Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Ne znamo tko je opasniji po Hrvatsku: Jasmila Žbanić, Serge Brammertz ili Maja Sever?

Maja je izabrana za predsjednicu europske federacije novinara samo zato što je lagala protiv Hrvatske

 

Kako nazvati ovo što ću ja navesti? Odgovor na to bi morala dati znanost i politika. I HAZU i Sabor. Tu bi se moralo pitati, jesu li ovo društvene devijacije, kao konstanta i pravilo za određeni prostor? „Žbanić ponovno diže tenzije po Balkanu“!? „Nakon što se u govoru povodom dobivanja prestižne europske nagrade Lux, obrušila na hrvatskoga predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i hrvatskoga predsjednika države Zorana Milanovića, bosanskohercegovačka redateljica filma o Srebrenici „Quo Vadis, Aida“, Jasmina Žbanić nastavlja širiti tenzije po Balkanu. Dok film prosuđuju filmski kritičari, jedan od njih, Dimitrije Vojnov, komentirao je za Danas kako cijela situacija postaje pomalo degutantna – „degutantna zloporaba filma“.

„Nema suradnje sa Hrvatima, oni blokiraju pravdu“. „Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda u utorak se obratio Serge Brammertz, glavni tužitelj rezidualnog mehanizma za kaznene sudove u Den Haagu, koji se pritom osvrnuo na problematiku procesuiranja ratnih zločina na području bivše Jugoslavije, pa kaže kako hrvatska Vlada donosi političke odluke kako bi blokirala pravosudni proces“, Nadalje, Maja Sever izabrana za predsjednicu europske federacije novinara, a Turska (Erdogan) prijeti ratom. Turska svojata grčke otoke Rodos, Kos, Lezbos i Samos.

Da je Hrvatima dozvoljeno izabrati svoju vlast, Hrvatska bi u UN-u stvorila veliku pomutnju. Da je Hrvatima dozvoljeno izabrati svoju vlast, Hrvatska bi u UN-u od Turske tražila da se Turska odrekne Aje Sofije kao džamije. Sigurno bi bilo puno država koje bi podržale taj zahtjev. I na koncu, ne tko bi u UN-u morao reći kako je Turska atensku Akropolu (Paternon) bila pretvorila u džamiju! Što se Hrvata, odnosno „Bošnjaka“, itekako tiče. Isto kao „Degutantna zloporaba filma“? Vrhunac degutantnosti – za film snimljen po istinitom događaju (Quo Vadis Aida, o Srebrenici) kažu da je degutantna zloporaba filma. Dok su za te iste filmovi… Dara iz Jasenovca, Dnevnik Diane Budisavljević, 15 minuta -Masakr u Dvoru, Brešanovi Svjedoci, Kino Lika te drama Olivera Frljića Obitelj Zec – „mirnodopski, edukativni filmovi“. U kontekstu toga, ne znam, postoji li snimka kajanja Milana Babića u Haagu. Ako postoji u glavnoj dvorani UN-a ekran za video, Hrvatska bi to kajanje Milana Babića morala prikazati u UN-u! Ili poslati na adresu Sergea Brammertza, iako on to zna!

I na koncu, Maja Sever postala predsjednica europske federacije novinara. I to je za UN! Kao i za oduzimanje hrvatskog državljanstva. Zbog one male Sirijke kada je novinarka Maja Sever optužila Hrvatsku za njezin nestanak, a ta mala Sirijka pronađena živa i zdrava, izvan Hrvatske. Vjerojatno je Maja Sever, zbog toga, i postala predsjednica europske federacije novinara. Vjerojatno je taj slučaj dobio više bodova od onog naručenog (plaćenog) ubojstva pred TV kamerom kada je u Bjeljini jedan novinar (kamerman) dao jednom Srbinu 100 eura da ubije jednog muslimana pred njegovom TV kamerom.

Nakon svega, moramo se pitati što je degutantnije: izbor Maje Sever za predsjednicu europske federacije novinara ili tursko svojatanje Rodosa, tursko pretvaranje atenske Akropole u džamiju ili Brammertzovo optuživanje Hrvatske za ne suradnju s Haagom? Izbor Maje Sever za predsjednicu europske federacije novinara ili nazivanje istinitog filma o Srebrenici degutantnom zloporabom filma, pretvaranje Aje Sofije u džamiju itd. Plus toga, Hrvatska bi u UN-u morala postaviti pitanje što se još iz povijesti, osim NDH (Jasenovca), koristi u međunarodnoj politici? Zašto je genocidna RS prihvaćena kao država? Pa turska agresija na BiH koja nije stala. Politički vrh „Bošnjaka“ od turskih imena… Bakir, Šefik, Izet, Ismet, Faris i Džafer… Zašto je Jasenovac važniji od turske agresije? Kada bi akademska vlast međunarodno priznate države to pitala u UN-u, UN bi morao na to dati odgovore!

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Quo vadis Croatia?

HF

OraH je plod bez klice

HF

Plenković nas je podcijenio

HF

Rudiment Udbine metodologije obračuna

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više