Hrvatski Fokus
Gledišta

TRIJUMVIRAT – Slučaj za specijaliste

Gori poturica od Turčina!

 

Nije prošlo ni dvadeset i četiri sata od triumfalne objave da je „nominovan“ za ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (ne svih Hrvata u Srbiji), beskralježni sravnatelj svega što je hrvatsko je još trijumfalnije najavio što će naredne četiri godine i dalje raditi (istom harnošću i marom) nesrećnom hrvatskom puku u Srbiji!

Dakle, Demokratski savez vojvođanskih Hrvata (ne svih Hrata u Srbiji), čitaj Tomislav Žigmanov, je ponosan na to što je ta stranka za vrijeme njegovog predsjedništva spala na tri predstavnika na razini gradske vlasti u cijeloj državi a prije toga je imala predstavnike u Skupštini Republike Srbije i Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine, tako da sada nema bilo kakve mogućnosti da riješi bilo koji problem ovdašnjih Hrvata! Bolesno, zar ne!?

Ovaj „uspjeh“ je beskralježni sravnatelj ostvario eliminirajući sve svoje neistomišljenike do posljednjeg na razne načine, od manipulacija, plagijata i laži do fašističkih metoda!

Gdje su, pimjerice, Slaven Bačić i Petar Kuntić, koji su desetljećima bili u vrhu te stranke i drugih ovdašnjih institucija i udruga s hrvatskim predznakom?!

Slaven Bačić je svojevremeno napisao u otvorenom pismu Tomislavu Žigmnovu kakve još manipulacije se mogu očekivati od njega, a Žigmanov ga je „skinuo“ iz javnog prostora preko Jasne Vojnić (za koju svi znaju u kakvim je odnosima tada bila s Bačićem). Poslije toga Žigmanov je Jasnu postavio za predsjednicu famoznog IV. saziva HNV-a kao sada sebi vrlo blisku osobu. Jasna Vojnić je i danas ključni igrač Tomislava Žigmanova u manipulacijama i obmanjivanju hrvatskog puka u Srbiji.

Petar Kuntić je nestao iz javnog prostora poslije izjave da ima boljeg predsjednika DSHV od njega, a to je Tomislav Žigmanov, pa je skinuo masku „bunjevačkog Hrvata“ i predstavio se u jednosatnoj emisiji na RTS1 kao čisti Bunjevac! Dotle je zgrnuo veliki novac i svoj salaš u Bikovu pretvorio u prestižni turistički objekat.  A Tomislav Žigmanov se pokazao zaista „bolji“ u svemu od njega, pa i u bunjevštini!

Već ranije provjerenog obmanjivača hrvatskog puka u Srbiji, Ladislava Suknovića, supruga svoje rođene sestre, Tomislav Žigmanov je upravo postavio za ravnatelja NIU „Hrvatska riječ“ i obitelj „bunjevačkih Hrvata“ iz donjotavankutskog trokuta se odmah uslikala i objavila kako će, tek sada kao triumvirat, krojiti sudbinu svakog od 57.900 Hrvata u Republici Srbiji: „DSHV će biti pobjednički stožer i za izbore V. saziva HNV-a…“!

A sve ove likove, „bunjevačke Hrvate“, nikada nisu birali, odnosno za njih glasovali, Hrvati! Sve je postignuto manipulacijama, plagijatima i lažima Tomislava Žigmanova i njegovih beskralježnjaka te velikim novcem poreskih obveznika iz Republike Srbije i Republike Hrvatske!

Kako drugačije objasniti da je danas na čelu sve četiri krovne hrvatske institucije u Srbiji (HNV, ZKVH, DSHV i NIU „Hratska riječ“) u Subotici troje „bunjevačkih Hrvata“ u rodbinskoj ili drugoj bliskoj vezi!

Obitelj se osilila, počela se bahatiti „uspjesima“ i u budućnosti! Nadgornjavajući se u donjotavankutskom trokutu (Subotica i okolica) s 16.706 Bunjevaca koji niječu bilo kakve veze s Hrvatima, a preko grbače hrvatskog puka u Srbiji i njegovim novcem, nekolicina „bunjevačkih Hrvata“ (nepostojeća odrednica pri nacionalnom izjašnjavanju) dokazuje svoje hrvatstvo tako što uništava narod kojem navodno pripada!!!

To mogu raditi samo izdajnici ili bolesnici! No, izdajnici zbog novca postaju bolesnici, a takvi imaju fobiju da ih netko stalno proganja, no, ne zato što pogrešno rade!

Kako drugačije objasniti „Obraćanje javnosti novog/starog ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata” objavljeno na portalu “Hrvatskih novina” od 4. prosinca 2021. godine (http://www.hnl.org.rs/nova/hrvati-u-srbiji/19-kultura/2862-bez-slucaja-slucaj-tomislava-zigmanova ) u kojem, između ostalog, stoji: “Na žalost, ponovno „iznenađuje“ i skrivena „stručna“ potpora te nevidljive tuzemne i inozemne mentorske ruke, kojima je nanošenje štete i unošenja nemira u hrvatsku zajednicu temeljna misija.

Naravno, i ovoga puta – treba to otvoreno reći – razlog ove hajke sadržan je u osobi novog/starog ravnatelja – u meni samome. Htjelo se „slučaj Tomislava Žigmanova“ nekako opet napraviti. No „slučaj Tomislava Žigmanova“ nije mogao biti, jer slučaja ni ovoga puta jednostavno nije bilo. A Tomislava Žigmanova, unatoč njihovim kvarnim nastojanjima, još uvijek ima… Tomislav Žigmanov, ravnatelj!”  Stvarno “slučaj” za specijaliste za ovakve slučajeve!

Na kraju, kome se inati Tomislav Žigmanov i koga laže da je za Hrvate dobro ono što radi, stvarajući sve bolesniju i bolesniju klimu u cijelom hrvatskom nacionalnom korpusu u Srbiji? Nažalost, pri tom uz “bunjevačke Hrvate” koristi i one “hrvate” kojima je novac preči od nacionalnog ponosa (Šeremešiće, Čelikoviće, Baštovanoviće, Vukoviće…, i njima slične)! Gori poturica od Turčna!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Politički podvaljivači

HF

Jedan pun manji autobus djece

hrvatski-fokus

Ne zaboravite i one koji su stvarali Hrvatsku na bojišnici

HF

Prosvjedni glasovi protiv političara

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više