Hrvatski Fokus

Srednjobosanski Hrvati imaju barem stotinu većih problema od lika i pojave Željka Komšića

 

U zemlji u kojoj je baš sve politika, pošteno je baviti se stranačkom politikom. Tako smo u Kiseljaku pokrenuli Hrvatsku republikansku stranku. Općinski odbor bavit će se lokalnim temama i bit će aktivan dio Županijskog odbora. Naravno, Županijski odbor bavit će se županijskim/kantonalnim temama. Kad budemo pozvani bavit ćemo se i nacionalnim temama.

Osobno, nakon 15 godina novinarskog bavljenja “velikim nacionalnim temama” nemam više o tomu što reći. Sve je jasno, rečeno i napisano. Na žalost, oni koji su legitimno izabrani da predstavljaju hrvatski narod na lokalnoj, županijskoj i entitetskoj razini, zabavljeni su isključivo nacionalnim temama. Ustvari samo jednom – izbornim zakonom. Tako kad slušate bilo kojeg hrvatskog dužnosnika s bilo koje razine možete čuti samo odjek “šefovih” riječi o izbornom zakonu. Kao da ovaj narod nema ni jednog drugog problema… Ustvari, radi se o bježanju od vlastite odgovornosti. Jer više nitko ništa ne radi čekajući famozne izmjene Izbornog zakona.

Govoreći iz perspektive srednjobosanskog Hrvata, ovaj narod ima barem stotinu većih problema od lika i pojave Željka Komšića. A to je ružno samo po sebi… HRS će odgovornom politikom nastojati biti ona posljednja slamka spasa Hrvata središnje Bosne, koji su izgleda ostavljeni sami da propadaju. Elita koju Hrvati biraju ponaša se prema vlastitom narodu s dozom neskrivenog gađenja. Ponašaju se kao da su iznad njih. Imaju stanove po Zagrebu, djecu po Njemačkoj, a s narodom se sretnu samo pred izbore kako bi ih napomenuli da bilo kakvo nejedinstvo ili apstinencija vodi u – propast. Gle čuda, u silnom trudu da se izbjegnemo propast, lagano smo došli na rub propasti!

Hrvati središnje Bosne danas su na rubu demografskog opstanka, a njihovu opstojnost ne garantiraju izabrani političari nego urođena žilavost ovog naroda da opstane usprkos onima koji ga uništavaju otvoreno ili nemarom. U tu žilavost vjerujemo!

Tvrtko Milović

Povezane objave

Bošnjački dan (ne)ovisnosti ovisne Bosne i Hercegovine

hrvatski-fokus

Kavazovićev upad u crkvu Sv. Marije

HF

Aktivna islamska omladina (ni)je aktivna

HF

Komšić je za rata pucao po Hrvatima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više