Hrvatski Fokus
Religija

Susreti s anđelom i njegovim pogledom

Anđeli Ivane Jovanović Trostmann

 

Akademska slikarica iz Dubrovnika, Ivana Jovanović Trostmann suvremena je hrvatska likovna umjetnica. Autorica je složenog opusa, ponajprije ulja na platnu, od krajobraza, preko mrtvih priroda do jedinstvenog, suptilnog motiva anđela, koje kreira u nizu zanimljivih kolorističkih rješenja. Njezine anđele krase duge kovrčave kose, ozbiljnih lica netremice gledaju u nas, smireni i opušteni, raznoliko obojanih krila prekrivenih brojnim cvjetovima, držeći u rukama posudu sa cvijećem, u odjeći koja se usklađena nadopunjuje s krilima.

Na licima anđela je melankolični pogled, ponegdje je tužan, ponegdje upitan. Promatramo ih i razmišljamo o poruci koju nam nose. Zatvaramo oči, tako ih bolje vidimo i osjećamo. Boje koje krase nisku ovih milih stvorenja zrače pozitivnom energijom, anđeli nose,donose dobre poruke.

I uvijek pomišljam gledajući ove motive Ivane Jovanović Trostmann, kako je lijepo i prirodno, kada se probudimo, najprije se susresti s anđelom i njegovim pogledom i onda se prepustiti danu i svim njegovim svjetlima i tamama.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Sretan Božić

HF

Jurišnik lažnoga proroka u Zagrebu: Blase Cupich u kontroli uvođenja nove, lažne crkve!

hrvatski-fokus

Sveopće Masonsko bratstvo boji se moći Svete Krunice

hrvatski-fokus

SOLUS CATHOLICUS – Pobjeda nad svijetom

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više