Hrvatski Fokus
Feljtoni

Globalno zatopljenje potpuna prijevara (4)

Znanstvenici “globalnog zatopljenja” koriste samo djelomične podatke

 

U novije vrijeme, profesor Robert Stavins – koji je pomogao u pisanju Klimatskog izvješća Ujedinjenih naroda za 2014. godinu – izašao je u Breitbart Newsu i otkrio da su političari zahtijevali da promijeni i uredi dijelove izvješća kako bi odgovarao njihovim potrebama! Ukratko, vlade i znanstvenici koje financira vlada žele biti sigurni da je svako istraživanje “globalnog zatopljenja” objavljeno tako da točno potvrdi ono što žele da kaže.

Sada, svatko zna iz svog srednjoškolskog obrazovanja da je pravilo broj 1 u obavljanju znanstvenih istraživanja da se to ne može poduzeti s krajnjim ciljem na umu jer ćete koristiti samo podatkovne točke koje podržavaju vaš krajnji cilj. To nije prava znanost.

Ali to je upravo ono što znanstvenici “globalnog zatopljenja” rade! Koriste samo djelomične podatke. Podaci podržavaju njihov krajnji cilj kako bi istaknuli da postoji “globalno zatopljenje” koje je stvorio čovjek. Dakle, rečeno nam je da se opstanak našeg planeta, ljudske rase, oslanja na borbu protiv “globalnog zatopljenja”. Ipak, cijela stvar je prijevara.

Zašto bi ova mreža političara, korporacija i znanstvenika učinila tako nešto? Razmislite o tomu.

Naša savezna vlada troši 22 milijarde dolara na istraživanje “globalnog zatopljenja” svake godine (dvostruko više nego što trošimo na zaštitu naše granice!). Ponavljam, to je 41,856 US dolara svake minute. Ako bi znanstvenici koje financira vlada izašli i rekli da “globalno zatopljenje” ne postoji, njihovo financiranje bit će odmah smanjeno.

Mediji hvataju laži bivšeg potpredsjednika Ala Gorea, ali on ne pada bez borbe.

Međutim, “globalno zatopljenje” zadržano je na aparatima iz još jednog ključnog razloga: to je bio praktičan bankomat za svaku političku osobu koja poznaje.

Bivši potpredsjednik Al Gore, na primjer, bio je jedan od najglasnijih agresivnih križara za “globalno zatopljenje”. Godine 2001., prije odlaska s dužnosti potpredsjednika, Gore je vrijedio manje od 2 milijuna dolara. Od tada, povećao je svoje bogatstvo na 100 milijuna dolara. Gotovo u potpunosti ulaganjem u pregršt “green-tech” tvrtki. Od kojih je 14 primilo više od 2,5 milijardi dolara kredita, potpora, poreznih olakšica i još mnogo toga od Obamine administracije.

Telegraph javlja da bi bivši potpredsjednik Al Gore mogao postati “prvi milijarder na svijetu” zahvaljujući svojim ulaganjima u zelene tvrtke. Svi oni imaju koristi od poreznih dolara i državnih zajmova kako bi se “spriječilo globalno zatopljenje”. I nije sam.

Nakon što je prihvatio 1,25 milijuna dolara doprinosa u kampanji, bivši predsjednik Obama pobrinuo se uključiti svoje planove “globalnog zatopljenja” u svoj pobjednički govor: “Želimo da naša djeca žive u Americi koja nije ugrožena destruktivnom snagom planeta koji se zagrijava.” 

Vjerojatno ste upoznati s pričom o neuspjeloj inicijativi Zelene energije Solyndra, koja je porezne obveznike koštala 500 milijuna dolara; bivši predsjednik Obama je uzeo puno maha za to. Ali evo malo poznate strane priče o Solyndri za koju se kladim da niste čuli: bivši predsjednik Obama, u biti, koristio je novac poreznih obveznika za financiranje svoje kampanje za reizbor, usmjeravajući ga kroz Solyndru.

Vidite, kada je Solyndra pala u teška vremena, prešla je u ruke dva velika investitora privatnog kapitala – Goldman Sachs i George Kaiser. Kada je 500 milijuna dolara poreznih obveznika dano Solyndri, i Goldman Sachs i George Kaiser su imali koristi. Slučajno, obojica su dali doprinos Obaminim predizbornim kampanjama dodajući oko 1,25 milijuna dolara.

