Hrvatski Fokus
Gledišta

Od Žigmanovljeva sudjelovanja na Saboru HDZ-a u Zagrebu Hrvati u Srbiji imaju samo štete

Hrvati u Srbiji nisu nikakva »ključna sastavnica« u vanjskoj politici Hrvatske spram Srbije!

 

Poslije Svečane akademije i XIX. Općeg sabora HDZ-a u Zagrebu očito je da se nastavljaju velike manipulacije hrvatskim pukom u Republici Srbiji preko lika Tomislava Žigmanova. Ovog puta je izmanipuliran i sam ovaj najveći manipulator, obmanjivač i lažov među bunjevačkom Hrvatima u Srbiji, a budući da mu uloga po svom beskarakteru i bolesnom egu odgovara, potpuno se uživio u nju i klikće: “Hrvati u Srbiji (čitaj Tomislav Žigmanov) jesu i bit će ključna sastavnica u vanjskoj politici Hrvatske spram Srbije!”

“Ključna sastavnica” –  dva jedina “politički kvalitetna” (bunjevačka) Hrvata. Hrvati u Srbiji nikada nisu bili, niti će ikada biti, ključna sastavnica u vanjskoj politici Hrvatske spram Srbije, jer jednostavno nisu taj faktor, i to je samo još jedna velika manipulacija jadnim ostatkom od Hrvata u Srbiji te samo još jedna velika obmana i laž Tomislava Žigmanova. Autohtoni srijemski Hrvati su prešutno pušteni niz vodu, a preko Tomislava Žigmanova i nekolicine njegovih poltrona (za novac) prave se “veliki” Hrvati od bunjevačkih Hrvata iz donjotavankutskog trokuta (Subotica i okolica). Pravljenje od Tomislava Žigmanova ono što je u BiH Dragan Čović, a tako je tretiran u Zagrebu, je nepotrebno, nerazumno i pogrješno i samo može biti štetno po svakog “običnog” pojedinca iz ovdašnjeg hrvatskog puka! Neka Tomislav Žigmanov osnuje HDZ u Republici Srbiji, neka bude njegov predsjednik i neka bude njegov zastupnik u srbijanskom parlamentu i neka se kao takav u njemu bori za prava Hrvata u Srbiji! Pritom ne može biti ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, jer kultura i politika ne idu zajedno (u tom slučju uvijek strada kultura)! To bi bilo ispravno, korektno i hrabro, ali Žigmanov je svjestan da je to neostvarivo i samo je preko velikih manipulacija, obmana i laži došao u poziciju da bude prvi čovjek u politici i prvi čovjek u kulturi kada su u pitanju ovdašnji Hrvati te da ih sve “zastupa” u srbijanskom parlamentu (uz pretenziju da uđe i u Vladu Republike Srbije)!

Tomislava Žigmanova nisu izabrali ovdašnji Hrvati i način na koji je ušao u srbijanski parlament spada u jednu od najvećih (povijesnih) prijevara nad njima: tobožnjom koalicijom s vojođanskim Rusinima i organizacijom i glasovima LSV-a te sniženim izbornim cenzusom kao manjinska stranka!!!

Posebno je nepotrebno, nerazumno, pogrješno i štetno što Žigmanov u sve ove političke igranke uvlači svoju prijateljicu Jasnu Vojnić, predsjednicu Hrvatskoga nacionalnog vijeća u Srbiji, dakle predstavnicu ovdašnje (apolitične) hrvatske krovne institicije, odnosno predstavnicu svih ovdašnjih Hrvata, bez obzira na njihovo političko uvjerenje.     

To što u Žigmanovljeve manipulacije, prijevare i laži vjeruje i vladajuća stranka u Hrvatskoj i politički ga podržava, je štetno za ovdašnje Hrvate, jer dovodi do toga da se svi Hrvati u Srbiji, do posljednjeg od njih 57.900, tretiraju kao simpatizeri HDZ-a!

Ako Žigmanova u srbijanskom parlamentu (i Vladi) budu tretirali kao takvoga, a takvim se predstavlja (barem u Hrvatskoj), Hrvatima u Srbiji može biti samo lošije nego što je to do sada! Živi bili pa vidjeli! Zato je posljednji čas da DSHV izvrši korijenite unutarnje promjene (uz smjenu predsjednika) i postane stranka svih Hrvata u Srbiji, ne samo vojvođanskih!

Miroslav Cakić  

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Abolicija Srba – velika nepravda

HF

Ujedinimo se za bolje hrvatsko sutra

HF

Postoje svi uvjeti za otkrivanje autora poljudske svastike!

HF

Te tri slatke riječi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više