Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Još o izbornoj prijevari u Georgiji

Video zapis prikazuje glasove koji se izvlače iz „kofera“ u biračkom centru

 

Izborne teorije zavjere obilovale su tjednima nakon izbora 2020. Navodi o raširenoj prijevari birača često su koristili slike izvan konteksta i nepovezane dokumente u prilog lažnim pričama. Videozapis “Pištolj za pušenje” s biračkog mjesta u Georgiji prikazuje radnike na biralištima kako izmišljaju i broje dodatne glasačke listiće nakon što su republikanski promatrači otišli na spavanje. Domoljubna skupina Restoration PAC objavila je kopiju videa na internetu i primila nekoliko tisuća interakcija. USA TODAY obratio se grupi radi komentara.

Video je široko podijeljen na društvenim mrežama. Snimke zavjere također su prikazane tijekom dijela emisije Fox News “Hannity”. Pravni tim predsjednika Donalda Trumpa također je snimke uključio u sudske podneske u kojima se tvrdi da se radi o izbornoj prijevari u državi.

Djelovanje radnika je zbunjujuće jer su pohranjivali glasačke listiće na licu mjesta što je neuobičajeno za osobe koje glasuju. Snimke nadzornog virusa snimljene su u State Farm Areni u Atlanti, koja je korištena kao biračko mjesto. Na videu, snimljenom u danima nakon predsjedničkih izbora 3. studenog, radnici web stranice, izvjestitelji i promatrači anketa mogu vidjeti kako odlaze dok drugi počinju pakirati glasačke listiće u kontejnere koji su bili netočno nazvani koferima. Ustvari radnici su stavljali listiće u svoje kofere. Bidenovi pristalice ih brane da su bili umorni. “Tamo su bili cijeli dan. Bili su umorni i mislili su da mogu ići kući”, brane ih oni.

Nakon tvrdnji o snimci, izborni dužnosnici u Georgiji i lokalni mediji pratili su sate snimke iz dvorane kako bi utvrdili je li bilo kakvih nedjela. A da se dogodila velika izborna prijevara potvrđuje i podatak kako promatračima anketa, osobito republikancima, nije bilo dopušteno gledati obradu glasačkih listića. Dužnosnici na izborima pokušali su osujetiti republikanske promatrače anketa tijekom zavjere prijevare.

Promjena od 37 glasova u Gruziji posljedica je ljudske pogreške, a ne preokreta glasova“, brane se demokrati. I još dodaju ovu veliku laž: „Virusni video snimci anketnih radnika koji premještaju glasačke listiće u kontejnere autentični su. No, kad se izvadi iz konteksta, video zapis može netočno ukazivati ​​na zločin. Dužnosnici su kasnije proveli potpuni pregled kako su izbori protekli i ustanovili da anketni radnici stranice nisu umiješani u bilo kakva nedjela. Obvezna revizija izbornih rezultata, kao i ponovno brojenje koje je zatražila Trumpova kampanja, također nisu pronašli grješke“. (eu.usatoday)

Povezane objave

Vrlo židovska obitelj Joea Bidena 

hrvatski-fokus

Zaprepašćujuća drskost globalnoga eksperimentalnog cijepljenja

hrvatski-fokus

Dok su se sankcije približavale, računovodstveni div PwC trudio se zadržati moćne Ruse korak ispred

hrvatski-fokus

Pax Romana i Pax Americana

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više