Hrvatski Fokus
Hrvatska

Zeleni preuzimaju vlast u Europi

Liberalni centar je prisvojio Plenković, a ljevica se pretvorila u zagovornike migranata i raznih manjina

 

Kako je Europa pozelenila sjajno analizira Višnja Starešina koja veli da među mlađima od 30 godina glavne stranke u Njemačkoj više nisu tzv. lijevi (SPD) niti tzv. demokršćani (CDU) već zeleni i liberali. Dok Nijemci još imaju realni sektor, realno školstvo i realnu ekonomiju Hrvatska pored demografske bilježi i ekonomsku i administrativnu katastrofu, tj. vladine stranke SDP i HDZ podržavaju penzići i činovnici, te provincija dočim u gradu Zagrebu vlada zelenjava. To znači tzv. nevladine i neprofitne udruge, te konceptualni umjetnici i aktivisti; dakle ljudi koji glume časnu Majku Terezu. Oporba po zanimanju, antifašisti po vokaciji.

Stanovništvo Hrvatske i BiH imalo je zbrojeno preko 9 milijuna ljudi; danas ne znam što će statistika pokazati, ali u stvarnosti prebivalište u tim državama ima u Hrvatskoj 4 milijuna u BiH 3 milijuna građana.

Prosjek godina stanovništva je narastao na blizu 50, cijele obitelji su iselile, svako drugi brak se rastavi, broj djece u braku se svodi na jedno, broj činovnika, nezaposlenih i ovisnika raste. Prirodne znanosti i realni sektor zaostaju, reforma “bolognese” odgađa zaposlenje i ženidbu (udaju), medijska propaganda potiče liberalizam i kult Majke Zemlje. Povećanje broja kućnih ljubimaca i istospolnih brakova i skupih vjetroelekrana  je zanimljiv pokazatelj europeizacije Hrvatske.

Prosječni glasač zelenih živi u velikom gradu, u neboderu, nije oženjen, nije vjernik. Jasno da će zeleni ući u vladajuću lijevo liberalnu koaliciju u Njemačkoj, i da isto političko stanje čeka i nas u Hrvatskoj te da će korona histerija pomoći da se euro uvede bez većih protivljenja naroda. Ono što sebe nazva konzervativnom desnicom je u slučaju istanbulsko marakeškoga HDZ-a svedeno na pjesmicu: “To je nama naša borba dala… da imamo Plenkovića za premijera u koaliciji sa tehnokratsko liberalnim kriptojugoslavenskim HNS-om (stranka direktora) i Pupovcem, političkom cvilidretom”. Ostali na tzv. desnici su mali i posvađani.

Liberalni centar je prisvojio premijer Andrej P., a ljevica se pretvorila u zagovornike migranata, manjina i seksualnih manjina računajući sebično na njihove glasove, što odgovara i krupnom kapitalu. Zeleno, što volim zeleno. Ali ne u svojoj kući! Ostaje da se privatizira ono što nije (zrak, vode, more, šume, INA, HEP, medicina), uvede “euro”, te da se suverenost svede na proslave ratnih pobjeda, ali i to vrlo stidljivo i sa sve manjom nazočnošću vladajućih, da se netko ne osjeti “uvrjeđenim i iznenađenim”.

Njemačka je za ukidanje nacionalnih država koje ometaju slobodno širenje njenog kapitala i tehnologije, a europsko udvaranje braći Srbima preko hrvatskih leđa je nastavljeno, iako je rok za primanje država Zapadnog Balkana (štogod to značilo) pomaknut možda i za više od desetljeća. Albanci pod dominacijom Angloamerike i Srbi pod zaštitom Rusokine zveckaju oružjem što je neugodno za BiH i Dubrovnik koji su opasno blizu Crnoj Gori i Srbiji. Bakir Izetbegović i SDA i dalje računaju na tursku pomoć i inzistiraju na majorizaciji Hrvata, tj. centralizaciji i postavljanju Komšića kao novog Sejde Bajramovića, nekadanjeg srpskog jokera na Kosovu. Naravno ni Hrvati ne sjede skrštenih ruku već se približavaju Dodiku koji im lukavo podilazi.

Balkan je meki trbuh Europe, on je idealno mjesto na kojem intriganti mogu presjeći Kineski put svile i (ili) njemački Drang nach Osten. Ruska čežnja za toplim morem i turski osmanski resentiman se idealno uklapaju u taj scenarij. Kina ima jedan sakriveni adut u rukavi, to su rijetki metali i poluvodiči bez koji vojna, elektronička, automobilska industrijska te letjelice i svemirski programi ne mogu biti ostvareni. Došlo je i do rasta cijena industrijskih sirovina, što Kinezima dvostruko odgovara zbog jeftine radne snage i njihove kupovine željezara i cementara. I tako, dok smo se bavili koronakrizom svijet se neopazice promijenio, pa i Biden s njime.

Nema više De Gaullea i Adenauera ali ima Zelenskoga, Sarkozyja, Macrona, Borisa Johnsona. I feministice su opasne; njihov potencijal je veći od atomske bombe, I. i II. svjetskoga rata i gripe španjolice i koronice. U Engleskoj i Walesu je samo za godinu 2020. broj pobačaja (preko 200.000) izjednačen sa gubicima Britanaca u II. svjetskom ratu (1939. – 1945.)

https://www.gov.uk/government/statistics/abortion-statistics-for-england-and-wales-2020/abortion-statistics-england-and-wales-2020

https://www.dnevno.hr/vjera/pro-life/svijete-sto-to-cinis-najveci-uzrok-smrti-u-svijetu-2018-bio-je-pobacaj-evo-stravicne-brojke-1266689/

Ispitivanja u SAD-u su pokazala kako su protivnici pobačaja viši udio istomišljenika imali među ispitanicima koji prakticiraju religiju (58 %), republikancima (67 %), glasačima Donalda Trumpa (69 %), te generacijom preko 69 godina (51 %). Iako su zagovornici prava na pobačaj u svim drugim dobnim, etničkim, vjerskim i političkim kategorijama imali više pristaša, sveukupno je 51 % ispitanika zaključilo kako pobačaj smatraju štetnim za ženu i neetičkim. Od ukupnog broja ispitanika, 42 % izjasnilo se kao pro-life, 52 % pro-choice i 6 % neodlučnima.

Teo Trostmann

Povezane objave

Svaki lonac ima svoj poklopac

HF

Spot Gordana Lederera s Banovine ’91.

HF

Hrvatskoj treba jaka nacionalistička stranka

HF

Frljićevo “umijeće”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više