Hrvatski Fokus
Feljtoni

Hrvatsko pravosuđe protiv hrvatskih branitelja (1)

Za kriminalizaciju Domovinskog rata i progon hrvatskih branitelja, hrvatsko pravosuđe uvijek spremno

 

Hrvatsko pravosuđe osuđuje hrvatske branitelje zbog propusta. Tko će osuditi hrvatsko pravosuđe za mnogobrojne propuste u osudi ratnih zločina nad Hrvatima?

Domovinski rat se ocrnjuje, progone se hrvatski branitelji, namještaju se sudski procesi, hrvatski general Đuro Brodarac, umire kao zadnji ološ u zatvoru, bez liječničke skrbi. Isto su uradili i Tomislavu Merčepu i mnogim  znanim i neznanim hrvatskim braniteljima!

Domovinski rat se istražuje, secira, kažnjavaju se hrvatski branitelji, Država isplaćuje  velike naknade agresorskim vojnicima i onda tereti hrvatske branitelje, komemoriraju se srpske žrtve, a da  nikada nitko nije istraživao, ni optužio, a kamo li kaznio nekoga iz NOB! Nitko, nikada.

Savez boraca u Jugoslaviji njegovao se kao kult, a osobito ako se za nekoga reklo da je „španski borac“, a hrvatske branitelje se progoni. Nedavno je u Osječkom zatvoru umro hrvatski branitelj Pero Vincetić, jer mu nije pružena liječnička pomoć, kao ni generalu Đuri Brodarcu, kao ni teško bolesnom Tomislavu Merčepu. Gdje je nestala osnovna ljudskost uskraćivanje liječničke pomoći? Kakav je to odnos prema hrvatskim braniteljima?

  1. Kriminalizacija Domovinskog rata

1.1. Srpsko narodno vijeće-SNV, Milorada Pupovca

Najveći i najjači protivnik Domovinskog rata je upravo SNV, koji je guja u njedrima Hrvatske države, odnosno klasična peta kolona, koja neprestano rovari i razara integritet i suverenitet države Hrvatske.

Sve to zahvaljujući hrvatskim političkim elitama koje su kreirale i usvojile Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, kojima je SDSS koalicijski partner, koji je u osnovi diskriminacijski prema većinskom hrvatskom narodu po 3 točke:

  • Prednost manjina kod zapošljavanja
  • Zagarantirana mjesta u Saboru RH. Nejednakost glasa većinskog hrvatskog naroda u odnosu na glas manjina
  • Dvojezičnost koja nije u skladu sa etničkim sastavom stanovništva, na pr. u gradu Puli gdje je uvedena  dvojezičnost za svega  43 % Talijana naspram 70.41 % Hrvata.

Diskriminacija je protuustavna: članak 14 i 15 Ustava RH

Protivna Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava: Članak 14

Povelji Europske unije o temeljnim pravima: članak 20 i 21

I Direktivi Vijeća 2000/78/EZ od 27. studenoga 2000. o uspostavi općeg okvira za jednako postupanje pri zapošljavanju i obavljanju zanimanja.

Po tom Ustavnom zakonu iz Proračuna RH financiramo protuhrvatsku djelatnost SNV-a i plaćamo njihove Novosti, Tragove i Biltene kojima blate Hrvatsku i Hrvatski narod sa pozicija srpske hegemonije, jugoslavenstva i ugroženosti Srba, jer oni nijednu državu Hrvatsku ne prihvaćaju kao svoju domovinu. Čast izuzecima, Srbima, hrvatskim braniteljima njih oko 10 000 koji su stali u obranu Hrvatske. https://snv.hr/wp-content/uploads/2020/12/Tragovi_5_ONLINE.pdf

Samo u 2022.godini za manjine ukupno je izdvojeno 50.204.225,00 kuna, a za srpsku nacionalnu manjinu 13 603 000, 00 kuna

NN 48/2022

(Nastavak slijedi)

Lili Benčik

Povezane objave

Uloga Srbije u Sarajevskom atentatu (7)

HF

DRUG JOŽA – Manolić i film o Bruni Bušiću (4)

HF

Politika razboritosti Kirka Russela (2)

hrvatski-fokus

Nepostojeća konstitutivnost Srba u Hrvatskoj (1)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više