Tu ne staje.

  • U 2010. godini, još jedan savezni zajam od 400 milijuna dolara otišao je Abound Solaru. To je rezultiralo i bankrotom. Ali činilo se da su investitori u Abound Solar sasvim u redu, investitori poput nasljednice milijarderke Patricije Stryker. Stryker je slavno dao 500.000 dolaraKoaliciji za napredak, dok je 85.000 dolara bacio prema inauguracijskom odboru bivšeg predsjednika Obame. To je samo slučajnost da je vlada predala kompaniju u koju je uložila u 400 milijuna dolara neposredno prije bankrota. Desno?
  • Tu je i A123 Systems, koji je platio jednoj lobističkoj tvrtki 970.000 dolara da osigura novac od vlade – i dobio 279 milijuna dolara savezne pomoći. Izvršni direktor A123 Systemsa nastavio je financirati više demokratskih senatora i pridonio kampanji bivšeg predsjednika Obame.
  • Prvo je Solar dobio 646 milijuna dolara državnih kreditnih jamstava i od tada je dao više od 180.000 dolara demokratskim kampanjama.
  • GE je poznat po trošenju desetaka milijuna dolara godišnje za “kupnju” kredita za zelenu energiju za svoje vjetroturbine i druge zelene tehnologije – kredite koji su pomogli tvrtki da plati NULA porezau 2011.

Postoji niz drugih primjera liberala koji se bogate inicijativama “globalnog zatopljenja” poput ovih.

Možete vidjeti zašto je zelena energija tako profitabilan posao – izvršni direktori i rukovoditelji mogu zaraditi milijune dolara, dok političari dobivaju unosne donacije za svoje kampanje. I znanstvenici dobiju sva potrebna sredstva kako bi ih održali. Sve dolazi na svoj mlin. Ali ovdje je trešnja na vrhu.

Dok se 22 milijarde dolara našeg novca svake godine preraspodjeljuje pohlepnim znanstvenicima, političarima i korporacijama. 22 milijarde dolara je upravo ono što se troši na ove inicijative “globalnog zatopljenja”.

Stvarnost je da ove inicijative imaju efekte valova, uglavnom propisi (vladinih agencija poput Agencije za zaštitu okoliša) koji protišću slobodno poduzetništvo i prisiljavaju nas da se oslanjamo na stranu energiju.

Prema Forbesu, ukupni trošak ovih valova efekta je nevjerojatnih 1,75 bilijuna dolara godišnje.

Još je gore kada primjećujete da Američka uprava za energetske informacije kaže da bi ti propisi u konačnici mogli uzrokovati rast cijena benzina za 77 % u odnosu na osnovne projekcije; poslati 3 milijuna Amerikanaca na liniju socijalne skrbi i smanjiti prosječne prihode kućanstva za nevjerojatnih 4.000 dolara svake godine. Washington zna sve ovo, i još uvijek nastavlja sa svojom besmislenom politikom! Samo ti dopuštaju da platiš račun, dok oni ubiru beneficije.

Činjenica je da su organizacije poput Agencije za zaštitu okoliša stavile lisice na kapitalizam, na temelju teorije koje su se čak i njezini najodlučniji pristaše (poput spomenutog dr. Allegrea) već odrekli.

Rezultat: smanjeno poslovanje, veći troškovi energije i hrane, veći porezi, izgubljena radna mjesta i više novca koji odlazi u inozemstvo. S 1.75 trilijuna dolara godišnjih troškova, pomislili biste da bi netko tamo slušao Johna i njegovo istraživanje, ali.

(Nastavak slijedi)

Tom Luongo, https://links.dutytoamericanews.com/a/1502/preview/1092/54067/600e72a9e5bb32df0ae560353774793f6b9cb482

Povezane objave

Globalno zatopljenje potpuna prijevara (7)

hrvatski-fokus

SINARKIZAM – Vladimir Anatoljevič Šibajev (18)

HF

Pravo značenje Bellarmineovog ipso facto gubitka papinstva (5)

hrvatski-fokus

Pedofilija u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (10)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više