Hrvatski Fokus
Feljtoni

Globalno zatopljenje potpuna prijevara (5)

Upornost Johna Caseya napokon se isplatila

 

Kada je John Casey otkrio da se svijet doista hladi, hitno je podijelio svoja otkrića… Bivši potpredsjednik Al Gore osobno je Johna nazvao “pseudoznanstvanikom” i odbacio njegova otkrića. Zagovornik “globalnog zatopljenja” dr. Benjamin Kirtman jednostavno je odbacio Johnova upozorenja kao “uobičajenu glupost”.

Media Matters objavio je dva osobna napada na Johna – rekavši da “nema iskustva u znanosti o klimi” (što nije istina) i nazivajući ga “prevarantom”.

Ali razmislite o nečemu na trenutak. Zašto bi John preuzeo ovu misiju da otkrije istinu o “globalnom zatopljenju” ako nije u potpunosti znao da su njegovi dokazi činjenica? Zašto bi riskirao svoj ugled, mirovinu i način života? Bilo bi puno lakše otići.

Ali John nije tip koji bi odšetao od istine, pogotovo kada bi to ugrozilo njegovu obitelj, zemlju, pa čak i svijet. Zato je John preuzeo ovu misiju, čak i ako to znači da to radi sam. Zato je iscrpio svoje štedne i mirovinske fondove kako bi proširio vijest o svom istraživanju putem svoje neprofitne organizacije, Space and Science Research Corporation (SSRC). Ne će dopustiti da ga ništa zaustavi.

Počinje mali pokret. Jedan da sam ponosan biti dio, i jedan da ću vas pozvati da se pridruže u trenutku. Pomaganje u poticanju ovog pokreta bio je niz hladnih zima i hladnih ljeta za koje je John predvidio da će doći. Mediji više nisu mogli ignorirati ironiju pred sobom. Evo što su nedavno izvijestili.

A sada, mala, ali ugledna grupa znanstvenika i istraživača javno se usklađuje s Johnom Caseyem i njegovom neprofitnom organizacijom. Jedna takva organizacija nedavno se zvala John.

Možda je to zato što je, za razliku od nekih dragih i zagovornika “globalnog zatopljenja” – NOAA-e, NASA-e i IPCC-a – Johnovo istraživanje dosljedno točno predvidjelo vremenske obrasce.

Otkako je prvi put počeo dijeliti ovaj rad 2007. godine, Johnovih 11 predviđanja se obistinilo (podsjetimo, to su VELIKI događaji, ne predviđajući da će sutra biti malo oblačno s mogućnošću kiše).

Mogao bih vas provesti kroz svih 11, ali oni su vrlo opsežni i teški za znanost. John je točno predvidio sve, od pada sunčeve aktivnosti (NASA je kasnije prilagodila vlastite projekcije kako bi pale u skladu s njegovim) do porasta povijesne aktivnosti potresa (10 mjeseci prije potresa koji je pogodio Japan i uzrokovao slom Fukushime).

Molim vas, znajte, svih 11 njegovih predviđanja su potvrđena – od strane mene i drugih trećih strana. Sve su ih napali znanstvenici koje financira vlada, samo da bi ti isti znanstvenici kasnije pojeli svoje riječi. Svako Johnovo predviđanje javno je objavljeno i podijeljeno s najvišim vladinim dužnosnicima i glavnim medijima posljednjih sedam godina.

John je uložio sve napore da podijeli ovu informaciju. No, umjesto da slušaju, mediji i ljevica tretirali su ga kao gubavca i dali sve od sebe da ocrne njegovo ime. Znanost i politika rade na ovaj način stotinama godina.

Galilea su ismijali znanstvenici uloženi u ideju da se Sunce okreće oko Zemlje. Robert Goddard, čovjek koji je uveo svemirsko doba i raketne brodove, bio je beskrajno ismijavan tijekom svog života zbog prosidbe da putuje na Mjesec. William Harvey je bio izopćen jer je predložio teoriju cirkulacije krvi.

Protivnici nikada nisu mogli opovrgnuti znanost – mogli su samo napasti čovjeka koji stoji iza nje. Baš kao što to rade s Johnom danas. Ali postoji mala skupina znanstvenika koji počinju slušati i poduzimati akcije!

