Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Osvjetljavanje jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca

Dana 24. listopada, bit će održan XIII. simpozij pod nazivom »Stopama pobijenih«

 

U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 24. listopada, bit će održan XIII. simpozij pod nazivom »Stopama pobijenih«. Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti sv. misom u 11.00 koju će predvoditi dr. don Mirko Šimić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Nakon sv. mise u Izložbenom prostoru Franjevačkog muzeja i galerije bit će održana sljedeća predavanja. Pravnik i povjesničar dr. don Anto Orlovac govorit će o »Stradanju Banjolučke biskupije u Drugom svjetskom ratu i komunističkom poraću«. Etičar dr. don Mirko Šimić govorit će, pak, na temu »Identitet (hrvatski i katolički) u svjetlu mučeništva«. »Laž kao sredstvo proizvodnje “istine”«, tema je povjesničara mr. Stjepana Loze.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info (Događanja + Simpoziji). Ubrzo će tu biti stavljeni i ovi najnoviji radovi.

Lucijana Kožul

Povezane objave

Iz tiska je izašao novi broj, 31. po redu, glasila »Stopama pobijenih«

hrvatski-fokus

Silovanje demokracije

HF

Pred agresijom islama u Bosni i Hercegovini nestaje kršćanstva

hrvatski-fokus

Okrvavljene ruke Alijina viteza

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više