Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Zastava hrvatskog naroda u BiH niti je neustavna, niti je zabranjena

Županijski odbor HDZ BiH Zeničko-dobojske županije jasno osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja hrvatskog naroda, te njihovih simbola, pogotovo u onim mjestima gdje su manjina i svedeni na vrlo mali broj

 

Dana 31. svibnja 2022. godine na spomen obilježju hrvatskim braniteljima u Jelahu, lokalni kvazinovinar Miralem Merdić pokušao je skinuti zastavu hrvatskoga naroda. U naumu su ga spriječili Danijel Pešić dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Tešanj i policijski službenici PS Tešanj.

Kao što smo već upoznali javnost mnogo puta ranije, ovo nije prvi slučaj skrnavljenja obilježja hrvatskog naroda na prostorima ZDŽ a do sada su se događali u noćnim satima. Ovaj put se išlo to učiniti javno,na privatni prostor katoličke crkve uz snimanje kamerom.

Županijski odbor HDZ BiH Zeničko-dobojske županije jasno osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja hrvatskog naroda, te njihovih simbola, pogotovo u onim mjestima gdje su manjina i svedeni na vrlo mali broj. Zastava, kao povijesni simbol hrvatskog naroda niti je neustavna, niti zabranjena. To dokazuje na stotine istih zastava diljem Bosne i Hercegovine, ali i presuda županijskog suda Županije Zapadnohercegovačke iz 2018. godine koja kaže: “Nije propisana kaznena odgovornost za isticanje drugih zastava na teritoriju BiH, a ni Zakon o zastavi BiH ne propisuje kaznenu odgovornost za isticanje druge zastave”, istaknuto je iz Županijskog odbora HDZ BiH Zeničko-dobojske županije.

Vrisak.info, vrisak.info/vijesti/zastava-hrvatskog-naroda-u-bih-niti-je-neustavna-niti-je-zabranjena

Povezane objave

Vidljivi su tragovi dvaju nacizama

HF

Arapi napastuju žene po Sarajevu

HF

Omalovažavanja i diskriminiranja hrvatskog naroda

HF

Nišan

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više