Hrvatski Fokus
Kolumne

Plenković odradio odličan posao za Merkel i Putina, ali ne za Hrvatsku

Sve što se radi radi se protiv hrvatskih interesa i NATO-a

 

Odmah po izvlaštenju privatne imovine Agrokora od strane Andreja Plenkovića i njegove kriminalne družine, pojavila se sumnja da nakon dolaska Plenkovića na vlast u Republici Hrvatskoj, osim Rusa stoji i gospođa kancelarka Savezne Republike Njemačke, Angela Merkel. Iako su NATO i EU bili na suprotnoj strani Ruske Federacije, pa i u slučaju ukrajinske krize, gospođa Merkel je nastojala kroz kompromis zaštititi dobre odnose s predsjednikom Ruske Federacije gospodinom Vladimirom Putinom. U tu svrhu EU je osnovao Chair to Delegation to the EU – Ukraine Parliamentary Association Committee čiju je dužnost voditelja preuzeo tadašnji eurozastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković – od rujna 2014. godine do listopada 2016. Kako je Plenković na zadovoljstvo gospođe Merkel i gospodina Putina odradio odličan posao za njih oboje, oni ga odlučuju poslati u Hrvatsku, uz podršku američkoga predsjednika gosp. Donalda Trumpa i predsjednika Europske Komisije Jean-Claudea Junckera. Svi oni su zajedno i u dogovoru izvršili urotu i smijenili Tomislava Karamarka, a na njegovo mjesto progurali i postavili Plenkovića, i na mjesto predsjednika HDZ-a i na dužnost predsjednika Vlade RH. Zadatak je bio provesti interese Ruske Federacije u Hrvatskoj, i to ne samo vezane uz ekonomske interese: ne samo Agrokor uz sve strateške interese u Republici Hrvatskoj (nafta, plin, luke, željeznica, turizam, poljoprivreda, nekretnine, mnoge važne kompanije i dr.), već su i u tu svrhu uspostavili kontrolu nad ekonomskim i političkim procesima u Republici Hrvatskoj.

A kako će se kasnije vidjeti, sve je to bilo protiv interesa Republike Hrvatske, Hrvatskoga naroda, građana zapadnoga Balkana i NATO-a. A Plenković je najneuspješniji premijer od svih članica EU-a, koji je Hrvatsku doveo u društveno-politički, ekonomski, socijalni, demografski… KAOS, a od Hrvatskih građana napravio je sirotinju. I zato samo od sebe dolazi nam pitanje: kako one koji su poslali Plenkovića iz Bruxellesa u Hrvatsku, u najmanju ruku, nije nimalo SRAM, a da ne govorimo da su time „pomogli“ da u Hrvatskoj i okruženju cvjeta korupcija.

Ivica Todorić

Povezane objave

Plenkoviću, čuvaj se ruske ruke!

HF

Kad-tad će se HPC registrirati

HF

Nima Splita do Splita

hrvatski-fokus

Svečano, uštogljeno pa veselo

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više