno nameću jugoslavenski komunistički antifašizam, jugoslavensko nazivlje, jugoslavenske praznike i njihovo obilježavanje.

Hrvatski branitelji su pod vodstvom dr. Tuđmana u Domovinskom ratu pobijedili JNA, koja simbolizira jugoslavenski komunistički vrijednosni sustav, pobijedili su pobunjene Srbe, poništili njihovu Republiku srpsku krajinu unutar hrvatskog teritorija i njihov vrijednosni sustav i uspostavili demokratsku, slobodnu državu  Hrvatsku u kojoj svi njeni građani imaju ista prava, slobodu i obveze.

Savez antifašističkih boraca koji predvodi Franjo Habulin, rođen 1957. godine, koji u NOB nije mogao fizički sudjelovati je čista sprdnja. Uz to si uzimaju za pravo pridodati naroda Hrvatske!? Kojeg to naroda Hrvatske? Zar onu šačicu parazita koja siše državni Proračun predstavljaju kao narod Hrvatske? Taj redikul Habulin, jer ga drugačije ne mogu nazvati, koji rata, fašizma, nacizma nije mogao ni vidjeti, stalno proizvodi ustaše, nameće nepostojeći jugoslavenski vrijednosni sustav po kojem bi cijela Hrvatska trebala izigravati Jugoslaviju i njen vrijednosni sustav, zna jedino optuživati  izjavljuje;

„Tuđman je ovdje pogriješio. Nas dvoje, ako se posvađamo, možemo se pomiriti sutra. Međutim, dvije ideologije koje su dijametralno suprotne – fašizam, nacizam i ustaštvo kao hrvatska inačica fašizma, ne mogu se pomiriti s nečim što zagovara najviše demokratske vrijednosti a to je antifašizam. A antifašizam ipak nije ideologija, to je civilizacijsko opredjeljenje. Dakle, nema pomirenja između ove dvije stvari, koje su dijametralno suprotne. Potrebno je jasno reći što je što, a što gdje pripada.“

Jasno i glasno nema nikakve dijametralne suprotnosti, jednostavno zato što je komunizam = fašizam, zločinački su, represivni, totalitarni režimi i dokle god ima ovakvih redikula koji to ne prihvaćaju i shvaćaju, biti ćemo zarobljenici tih ideologija i nećemo moći razvijati demokratsko društvo i državu.

E pa drug Habulin, koji borbe i rata nije vidio, a lijepo se kao pijavica prilijepio na državni proračun, ništa ne radeći, ne pripada NIGDJE i NIKAMO! Jer fašizam, nacizam i komunizam su totalitarni diktatorski režimi, niti jedan od njih nije antifašizam! Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP) je sasvim jasno postavila kamo pripadaju: 3. podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi“.

Prema tome floskule koje prodaje medijima o jugoslavenskom i NOB antifašizmu je obično podmetanje jugoslavenskog komunizma pod antifašizam. NOB je bio komunistička revolucija za uspostavu komunističkog totalitarnog, represivnog i diktatorskog društvenog i državnog uređenja, a ne nikakav antifašizam. NOB nije donio slobodu, nego represiju prema svima koji nisu podržavali komunistički režim, jer su automatski bili državni neprijatelji. Vrijednosti koje navodi kao antifašizam su demokratske vrijednosti za koje su se hrvatski branitelji borili i izborili u Domovinskom ratu; sloboda, jednakost, mirotvorstvo, socijalna pravda i ljudska prava nisu jugoslavenske vrijednosti komunističkog „antifašizma“ i NOB-a, nego demokratske vrijednosti koje pak nemaju nikakvu povezanost sa onima iz jugoslavenske prošlosti koje nameću za obilježavanje. U Jugoslaviji nije bilo slobode izbora, slobode mišljenja i izražavanja mišljenja, jer je postojala teška cenzura, verbalni delikt, prema kojem su mnogi završili na Golom otoku samo za ispričani vic o Titu.

  • Jakoslav-David Rojnica je u knjizi Ja sam 6387 opisao kako su ga 25. svibnja 1978. godine odveli kao studenta na Goli otok zbog ispričanog vica.
  • Zbog vica o Titi, nekadašnja žrtva nacističkog logora Ženi Lebl završila je na Golom otoku. Novinarka Ženi Lebl, Beograđanka židovskog podrijetla koja je preživjela nacistički logor, poslije rata je kao novinarka Politike uhićena zbog vica o Titi i poslana na Goli otok na 2,5 godine. Umrla u Izraelu.

To su te jugoslavenske- antifašističke vrijednosti koje stalno nameću SNV i njihov predsjednik Milorad Pupovac, SABA i njihov predsjednik,  koji nije nikada bio antifašistički borac, ali bitno je  stalno mantrati o antifašizmu, da bi imali povoda proizvoditi ustaše na tekućoj traci.

(Nastavak slijedi)

Lili Benčik

Povezane objave

Danas je Vlada iznad Sabora (1)

HF

Blaženi Alojzije Stepinac (4)

hrvatski-fokus

Ozonski omotač je velika laž (5)

hrvatski-fokus

Povijest crne legije (4)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više