Za razliku od “znanstvenika” koji žele predstaviti informacije koje su izopačene kako bi odgovarale političkom programu, i zalupiti svakoga tko se pobuni protiv prihvaćene dogme.

John nije učinio ništa osim što je stavio svoje istraživanje pod povećalo javnosti posljednjih nekoliko godina. I sada se neki od najboljih znanstvenih umova na svijetu okupljaju s njim. Evo što oni imaju za reći.

  • Dr. Fumio Tsunoda, profesor emeritus geologije na japanskom Sveučilištu Saitama, posvjedočio je: “[Johnov] rad je prilično otkriće koje označava korak prema novoj znanstvenoj civilizaciji” i njegova otkrića “dodaju briljantnu stranicu povijesti znanosti”.
  • Dr. Natarajan Venkatanathan, profesor fizike na Sveučilištu SASTRA, rekao je: “[Johnovim] idejama možda se protive konvencionalni znanstvenici, ali će morati prihvatiti njegovu teoriju jer istina prevladava.”
  • Dr. Boris Komitov, jedan od najboljih europskih solarnih fizičara i profesor na Bugarskoj akademiji znanosti, bio je toliko impresioniran Johnovim radom da se obratio Johnu i pridružio se Korporaciji za svemirska i znanstvena istraživanja (SSRC). Evo što je dr. Komitov imao za reći: “Ovi problemi koje su donijele sljedeće klimatske promjene o kojima Casey vješto govori, važniji su nego ikad.”
  • Dr. Ole Humlum, profesor fizikalne geografije na Sveučilištu u Oslu, rekao je: “Povijest znanosti ispunjena je primjerima pojedinaca s novim idejama koje sadašnji znanstveni establišment susreće ne s entuzijazmom, već s nepoštivanjem, a ponekad čak i ismijavanjem. Mnogi suvremeni znanstvenici smatrale su te hipoteze nečuvenima, ali danas predstavljaju sam temelj za većinu našeg sadašnjeg razumijevanja dinamike planeta Zemlje. Nove hipoteze temeljene na empirijskim opažanjima uvijek treba toplo pozdraviti. To se također uvelike odnosi na [djelo] Johna Caseya.”
  • Dr. Giovanni Gregori, koji je služio u Nacionalnom istraživačkom vijeću Italije od 1963. godine i služio u više astronomskih vijeća i u nekoliko društava, otišao je toliko daleko da je rekao da je John Casey moderni Leonardo da Vinci.Također je rekao: “[Djelo Johna Caseya] važan je doprinos razumijevanju i suočavanju s ekološkim izazovom, u njegovim višestrukim i često uznemirujućim manifestacijama.”
  • Dr. Dong Choi, glavni urednik biltena New Concepts in Global Tectonics, Johnovo djelo naziva”potresnim”.

Svaki od ovih znanstvenika pregledao je Johnov rad i nije imao izbora nego se složiti s njegovim zaključkom nakon što je vidio dokaze, baš kao i ja.

John mi se čak povjerio da nekoliko drugih znanstvenika potajno podržava njegov rad. Slažu se s njegovim zaključcima. Oni misle da je “globalno zatopljenje” i prihvaćena znanost o klimi glupost. Ali ne mogu ništa reći o tomu.

Johnovim riječima: “Ako radite za vladu i ustanete i kažete: ‘Klimatske promjene koje je stvorio čovjek su sve gluposti’ možete se pozdraviti sa svojim vladinim poslom. Ili će napraviti pakao da rade tamo, ili će te odmah otpustiti.”

Lako je uzrujati se s tim znanstvenicima, i trebali bismo biti, ali u stvarnosti, oni samo pokušavaju zadržati svoj posao. Najveći dio krivnje trebamo svaliti na našu vladu. Imamo vladu koja više voli ugodnu zabludu nego neugodnu istinu.

(Nastavak slijedi)

Tom Luongo, https://links.dutytoamericanews.com/a/1502/preview/1092/54067/600e72a9e5bb32df0ae560353774793f6b9cb482

Povezane objave

Gvozdansko, predziđe kršćanstva (3)

HF

PRIJE 23 GODINE – Protuhrvatski govor u izraelskom Knessetu (7)

HF

Tajne i kompleksi Miroslava Krleže (4)

HF

Starci u zlatnom kafezu (7)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više