Hrvatski Fokus
Hrvatska

Hrvati su s krunicom oko vrata pobijedili srpskog neprijatelja

I danas će molitvom i s krunicom srušiti COVID diktaturu

 

Uskoro će se navršiti svije godine otkako traje najavljeni rat protiv novog korona virusa koji uzrokuje bolesti covid-19. U različitim varijantama virus se i dalje širi. Mjere koje se donose da se zaštiti građane od virusa proizvode više štete i zla nego sam virus. Zbog toga su plodovi ovog rata vrlo gorki.  

Čudan neki rat, vodi se tako da nametanjem uvijek novih mjera nanosi sve veću štetu građanima, njihovim pravima i slobodama. Bogatstvo iz donjih i srednjih slojeva društva seli prema vrhu piramide svjetske moći s kojeg se upravlja ovim ratom. U ruke onih koji upravljaju ovim ratom i uvedenim izvanrednim stanjem dospjela su prava, slobode, zdravlje i samo ljudsko dostojanstvo građana i naroda. Upravljači su se počeli ponašati kao da im to sve pripada po nekom prirodnom pravu te ono što su u ovom ratu do sada prigrabili žele ne samo zadržati nego i dodatno zaokružiti uspostavljanjem potpune kontrole nad obespravljenim pojedincima i narodima. Shvativši što se događa i da oni koji upravljaju ovim izvanrednim stanjem, vode svijet u sve veću i veću diktaturu, građani su počeli spontano prosvjedovati i pružati otpor. U nekim europskim pa i hrvatskim gradovima katolici su na prosvjedima počeli moliti krunicu. Na prosvjedu u Zagrebu pojavile su se velike slike Majke Božje, Blažene Djevice Marije.  

Ne bi trebalo biti ništa čudno i neobično što čovjek u teškoj i neizvjesnoj ratnoj situaciji traži pomoć i zaštitu odozgo, s Neba, od Boga. U oslobodilačkom Domovinskom ratu mnogi hrvatski branitelji nosili su krunice oko vrata. U Ratu za nezavisnost 1941.-1945. godine  hrvatski vojnici su također nosili vjerske simbole. O hrvatskim vojnicima koji su bili pod zapovjedništvom Jure Francetića, kasnije Rafaela Bobana, piše u svom Ratnom dnevniku partizanski komesar i kasnije Titin general Ivan Šibl: „Oko vrata vise im križići, a u lisnicama i notesima imaju svete sličice.“ U bitci za Koprivnicu, koja je bila najveća između partizana i hrvatskih vojnika i bez stranih sudionika, ovi hrvatski vojnici su pod zapovjedništvom Rafaela Bobana pobijedili brojčano višestruko nadmoćnije partizane. Oni se ni kod Bleiburga nisu predali. U hrvatskom narodu su ostali zapamćeni po svojoj hrabrosti. 

Molitva krunice i vjerski simboli na prosvjedima protiv korona-diktature smetaju onima koji su stali na drugu stranu, stranu diktature. Na taj način žele one na suprotnoj strani duhovno razoružati. Tako razoružane i oslabljene može ih se staviti pod željenu kontrolu. Narod koji želi biti slobodan ne će se odreći svoga duhovnog oružja niti u ratu, pogotovo ne u ratu. Duhovni boj, kao dio i ovog covid-rata, može se dobiti samo duhovnim oružjem.

Vlatko Ljubičić 

Povezane objave

Dubravka Šuica relativizira Tajanija

HF

Hrvatska anno Domini 2018. (4)

HF

Gladna birtija

HF

Svi na izbore!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više