Hrvatski Fokus
Društvo

Holistički pristup zdravlju

(P)ostati zdrav Brune Šimleše

 

Nedavno je zagrebačka Fraktura objavila novu knjigu Brune Šimleše  (desetu) u Biblioteci Platforma, (P)OSTATI ZDRAV. Naslov je dopunjen i ovim riječima: Kako da srce i um postanu tvornica lijekova.

Riječ je broširanom izdanju na 528 stranica. Za suvremenog brzopoteznog čovjeka s kritičnim nedostatkom vremena mnogo, no, preporučam svakome, pročitajte, svakome tko vodi računa o sebi i brine o svome zdravlju.

Šimleša holistički pristupa zdravlju, upozoravajući na značenje misli, emocija i odnosa pri djelovanju na fizičko stanje. Posebno naglašava četiri faktora koja loše utječu na zdravlje: ne izražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, ne osjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Knjiga je podijeljena u nekoliko cjelina, Nova paradigma zdravlja – u zdravom duhu zdravo tijelo! Zašto se razbolijevamo?, Što kada obolimo?, Usavršavanje tvornice lijekova.

Recimo i ovo, knjiga želi kreirati most između znanostiu i duhovnosti.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Stvarati nadahnuti Kaštelima…

HF

Ništa nije kao lani

hrvatski-fokus

MALI OGLASNIK – Popravljam savršene ljude

HF

MUDROSITNICE – Kada toplina ognjišta zahladi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više