Hrvatski Fokus
Gledišta

Majka Božja Tekijska

U zaboravu

 

Preokupiran bezbrojnim priskakanjem vatri, pucanjem bičevima, spravljanjem tarane, pletenjem užadi od slame, ručanjem slanine na njivi i drugim bunjevačkim igrokazima oko „najveće i najmasovnije kulturne manifestacije Hrvata u Srbiji“, „nezamjenjivi predsjednik svih Hrvata u Srbiji“ zaboravio je na Blagdan Gospe Tekijske, koji hrvatski puk u Srijemu (i šire) slavi  5. kolovoza, pa 10. kolovoza piše na svom twitter nalogu: Jasno je da je „nezamjenjivi predsjednik svih Hrvata u Srbiji“ dedatirao priopćenje njegove „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“ (čiji je također nezamjenjivi predsjednik i čija priopćenja piše sam u prvom licu množine!) pa ga je kao „nezaborav“ stavio na svoj twitter 10. kolovoza!

Poslije pet dana sjetio se da nije zaboravio Tekije!!! Ovo nije ništa novo jer je „predsjednik“ odavno poznat po nipodaštavanju srijemskih Hrvata, ali i kao velemajstor u manipulacijama (pravi šibicar), lažima i plagijatima! No, i to je nešto (iako je jako ružno) u odnosu da se Gospa Tekijska nikako ne spomene, kao što je to slučaj sa „Hrvatskom riječi“ ili portalom Hrvatskog nacionalnog vijeća!

Međutim, ako znamo da glavna urednica „tjednika svih Hrvata u Srbiji“, Zlata Vasiljević, i predsjednica HNV-a, Jasna Vojnić, obje je na ta mjesta ustoličio „predsjednik“, rade samo ono što on kaže, onda je jasno da je ustvari „predsjednik“ (zapetljan ovih dana u silnu pokošenu slamu na krajnjem sjeveru Bačke) zaista zaboravio na Tekije! To dokazuje i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata (ne svih Hrvata u Srbiji, a čiji je „predsjednik“ nezamjenjivi ravnatelj) jer ni na portalu ove krovne „hrvatske“ institucije nema pomena o blagdanu na Tekijama!!! I sve je jadno i žalosno u ovdašnjoj hrvatskoj nacionalnoj zajednici jer ju vode „predsjednikovi“ poltroni, a on se očito sasvim pogubio!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Dva kalifata protiv Hrvata

HF

Tko je beogradskoj čaršiji prodao hrvatski Srijem?

hrvatski-fokus

Jugofašisti, javi te se!

HF

Milanovićevo guranje na Pantovčak

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više