Hrvatski Fokus
Feljtoni

Globalno zatopljenje potpuna prijevara (3)

Arktičke ledene kape povećale su se za od 43 do 63 posto

 

Čuli ste kako se zemlja ubrzano zagrijava uzrokujući sušu i kaos. Sigurno, mediji skaču na priču o “globalnom zatopljenju” svaki put kada dođe do toplinskog vala i svaki put kada uragan pogodi istočnu obalu. Ali koliko se svijet stvarno zagrijao?

Pa, prema NASA-inim podacima, svijet se zagrijao 36 stupnjeva Celzijusa u posljednjih 35 godina (počeli su mjeriti podatke 1979.). Mislim da biste se složili da 36 stupanj povećanja temperature u posljednjih 35 godina teško da je išta u panici. Istina, to znači da je svijet topliji, zar ne? Problem s tim argumentom je u tomu što smo iskusili najveći dio tog zagrijavanja između 1979. Od tada nam temperatura pada!

Stvarnost je ovo: Svijet je 1,08 stupnjeva hladniji nego što je bio 1998.

Dovoljno je pogledati ovaj grafikon iz sustava daljinskog istraživanja, koji pruža podatke NASA-i, NOAA-i i drugim znanstvenim organizacijama.

 Ako si poput mene, ovo ima puno smisla. Imali smo hladnija ljeta i duže zime.

Opet, pogledajte još jedan grafikon iznad – globalno zatopljenje preokrenulo je njegov uspon 1998. godine. U dosjeu koji mi je John predao, on mi objašnjava zašto se to točno dogodilo i što će se sljedeće dogoditi.

Ali za sada, samo držite ovu činjenicu u stražnjem džepu: Taj je slučaj za “globalno zatopljenje” mrtav u svojim stazama.

Zagovornici “globalnog zatopljenja” već dugo kažu da ćemo vidjeti zagrijavanje oceana. Ovaj prijedlog je neophodan, jer to znači da bi se svi ti veliki komadi leda trebali otopiti, ubijajući polarne medvjede i uzrokujući da države poput Floride proguta voda. Godine 2007., dok je primao Nobelovu nagradu za svoju inicijativu “globalnog zatopljenja” (i tiho džepario milijune dolara), bivši potpredsjednik Al Gore iznio je upečatljivo predviđanje…

“Ledena kapa Sjevernog Polara pada s litice. To bi moglo biti potpuno nestalo u ljeto u samo sedam godina. Za sedam godina.”

Sada je 12 godina kasnije, a nedavne satelitske snimke pokazuju da ne samo da se ledene kape ne tope, ali su se povećali za 43 % na 63 %. Evo što je članak Globea i Maila imao za reći: “Područje dvostruko veće od Aljaske – najveće američke države – bilo je otvorena voda prije dvije godine i sada je prekriveno ledom.” Mislim da znamo tko koristi stvarnu znanost, a tko se boji svog puta do bogatstva i slave. Od 2002. godine temperature oceana variraju manje od 1 stupnja Fahrenheita. Nema zagrijavanja.

Opet, ovdje nema ničeg histeričnog.

Godinama čujete kako su klimatske promjene uzrokovane. Bivši američki potpredsjednik Al Gore i njegovi liberalni prijatelji koji se natječu za predsjednika 2020. godine stajali su na pozornici okrivljujući vas i vaš “gas-guzzling” automobil, standardnu četverosobnu kuću i tvornicu u centru grada.

Sram vas bilo, zar ne?

Naravno, licemjerje tvrdnje je da bivši potpredsjednik Al Gore sam gomila godišnje račune za struju i plin od 30.000 dolara, što je više od 20 puta više od nacionalnog prosjeka.

Sada, dok sam ja za održavanje okoliša čistim (recikliram, vozim automobil s učinkovitom potrošnjom goriva i ponovno koristim materijale), ljudi nisu uzrokovali “globalno zagrijavanje”. Ništa ne može biti dalje od istine.

Doista, alarmisti “globalnog zatopljenja” i njihovi saveznici u liberalnim medijima poznati su po tomu što kažu da se znanstvenici slažu da je čovjek uzrokovao “globalno zatopljenje”. Bivši predsjednik Barack Obama čak je tvitao 16. svibnja 2014., “97 posto znanstvenika se slaže: klimatske promjene su stvarne, umjetne i opasne”. John Kerry, bivši potpredsjednik Al Gore i niz drugih zagovarali su ovu statistiku.

Kao što je The Wall Street Journal izvijestio: “Tvrdnja da 97 posto znanstvenika vjeruje da su klimatske promjene problem koji je stvorio čovjek, hitan problem je fikcija.”

Kada je napravljen daljnji pregled, otkriveno je da samo 1 posto znanstvenika vjeruje da ljudska aktivnost uzrokuje većinu klimatskih promjena.

U zgražanju, peticiju je potpisalo više od 31.000 znanstvenika koja kaže da “ne postoje uvjerljivi znanstveni dokazi da je ljudsko oslobađanje… ugljični dioksid, metan ili drugi staklenički plinovi uzrokuju ili će u doglednoj budućnosti uzrokovati katastrofalno zagrijavanje Zemljine atmosfere i poremećaj Zemljine klime.”

Naime, čak je i jedan od osnivača teorije o “globalnom zatopljenju” koju je stvorio čovjek – Claude Allegre – nedavno izašao i odrekao se svog položaja priznavši: “Uzrok tih klimatskih promjena nije poznat.”

Tom Luongo, https://links.dutytoamericanews.com/a/1502/preview/1092/54067/600e72a9e5bb32df0ae560353774793f6b9cb482

Povezane objave

Rimski ugovori 1941. (2)

HF

Čija je INA doista bila? (1)

HF

Stonska jugotragedija (2)

HF

Živi li Hrvatska u sadašnjosti? (6)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više