Hrvatski Fokus
Hrvatska

Pupovčeve Novosti prenose bošnjačko-udbašku podvalu na Hrvatsku

Aktivnost Hrvoja Klasića oko knjige Ive Komšića nije moguće odvojiti od njegove osude NDH i Jasenovca

 

Napokon, uvjetujući Srbiji ulazak u UN priznanjem hrvatskog jezika, HAZU stade na branik domovine. Nadajmo se da će to prihvatiti i Sabor, i hrvatska Vlada i Pantovčak. Samo to? Po mom mišljenju, još ima toga što bi HAZU mogao tražiti (uvjetovati) u Hrvatskoj što je po mom mišljenju, isto toliko važno kao negiranje (branjenje) hrvatskog jezika. Kao pristup glavnom državnom mediju HRT-u i pravosuđe. Odnosno, pravosuđu iza zatvorenih vrata sa zaštićenim svjedokom. To oboje, (pristup HRT-u i pravosuđe) u jednom.

„U sarajevskoj Vijećnici je održana promocija knjige „Tuđmanov haški profil- udruženi zločinački poduhvat na BiH“ Ive Komšića, ratnog gradonačelnika Sarajeva. Na promociji knjige su bili povjesničar i profesor u Sarajevu Husnija Kamberović, povjesničar Hrvoje Klasić i BiH novinar Zlatko Dizdarević, dok je urednik knjige Drago Pilsel“, 21. 10. 2021. prenosi portal Narod. Stoga se ja, kao običan Hrvat usuđujem HAZU-u davati prijedlog pa kažem kako akademska vlast jedne međunarodno priznate države, kada je njezina država na sudu UN-a, ima pravo, dužnost i obvezu uložiti prigovor UN-u ako postoji sumnja u objektivnost tog suda. A sumnja je očita. O vojnoj agresiji jedne države na drugu svjedoči zaštićeni svjedok (više njih)! Suđenje, kao nadbiskupu Stepincu! A tu presudu koriste Ivo Komšić, Hrvoje Klasić i Drago Pilsel kao normalnu i poštenu presudu. Nadalje, ovu aktivnost Hrvoja Klasića u promociji navedene knjige Ive Komšića, nije moguće odvojiti od njegove osude NDH i Jasenovca. Za koji australski književnik David Goldman kaže kako je to jedini koncentracijski logor u kojem forenzika ne može dokazati navedeni broj žrtava, te da se u Jasenovcu koriste slike iz Treblinke. A na HRT, može samo Hrvoje Klasić i njegovi ortaci. Prema tomu, po mom dubokom uvjerenju, kada bi na HRT mogli doći branitelji Slobodana Praljka i Davida Goldmana, Hrvatska bi mogla anulirati presudu Praljku i ostalima u Haagu. A taj pritisak na HRT bi mogao vršiti HAZU.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

DOK SU PATULJCI MARŠIRALI – Bahat, neodmjeren, nekulturan… (4)

HF

Srbija je najveći bolesnik u Europi

HF

Warburg Pincus novi većinski vlasnik net.hr

HF

Crtica koja život znači

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više