Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Biden nastavlja s najmovima za bušenje nafte – ali postoji kvaka

Bidenov cijeli program odnosi se na slabljenje američke konkurentske prednosti

 

Joe Biden okrivio je Vladimira Putina za plinsku krizu koliko god je mogao. Ali čini se da Amerikanci nisu kupovali. Njegove ankete o odobrenju i dalje padaju, a glavni razlozi su inflacija i cijene energije. Svi znamo da cijene plina rastu otkad je Joe Biden stupio na dužnost. To je zahvaljujući raznim politikama koje je stavio na snagu, koja je osakatila američku energiju.

Ubio je naftovod Keystone XL. Postavio oštrije emisijske standarde. Završio je ušenje u ANWR-u i zamrznuo zakupe federalne zemlje za bušenje. Sve to (pa čak i više ako možete vjerovati) uzrokovalo je da cijene plina prođu kroz krov. Biden je napravio nekoliko poluuspješnih  pokušaja “rješavanja” tog pitanja. Izgleda kao da konačno popušta. Ali pročitajte retke.

„Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u petak kako će nastaviti prodaju zakupa nafte i plina na saveznom zemljištu počevši od sljedećeg tjedna. Ured za upravljanje zemljištem započet će u ponedjeljak s izdavanjem konačnih procjena utjecaja na okoliš i obavijesti o prodaji za buduće projekte nafte i plina te će ponuditi u zakup “približno 173 parcele na otprilike 144,000 hektara, što je smanjenje od 80 posto u odnosu na izvorno nominiranu površinu”, navodi BLM… U izjavi za Fox News u vezi s tom odlukom, Američki institut za naftu izrazio je zabrinutost hoće li taj potez dodati “nove prepreke povećanju proizvodnje energije”. […] “Drago nam je vidjeti da ministarstvo unutarnjih poslova konačno najavljuje ponovno pokretanje dugo odgađanog programa zakupa na kopnu koji se zahtijeva zakonom, ali zabrinuti smo da ova akcija dodaje nove zapreke povećanju proizvodnje energije, uključujući uklanjanje nekih od najznačajnijih paketa.” [Izvor: Fox Vijesti]

Bidenova administracija se hvali da odmrzavaju zakupe za bušenje na saveznoj zemlji. Ali ono što vam CNN i drugi odbijaju reći je da uskraćuju 80 posto zemlje izvorno nominirane za upotrebu. To znači da od sve zemlje koja se može izbušiti, Biden otvara samo 20 posto od toga. To je daleko od stvarnog rješavanja problema.

Zapravo, Biden ne čini gotovo ništa kako bi pomogao – samo dovoljno da izgleda kao da nešto radi. To dolazi, imajte na umu, nakon što je Vrhovni sud naložio Bidenu da ukine svoju zabranu prije nekoliko mjeseci. Biden se, kao i obično, oglušio na najviši sud u zemlji (kao što su to učinili kada je to zahtijevalo da ostane u Meksiku), ostavljajući ovu zemlju neiskorištenom. Čini se da Bidenova administracija nema namjeru okončati ovu energetsku krizu. Tvrde da je ovo za zaštitu okoliša. To nije istina. Trump je zaštitio okoliš i pomogao osloboditi američki energetski potencijal. Za Bidenovu administraciju ovdje se radi o umirivanju stranih proizvođača nafte poput OPEC-a i Kine. Ne zanima ih pomaganje Amerikancima da napreduju, već samo njihovi saveznici u inozemstvu. Bidenov cijeli program odnosi se na slabljenje američke konkurentske prednosti, kako bi druge korumpirane nacije i korporacije mogle uspjeti.

Ne će se završiti dok ne izađe iz ureda.

Moe Blow, https://nationalinsiders.com/biden-resumes-leases-for-oil-drilling-but-theres-a-catch/

Povezane objave

Najveća učinkovitost s inteligentnim rješenjima za crpke

hrvatski-fokus

Modernizacija pogona Petrokemije

HF

Izostala sustavna politika stimuliranja

HF

Sužava se manevarski prostor Ljubljane

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više