Hrvatski Fokus
Kultura

Novi ciklus Hame Čavrka

Sve slike novoga ciklusa nose u sebi to karakteristično obilježje, akcije, kretanja, izmjena, promjena, stvaranja, rastvaranja, rađanja, umiranja…

 

Akademski kipar i donedavni profesor na APURI, Hamo Čavrk kontinuirano nastavlja raditi kako na skulptorskim ciklusima tako i na slikarskim, obogaćujući suvremenu likovnu produkciju novim i atraktivnim djelima.

Veliki i opsežan ciklus akrila na platnu, različitih srednjih i velikih formata, Terra incognita, uvećao se za niz novih akrila, u kolopletu jurećih i uznemirenih pravaca, linija, gibanja i oblaka, nakupina, točaka i mrlja boje jedinstvenog svijeta praiskonskog svemira ovoga umjetnika.

Sve slike novoga ciklusa nose u sebi to karakteristično obilježje, akcije, kretanja, izmjena, promjena, stvaranja, rastvaranja, rađanja, umiranja, pojavljivanja novoga i nestajanja poznatoga, sve uronjeno u teško mjerljiva mora ili oceane boja.

Hamo Čavrk svakim novim potezom kista, svakom novonastajućom slikom čini korak dalje u produbljivanju simbolike temeljnoga motiva uranjajući sve dublje u beskrajni svijet promjena.

Neiscrpna energija odvest nas u posve nepoznato okruženje,tajanstvenu motiviku, jedino će gibanje biti prepoznatljivo, nepromjenljivo.

Novi ciklus akrila na platnu Hame Čavrka uzbudljivo je slikarsko iskustvo i biti će pravo zadovoljstvo vidjeti ga izloženog.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Modni trendovi

hrvatski-fokus

Chopin i prijatelji

hrvatski-fokus

Put za Aulidu

hrvatski-fokus

Seriozni odabir novih slika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više