Hrvatski Fokus
Hrvatska

Peji Šimiću još jedno vrijedno književno priznanje

Prođi zemljom čineći dobro…

 

Povodom dana Okučana i njegovog zaštitnika Sv. Vida održana je svečana sjednica uz nazočnost gradskih, općinskih, vojnih, policijskih , braniteljskih i crkvenih uglednika zapadne Slavonije. Nakon obraćanja načelnika Ace Vidakovića i pročelnika općinskog vijeća Ivice Pivca, koji su nazočne upoznali sa svojim aktivnostima i planovima, podijeljena su vrijedna godišnja priznanja.

Za šport nagradu je dobio NK Psunj Sokol iz Okučana za 75. godišnji rad i osvajanje prvog mjesta u Županijskoj ligi.

Za književnost pjesniku Peji Šimiću iz Zagreba za izniman doprinos u pisanju pjesama duhovnog i domoljubnog stiha.

Za humanitarni rad Franji Blaževiću iz Austrije za zbližavanje austrijskih i hrvatskih udruga.

Budući da pratim stvaralaštvo Peje Šimića od 1991. godine vratit ću se na njegovu nagradu. Prošla godina je svakako bila najplodnija u njegovom pjesničkom stvaralaštvu i mnogima se činila neponovljiva. Nu, meni koji ga godinama pratim nije se činilo da je to njegov vrhunac. A to je i danas dokazao i u prepunoj svečanoj dvorani u Okučanima kad su mu na njegovu duhovnu pjesmu PROĐI ZEMLJOM ČINEĆI DOBRO gromoglasno pljeskali i političari i branitelji i kulturnjaci i katolički i pravoslavni svećenici. Bravo Pejo! Znao sam da ne ćeš stati. Bilo je lijepo čuti župana Brodsko-posavskog Danijela Marušića koji je u svom obraćanju pohvalio Pejinu pjesmu i citirao stihove iz njegove pjesme koji glase:

U ovom turobnom vremenu

između svjetla i tame birajmo svjetlo.

Tek smo na pola godine toplo se nadam da će Pejo dostići prošlogodišnji uspjeh. Tim više što mu ovih dana izlazi iz tiska zbirka ljubavnih pjesama na kojoj je urednički tim radio nekoliko godina kako bi između 500 odabrao oko180 ljubavnih pjesama za koje recenzentica Marija Matošić (koja je bila recenzent nekoliko Šimićevih zbirki), kaže da je to vrh ljubavne poezije. Za očekivati je da će i ta zbirka ili nekolicina pjesama iz nje pobuditi pozornost pjesničke javnosti.

Stoga s nestrpljenjem očekujem finale ovogodišnjeg pjesničkog maratona, a mi ljubitelji njegove poezije dat ćemo mu pozitivni vjetar u leđa. On je to zaslužio a mi s pravom očekujemo plodnu jesen

Boris Ćavar

Povezane objave

Slobode koji nema, taj o slobodi sanja

HF

U ČASOVE TEŠKE I NEMIRNE

HF

Koza

HF

Ruska briga za pravoslavce u Hrvatskoj

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više