Hrvatski Fokus
Kultura

Započinju 46. Dani satire Fadila Hadžića

U Satiričkom kazalištu Kerempuh od 3. do 21. lipnja

 

U Satiričkom kazalištu Kerempuh od 3. do 21. lipnja održat će se 46. Dani satire Fadila Hadžića, međunarodni kazališni festival koji promiče najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i inozemstva. U sklopu ovogodišnjeg izdanja festivala bit će izvedeno jedanaest predstava, i to iz Zagreba, Splita, Rijeke, Pule, Beograda, Subotice i Sarajeva. Na zatvaranju festivala 21. lipnja nastupit će Rade Šerbedžija uz pratnju glazbenog sastava Zapadni kolodvor.
Dane satire otvorit će 3. lipnja predstava Škrtac u režiji Dore Ruždjak Podolski, adaptaciji Tomislava Zajeca i ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh. Od inozemnih predstava festivalska publika imat će priliku pogledati predstavu 64 Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović i produkciji Ateljea 212, Kus petlić Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića Narodnog pozorišta iz Subotice te Nušićevu Protekciju u režiji Kokana Mladenovića Narodnog pozorišta Sarajevo.

Na Danima satire gostuje i HNK Split s predstavom Kukci…zaustavljena priča Karela i Jozefa Čapeka, posljednjom predstavom prerano preminulog Saše Anočića. Iz Splita nam stiže i Playdrama s predstavom Sretna ne bila autorica Ivane Vuković, Petre Kovačić Botić, Ane Uršula Najev, Ane Marije Vuković, Helene Petković u režiji Helene Petković. U sklopu festivala bit će izvedena i predstava Kad je stao svijet Dore Delbianco u režiji Vite Taufera nastala u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i INK Pula.
Od zagrebačkih kazališta nastupit će Teatar Exit s Realistima Jure Karasa u režiji Matka Raguža, KunstTeatar i pisac Espi Tomičić s predstavom Ti si prvi hrabar redatelja Ivana Penovića te HNK Zagreb s Gogoljevim Revizorom u režiji Sergeja Potapova.
Domaćin festivala, Satiričko kazalište Kerempuh, izvest će osim Molièreovog Škrtca i predstavu Darian, hrvatski kralj samopomoći Dine Vukelić u režiji Krešimira Dolenčića.

Anđelka Felja

Povezane objave

Fotografski opus Miguela Rio Branca

HF

Tko te ranio…?

HF

Srpska književna laž

HF

U kutku duše

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više