Hrvatski Fokus
Znanost

Katolička Crkva pape Franje podržava “veliko resetiranje”, Agendu 2030., oduzimanje privatne imovine…

Vatikanski dužnosnik u Davosu potvrdio da Crkva provodi program Svjetskoga ekonomskog foruma

 

U Davosu je održana godišnja konferencija Svjetskog ekonomskog foruma od 22. do 26. svibnja 2022. Na ovom redovnom godišnjem sastanku i ove godine nazočili su brojni političari, predstavnici kompanija, različitih udruženja itd. Između ostalih brojnih sudionika sastanka u Davosu, na ovom tajnom sastanku nazočni su bili i izvršni direktor Pfizera Albert Bourla, članovi ‘Alibaba Grupe’, organizacija koja ‘stoji’ iza ključnih komponenti sustava socijalnog kredita Komunističke partije Kine, zatim predstavici ‘Zaklade Bill & Melinda Gates’, BlackRock, Zaklada otvorenog društva Georgea Sorosa. Eliti globalista u Davosu na sastanku pridružio se i jedan kardinal, Peter Kodwo Turkson, kancelar Papinske akademije znanosti i Papinske akademije društvenih znanosti Svete Stolice. Svjetski ekonomski forum (WEF) od početka pandemije COVID-19 izaziva sve veće kontroverze – dijelom zbog razotkrivanja WEF-ove radikalne socijalističke agende „Veliko resetiranje“, koja predviđa život s ukidanjem privatne imovine i privatnosti, pa se čini da uključuje mnoge aspekte kineskog sustava socijalnih kredita. (WEF – Videozapis 29. 6. 2020.: „Now is the time to press the reset button on capitalism’; www.weforum.org/videos/ ; WEF: „Welcome to 2030. I own nothing, have no privacy, and life has never been better“).

WEF je izjavio kako se planiraju pozabaviti „oporavkom od pandemije, klimatskim promjenama, budućnosti za rad, ubrzanjem kapitalizma dionika i iskorištavanjem novih tehnologija“ tijekom ovogodišnjeg sastanka u Davosu, s posebnim seminarima na temu „Sustavi hrane u krizi“, „Tranzicija za zeleni Bliski istok“ i „Biotehnološka revolucija.“ Prema ‘dobrom starom običaju’, WEF je također osigurao velike sigurnosne mjere za svoj sastanak 2022., uključujući 5000 vojnog osoblja i strogo provođenu zonu zabrane letova.

U ponedjeljak (23. svibnja) konzervativnog novinara Jacka Posobieca pritvorilo je spomenuto osoblje, koje je pokazivalo značke „Policija Svjetskog ekonomskog foruma“, oko sat vremena dok je snimao ispred održavanja tajnog sastanka u Davosu.

Katolička Crkva namjerava ‘implementirati politike i programe za provedbu pitanja koja razmatra forum’, rekao je otac Leonir Chiarello, vrhovni poglavar Skalabrinskog reda.

Vatikanski svećenik sudjelovao je na ‘summitu’ u Davosu 2022., konferenciji koju svake godine organizira Svjetski ekonomski forum (WEF) koja promiče tegobni/nepodnošljivi „zeleni” program, otvorene granice i upravljanje „budućom pandemijom”, rekao je kako je Katolička crkva „predana raznim pitanjima koja se razmatraju na forumu“.

U razgovoru za Vatican News, otac Leonir Chiarello, generalni poglavar Kongregacije misionara svetog Karla (Scalabrinians), rekao je da Crkva predvodi u provedbi mnogih globalističkih ideala WEF-a. Chiarello, kojeg je papa Franjo imenovao članom Kongregacije za ustanove posvećenog života i društva apostolskog života, objasnio je da postoji osam „temeljnih tema“ koje forum u Davosu razmatra na svom godišnjem sastanku, uključujući „klimu i prirodu, pravedniju ekonomiju … zdravstvo i zdravstvenu skrb, globalnu suradnju, društvo i jednakost.”

Generalni poglavar pohvalio je forum na njegovoj predanosti „zajedničkom radu“ pod okriljem „suodgovornosti i međunarodne suradnje… kako bi se nastavilo s postizanjem ishoda ovih glavnih tema o kojima raspravljamo na forumu.“

Mnogi „izazovi“ kojima se forum želi pozabaviti, prema kleriku, uključuju krizu s koronavirusom i ratove diljem svijeta. Chiarello je načelno rekao da Crkva mora surađivati ​​sa sekularnim organizacijama kako bi „izgradila konsenzus i zajednički plan za rješavanje pitanja brige za prirodu, gospodarstva, rada, tehnologije, poslovanja, zdravstvene skrbi, socijalne jednakosti i drugih pitanja koja razmatra forum.“

Osim toga, Chiarello je rekao da je Crkva predana „provođenju politika i programa za provedbu pitanja koja razmatra forum“ i „uspostavljanju mehanizama za međunarodnu suradnju i suodgovornost s ciljem postizanja konkretnih rezultata“ iz ciljeva postavljenih u švicarskom Davosu. „Katolička Crkva je već predana raznim pitanjima koja se razmatraju na forumu, kako na globalnoj tako i na lokalnoj razini“, potvrdio je.

Svećenik je naveo „perspektivu koju je predložio papa Franjo o brizi o prirodi i promicanju uključivije ekonomije u Laudato Sí i Fratelli Tutti“ kao primjere Crkve koja provodi program WEF-a u praksi, ali je sugerirao da „Katolička crkva može učiniti više sudjelovanjem u drugim inicijativama koje su već uspostavljene i uključivanjem inicijativa drugih društvenih i političkih aktera koji se razvijaju na lokalnoj i globalnoj razini.“

Grupe unutar Katoličke Crkve već su izrazile ozbiljnu zabrinutost u vezi s Papinom potporom ‘Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN)’, dijelu šire Agende 2030 koju je odobrio WEF i koja poziva na „univerzalni pristup spolnom i reproduktivnom zdravlju” i “reproduktivna prava.”

UN je ove pojmove definirao na svojoj konferenciji u Kairu 1994. kako bi označio pružanje „moderne kontracepcije“ ženama za „planiranje obitelji“ i „siguran pobačaj“ gdje god je postupak legalan. Percepcija da se Vatikan usklađuje s ciljevima UN-a i WEF-a ojačala je nakon što je papa Franjo izrazio svoju zahvalnost za usvajanje SDG-a (tj. ‘Ciljeva održivog razvoja’) na Papinskoj konferenciji 2016. na kojoj je nazočio ozloglašeni zagovornik pobačaja i kontrole stanovništva Jeffrey Sachs. Sachs, jedan od najistaknutijih svjetskih pobornika SDG-a i čest posjetitelj Vatikana, također je rekao da je papina enciklika Laudato Sí – koju Chiarello hvali kao provođenje plana iz Davosa – „omogućila“ usvajanje SDG-a.

Izvor:

  1. David McLoone: „Vatican official at Davos says the Church is implementing the World Economic Forum Agenda“; LifeSiteNews, 26. 5. 2022.
  2. Jack Bingham: „Top Democrats, Republicans, Catholic cardinal among this year’s World Economic Forum attendees“; LifeSiteNews, 24. 5. 2022.

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

S.O.S. za Jadran

HF

Vatikan i zaštita okoliša

HF

Poziv za ‘zoom konferenciju’ bio je lažan

hrvatski-fokus

Pet velikih podanika Big Pharme kojima se svi, Vaxxed ili Unvaxed, moraju suprotstaviti

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više