Hrvatski Fokus
Kultura

Ciklus reljefnih akrila Mladena Žunjića

Boje snažno određuju taj novi svijet, tu novu i neobičnu stvarnost, sačinjenu od čistina bijeloga i vriskova zelene, plave, narančaste, okomitih jata linija

 

Slažući svoja zanimljiva likovna iskustva u za to određene memorijske pretince, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, nakon kontinuiranog niza ciklusa, slikar Mladen Žunjić može biti zadovoljan i količinom i kakvoćom svojih radova, ulja i akrila izvedenih na velikim formatima.

Neprekidno istražujući motive, pojedine likovne tehnike, različite podloge, temeljne ideje, slikar putuju u potrazi za svojim snom , nastojeći dosegnuti zamišljane razine djela, pa tako i Mladen Žunjić, s time, što se mora odmah istaknuti, on ustrajno i s jednakom strašću i dalje stvara znatan broj likovnih radova, koristeći delikatne osobitosti, pa tako i u najnovijem ciklusu akrila,uobičajenog formata (100 x 100 cm i 100 x 90 cm), kreira opus reljefnih akrila, vješto koristeći neravnine na površinama u stvaranju fantazmagoričnog krajobraza, nesvakidašnjeg okoliša, detalja iz paralelnog svijeta.

Boje snažno određuju taj novi svijet, tu novu i neobičnu stvarnost, sačinjenu od čistina bijeloga i vriskova zelene, plave, narančaste, okomitih jata linija.

Taj neravni svijet usplahirenih, uznemirenih boja, najčešće razdijeljen nakupinama bijeloga, nije ništa drugo nego jednostavni, iskreni antagonistički odraz našeg, današnjeg svijeta i svih njegovih vrlina i naravno nesavršenosti.

Je li bijela boja predvodnik istine a one druge boje neistine, tko bi znao? I boje imaju vijek svoga trajanja, kao i bijelo, kao i dan, kao i noć.

Zrcaljenja stvarnosti trenutka u kome živimo, slikar je odlučno smjestio u novostvoreni krajobraz, prepuštajući nama, gledateljima, sitnice, detalje, nevažnosti.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

I bez kulture se ne može!

HF

Ranjena zemlja

hrvatski-fokus

Ciklus ulja i akrila na velikim formatima platna Petera Weisza

hrvatski-fokus

Vrimena druga

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više