Hrvatski Fokus
Gledišta

Ne morate nositi osjećaj kompleksa inferiornosti u odnosu na men

Srijem nikada nije postao (pravno, dokumentno) dijelom bilo kojeg oblika Srbske Države

 

URED REGENTA KRALJEVINE HRVATSKE, SLAVONIJE I DALMACIJE

Zagreb, 28. travnja 2022.

Broj: 002/2022

                                                              JUTARNJI LIST

                                                              Goran Ogurlić, glavni urednik

                                                              Koranska 2

                                                              10 000 ZAGREB

Uvaženi g. Ogurliću,

ovo je moj komentar Vašeg pisma od 20. travnja 2022. Naime, Vi kažete da moja intervencija u svezi s člankom “Zasebnim zakonom trebamo zabraniti ZDS, ustaške i četničke oznake”, koji je objavljen u Vašem cijenjenom listu 14. travnja 2022. godine, nije u skladu sa Zakonom o medijima, a to znači da niste razumjeli moje nakane.

Jer, moj predmetni čin nije nikakav demanti, nego je stvaralačka akcija kojom ja želim provjeriti – na adekvatan način – svoje državno-političke tvrdnje vezane za Hrvatski Narod, Hrvatsko Državno Pravo i Državu Hrvatsku, koje sam inače elaborirao u svoje dosad objavljene 174 knjige.

Moja intervencija, koju mislim realizirati kroz tužbu za naknadu štete, kroz kaznenu prijavu, kroz zahtjev za oduzimanje državljanstva, uopće nije neprijateljski čin usmjeren protiv Vaše ugledne Kuće.

Budući, a što ističem s posebnim zadovoljstvom, sam vezan iskrenim osjećajem zahvalnosti prema prof. dr. sc. Marijanu Hanžekoviću, svom doktorskom mentoru, rodonačelniku obitelji voditeljica (i vlasnika) “Hanza medija”, u čijem sam krugu (čak i domu) uvijek rado priman.

Na ovaj sam se korak odlučio, jer ste Vi ugledan i utjecajan društveni činitelj kroz kojih bih htio pokušati (ako se i Vi ne poplašite razgovora sa mnom kao što to prakticiraju ugledna gospoda poput sveučilišnih profesora Hrvoja Klasića, Tvrtka Jakovine i Ive Goldsteina, poput društvenih djelatnika Žarka Puhovskog, Ognjena Krausa i Veljka Kajtazija, poput političara Gordana Jandrokovića, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. O nizu drugih da i ne govorim.

Ne vidim zašto biste u odnošaju na mene, i moje djelo, nosili osjećaj kompleksa inferiornosti kad o mnogim važnim pojavama i temama redovito (uspješno) iznosite svoja zapažanja, mišljenje i stajališta.

Radi se o sljedećim mojim tvrdnjama:

  1. Hrvati su kao narod i kao formiran državni ustroj na obale Jadranskog mora došli 625. godine (Srbi 636.) iz Perzije, ali ne kao Iranci, gdje su imali svoju samoupravnu pokrajinu. Slijedila je Crvena i Bijela Hrvatska.
  2. Na Saboru održanom 753. godine na Duvanjskom polju, uz verifikaciju tadašnjih svjetskih velesila Svete Stolice i Bizanta (Imperio Romanorum), kodificirano je Hrvatsko Državno Pravo, područno oblikovano kroz prostor između Raše i Drine, između Drave i Jadrana.
  3. Hrvatski državni kontinuitet od tada do danas neprekidno traje (za razliku – na primjer – od Srba, koji u najmanju ruku imaju petostoljetnu, tursku, državnu prazninu).
  4. Istočno pitanje bilo je povod, pod okriljem najprije Rusije i Austrije, a onda i Engleske, bilo kroz Kneževinu Srbiju i Kraljevinu Srbiju (u određenom trenutku imenovanu Kraljevinom Jugoslavijom), za obnovu Srbske Države.
  5. Hrvatska, Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija, u tome nije sudjelovala, ali joj su joj pritom ipak nametnute određene obveze.
  6. Na njih su Hrvati burno reagirali, nisu ih mogli (slijedom svoje državnosti), ni htjeli prihvatiti. Svi! Zato …
  7. …državo-pravnu borbu Hrvatskog Naroda nije moguće svesti na tobože trenutni i neuračunljivi eksces Ustaškog pokreta (koji uostalom nije niti postojao), na tobože nehistorijsko obilježavanje hrvatskog grba s prvim bijelim poljem (u praksi, između ostalog, u Trojednici), na tobože zloćudno fašističko izvikivanje poklika “Za Dom Spremi” (s kojim se osobno, dakako, dičim i ponosim).

I tako dalje, i tako dalje, sve do Anketne komisije Druga Tita.

Skoro zaboravih, sve do hrvatskog Srijema, kojim u ovom trenutku upravlja Republika Srbija, iako Srijem nikada nije postao (pravno, dokumentno) dijelom bilo kojeg oblika Srbske Države.

Želeći Vam dobro zdravlje, dug život i “mnogo penez”,

Srdačno Vas pozdravljam

Dr. sc. Tomislav Dragun, regent Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Nužna izmjena Zakona o izbornim jedinicama

HF

Plenkovićeva Vlada je ukrala referendum za promjenu izbornog sustava 2018. godine

hrvatski-fokus

Uloga ustaše u hrvatskoj terminologiji

hrvatski-fokus

Pisac haiku poezije u maškarama

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više