Hrvatski Fokus
Gledišta

Golubići mira

Hrvati i Srbi se vole tajno. Žigi i Pupi se vole – javno!

 

Golubić mira iz Donjeg Tavankuta čestita 8. rujna 2021. godine svom idolu golubiću mira iz Ceranja Donjeg ponovni izbor za predsjednika SDSS-a i Hrvati u Srbiji su (po reakcijama u retweetu) „oduševljeni“ do bola (spominje se čir na želucu): Šibicar Žigmanov obožava Pupija jer obojica rade isti posao: za veliki novac rasturaju hrvatsku zajednicu, jedan iz Zagreba (a često i iz najveće žive hrvatske rane, Vukovara), a drugi iz „najhrvatskijeg“ grada u Srbiji, Varoši Subatice. A kada se ova dva golubića mira (s još nekoliko sličnih golubića) sastanu u Golubiću (valjda znate gdje je Golubić?!), to nazovu „međunarodni znanstveni“ skup „Srpsko-hrvatski odnosi“, koji će, zahvaljujući isključivo Žigiju i Pupiju, dovesti do trajnog (neizbrisivog) pomirenju ova dva naroda!!! Ne znam koliko hrvatski mediji u Hrvatskoj daju publicitet ovim golubićima mira iz Golubića (srpski sigurno veliki), ali „hrvatski“ (čitaj Žigmanovljevi) mediji u Srbiji ovdašnje Hrvate iscrpno obavještavaju o ovom događaju: „Hrvatska riječ“ iz Varoši Subatica br. 958 od 27. kolovoza 2021. na dvije stranice piše o ovom znanstvenom i povijesnom skupu, a takozvani Dnevnik na hrvatskom jeziku RTV2 donosi reportažu sa podrobnim Žigicarevim objašnjenjem o neopisivoj koristi ovakvih susreta za sve Hrvate i sve Srbe! I kada već zaboravimo na ovaj još jedan farsični igrokaz dva najbogatija srpsko-hrvatska etnobiznismena u još jednoj emisiji RTV2 na hrvatskom jeziku, a koja se zove „IzrAVno“, 12. rujna 2021. ide repriza reportaže iz Dnevnika na hrvatskom jeziku o golubićima mira iz Golubića!!!

„IzrAVno“ služi da ovdšnji Hrvati nikako ne zaborave „zasluge“ šibicara i njegovih plaćenih poltrona za sjajan položaj Hrvata u Srbiji, iako su prve vijesti uvijek AV, AV, AV… U reportaži iz Golubića je u gro planu i golubić mira koji je svojevremeno izjavio: Tog 18. novembra 1991. pao je i posljednji bastion, posljednje uporište ustaške vlasti u Vukovaru – vukovarska bolnica!, kada ga je za dirktora bolnice poslije pada Vukovara postavila JNA i kada je preko 200 Hrvata iz nje autobusima liferovano na Ovčaru! A šibicar, u strasnoj žudnji da baš on dobije zajamčeni mandat u Skupštini Srbije, kao Pupi u Saboru, kaže: „Ovakvi skupovi na nižim razinama i instancama predstavnika nacionalnih manjina više su nego značajni!“ Ni niže razine, ni većeg značaja za 57.900 Hrvata u Republici Srbiji i sve druge Hrvate (u Hravtskoj i izvan nje)!!!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Zašto Ustavni sud ne želi donijeti odluku o neustavnosti izbora zastupnika srpske manjine u Hrvatskom saboru?

hrvatski-fokus

Milanović i Pupovac zagrljeni, zagrljeni, zagrljeni…

HF

Podjela Hrvatske na statističke regije i izborne jedinice

hrvatski-fokus

Tražimo da se ukloni ploča sa Šaranove jame

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više