Hrvatski Fokus
Društvo

Homoseksualci smiju sve

Milijuni pristaša crnačkoga pokreta Black Lives Mattera ohrabreni su od strane Svjetske zdravstvene organizacije

 

Unatoč tomu što je podržala ograničenja kretanja tijekom takozvane pandemije COVID-19, Svjetska zdravstvena organizacija kaže da se događaji “LGBTQ+” mogu slobodno nastaviti tijekom epidemije virusnih majmunskih boginja koja prvenstveno inficira homoseksualce. “Važno je da ljudi koji žele izaći i proslaviti gay ponos, LGBTQ+ ponos, nastave ići i planirati to učiniti”, rekao je Andy Seale, savjetnik za strategije Odjela WHO-a za globalne programe za HIV, hepatitis i spolno prenosive infekcije. “Većina tih događaja – službenih događaja [gay pridea] – su na otvorenom, prilagođeni su obitelji”, tvrdio je Seale i dodao: “Ne vidimo pravi razlog za zabrinutost zbog povećane vjerojatnosti prijenosa u tim kontekstima.”

Sealeove izjave naišle su na trenutne kritike, jer sâm WHO priznaje da se bolest prenosi “dugotrajnim bliskim kontaktom” “uglavnom, ali ne isključivo” među “muškarcima koji imaju ‘seks’ s muškarcima”. Odgovarajući WHO-u, konzervativni novinar Paul Joseph Watson rekao je da spremnost organizacije da pogura mjere zaključavanja društva u odnosu na visoko preživjeli koronavirus, a istovremeno dopusti nastavak homoseksualnih događaja tijekom prvenstveno homoseksualne virusne epidemije, ukazuje na “dvostruke standarde” u WHO-u.

“Odgovor WHO-a jasno ukazuje na to da je neviđenje ‘homofobno’ očito važnije od zaustavljanja širenja virusnih bolesti”, napisao je Watson. “Dvostruki standard sličan je svibnju 2020., kada su vlade uvele drakonske blokade koje su spriječile ljude da prisustvuju sprovodima svojih najmilijih, ali milijuni pristaša Black Lives Mattera ohrabreni su da se okupe u gradovima širom zapadnog svijeta”, dodao je Watson, referirajući se na velike prosvjede i nerede koji su se dogodili diljem Amerike nakon smrti Georgea Floyda.

Dodajući kredibilitet Watsonovoj izjavi, tijekom svibnja 2020., dok je velik dio svijeta trpio mjere ograničenja kretanja, preko 1000 stručnjaka za javno zdravstvo potpisalo je pismo u kojem se navodi da vlada ne bi trebala “suzbijati prosvjede u ime javnog zdravstva”. Pismo je otišlo toliko daleko da se navodi da, iako skupina “ne osuđuje ta okupljanja kao rizična za prijenos COVID-19”, već prosvjede BLM-a vidi kao “vitalne za nacionalno javno zdravlje”, oni ne osjećaju isto prema drugim okupljanjima, “prvenstveno prosvjedima protiv naredbi o ostanku kod kuće”.

Jack Bingham, https://www.lifesitenews.com/news/who-gives-go-ahead-for-gay-pride-events-despite-monkeypox-outbreak/?utm_source=top_news&utm_campaign=usa

Povezane objave

Nacionalni povijesni muzej Armenije

HF

Koloplet frustracija

HF

Kalergijev plan etničkog čišćenja Europe

HF

Taj glas Jelene Miholjević 

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više