Hrvatski Fokus
Kultura

Prodaja ulaznica za balet Orašar P. I. Čajkovskog počela u srijedu 3. studenoga

Prve izvedbe ove baletne čarolije u koreografiji Vladimira Malakhova očekuju se početkom prosinca

 

Prodaja ulaznica za balet Orašar P. I. Čajkovskog počinje u srijedu 3. studenoga, a ulaznice će se moći kupiti putem weba te na blagajni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Prve izvedbe ove baletne čarolije u koreografiji Vladimira Malakhova očekuju se početkom prosinca. Dio izvedbi moći će se gledati uz predočenje EU digitalne COVID potvrde, a dio uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde. Detaljne informacije o epidemiološkim mjerama te rasporedu izvedbi uz COVID i bez COVID potvrda moći će se pronaći na web stranici kazališta.

Koreografski i režijski Orašara je 2019. u zagrebačkom HNK postavio baletni umjetnik svjetske reputacije Vladimir Malakhov, koji je s baletnim ansamblom već uprizorio popularno Labuđe jezero. 

Malakhov svoju fascinaciju klasikom, kako je sam rekao, voli podijeliti s mnogima diljem svijeta, smatrajući kako ljudi vole gledati dobro ispričane priče koje izazivaju emocije. I upravo stoga dolaze i po nekoliko desetaka puta vidjeti i Orašara.

Ovu jedinstvenu baletnu bajku osim odraslih obožavaju i djeca različite dobi i ona je neizostavan dio svake adventske čarolije u svim dijelovima zemaljske kugle.

Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti vodi publiku kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja, mašte, prinčeva i vila te nezaobilaznih slatkiša, prateći pustolovine djevojčice Klare koja od svojeg ujaka na Badnjak dobiva neobičan dar, drobilicu za orahe u obliku drvenoga lutka. Klara obožava i svojeg ujaka poznatog po izvođenju najrazličitijih čarolija kao i njegov nesvakidašnji dar. Kad u ponoć Orašar oživi uz malu čarobnjakovu pomoć, on povede Klaru u čudesan svijet prepun najrazličitijih zanimljivih likova, koji se s neobičnom pažnjom posvećuju presretnoj djevojčici.

Anđelka Felja

Povezane objave

Krik iz magle – nova stihozbirka Malkice Dugeč

HF

Fragmenti Branke Mumalo

HF

Pritisak iz Beograda stalno prisutan

HF

Sukob prošlosti i sadašnjosti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više