Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Zagreb treba očistiti od ulica i trgova koji nose imena Jugoslavena

Zagrebu trebaju nazivi ulica po ubijenoj hrvatskoj djeci od strane srpskog agresora i jugoslavenske Udbe

 

Bravo Karolina! Povodom (pre)imenovanja ulica u Zagrebu, Karolina Vidović Krišto kaže: Mišljenja sam da Zagreb kao glavni grad Hrvata treba imenovati ulice i trgove po osobama kojima je totalitarni režim oduzeo život. Predlažem da gradska skupština promijeni slijedeće nazive ulica, te ih preimenuje:

  1. Ulica Ivana Kljajića, umjesto ulice 29. XI 1918.

Ivan Kljajić je najmlađa žrtva agresije JNA i Republike Srbije. Kao šestomjesečno novorođenče ubijen je 1991. u Vukovaru. On

je ubijen samo zato što je srbijanska soldateska htjela poubijati sve nesrpsko stanovništvo.

  1. Ulica Rosemarie Ševo, umjesto Masarykove ulice.

Rosemarie Ševo, djevojčica od devet godina ubijena je 1972. godine po nalogu vlastodržaca tadašnje Jugoslavije i samoga tadašnjeg jugoslavenskog diktatora Tite. Naime, očuh Rosemarie je bio politički emigrant, te se borio protiv komunističkog režima. Jugoslavenska država, iz političkih motiva je odlučila ubiti emigranta Stjepana Ševu i njegovu suprugu Tatjanu. Kako se malena Rosemarie našla u autu za vrijeme tog brutalnog ubojstva, agent jugoslavenske tajne policije UDBA-e hladnokrvno je pucao u potiljak devetogodišnje djevojčice.

  1. Ulica Stjepana Đurekovića, umjesto Ulice Vlade Ranogajca.

Stjepan Đureković je kao politički emigrant, 1983. godine ubijen

na posebno brutalan način, od strane jugoslavenske tajne službe UDBA-e. Prema presudi njemačkog suda, nalogodavci tog ubojstva su čelnici Komunističke Partije Hrvatske iz 80-ih godina. Motiv im je bio prikrivanje korupcije, u koju su bili upleteni tadašnji hrvatski komunistički „funkcioneri“ i njihova djeca, kaže Karolina Vidović Krišto, prenosi portal Direktno.

Ja bih još dodao, ulicu po Verici Nikšić, Marku Babiću, Andriji Andabaku u Zagrebu. Dvanaestogodišnja djevojčica Verica Nikšić je u Širokoj Kuli 1992. živa zapaljena, samo zato što je bila Hrvatica. A nosi li, još i danas u Zagrebu jedna ulica ime po Vladi Ranogajcu? Nosi, što znači da ju treba odmah preimenovati u ulicu nekoga od brojnih vitezova iz Domovinskoga rata. Zagreb treba očistiti od ulica i trgova po imenu Jugoslavena, staviti imena hrvatskih vitezova.

I za kraj pitanje: Tko danas iz Hrvatske ide u Beograd u turizam? Zasigurno, od malo starijih, niti jedan nije hrvatski branitelj. Jer postoji registar hrvatskih branitelja. I Republika srpska, koja je sve jača.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Predsjednice, nije pošteno!

HF

Drugi Božić u kontejneru

hrvatski-fokus

Rijeka – europska prijestolnica ne-kulture

HF

Medijin index ‘popova’ za spaljivanje

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više