Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Evo teoretičara urote koji stoji iza Twitterove ‘Politike dezinformiranja o krizi’

Twitterov najnoviji pokušaj cenzure pod krinkom zaustavljanja dezinformacija

 

Twitter je prošlog tjedna najavio nove napore za zaustavljanje širenja “dezinformacija” u vrijeme krize. Ali čovjek koji vodi taj napor ima povijest guranja “dezinformacija”. Čudno kako se to uvijek događa.

Yoel Roth, koji vodi Twitterovu jedinicu za sigurnost i integritet, otkrio je u objavi na blogu novu “politiku dezinformiranja o krizama” platforme koja će na tweetove postaviti oznake upozorenja za koje Twitter smatra da sadrže dezinformacije, a istovremeno sprječavaju da se tvitovi “pojačaju ili preporučuju” u vrijeme oružanih sukoba, izvanrednih stanja u javnom zdravlju ili prirodnih katastrofa.

Upravo je Yoel Roth nadgledao odluku Twittera da spriječi dijeljenje izvješća New York Posta o napuštenom prijenosnom računalu Huntera Bidena na Twitteru u tjednima prije izbora 2020. Roth je kasnije rekao FEC-u da je odluku donio na temelju “glasina” obavještajne zajednice da bi Rusi mogli objaviti materijal hakiran od Huntera Bidena.

Bivši izvršni direktor Jack Dorsey kasnije je posvjedočio da je blokiranje priče New York Posta bila “potpuna pogrješka”.

Yoel Roth je također bijesni gerilac. Godine 2020. našao se na udaru kritika zbog prethodnih tvitova u kojima je optužio Trumpove dužnosnike da su “stvarni nacisti” i nazvao vođu senatske manjine Mitcha McConnella “vrećom prdeža”. Imati nekoga tko kao partizan određuje što jest, a što nije “dezinformacija” u vrijeme krize predodređeno je da rezultira jednostranom cenzurom. S druge strane, po tome je Twitter poznat.

Ono što ostaje za vidjeti je hoće li twitterov najnoviji pokušaj cenzure pod krinkom zaustavljanja dezinformacija preživjeti ako i kada izvršni direktor Tesle Elon Musk preuzme platformu. Istodobno kada Twitter pokreće svoju najnoviju kampanju protiv dezinformacija, Ministarstvo domovinske sigurnosti i dalje napreduje sa svojim Ministarstvom istine, Odborom za upravljanje dezinformacijama, unatoč snažnom protivljenju republikanskih zastupnika. Ljevičarka koja voli glazbeno kazalište Nina Jankowicz službeno je odstupila s pozicije na čelu Odbora za upravljanje dezinformacijama. I dok je odbor na čekanju, DHS ga nije potpuno ugasio.

https://freedombeacon.com/here-is-the-conspiracy-theorist-behind-twitters-crisis-misinformation-policy/

Povezane objave

Pirova pobjeda bankarskoga lobija

HF

Dok su se sankcije približavale, računovodstveni div PwC trudio se zadržati moćne Ruse korak ispred

hrvatski-fokus

Kineski ekstravagantan plan za trgovinsku rutu kanala od Grčke do Srednje Europe

hrvatski-fokus

Druga avantura na Korejskom poluotoku?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više