Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Ta je nagrada niska s obzirom na ono što je naš guverner napravio za Mađarsku, odnosno za njihovu OTP banku. Ona je postala treća banka u Hrvatskoj i to na način koji ću ja ovdje prešutjeti jer znam kako je došla do Istarske banke, Dalmatinske banke, Sisačke banke itd… To im je sve omogućila Hrvatska narodna banka. Prema tomu guverner je dobio vrlo malu nagradu u odnosu na profit koji OTP banka ostvaruje na našem tržištu. Nažalost, s obzirom da sam bio sudski vještak u nekoliko slučajeva povezanih s tim, ne smijem više govoriti. Ostalo je na DORH-u.

Slavko Kulić, hrvatski ekonomist i znanstvenik o nagradi od 500.000 kuna koju je naš guverner Boris Vujčić dobio od Mađarske središnje banke, Podcast Velebit

– Većina međunarodne zajednice ne vjeruje da je Jeruzalem, čak ni zapadni dio, dio suverenog Izraela. Svi oni smatraju da je istočni Jeruzalem, uključujući Stari grad gdje se nalazi Zapadni zid, dio palestinskih teritorija, koje su planirane za uključivanje u konačne granice palestinske države.

Napis u izraelskom dnevniku Jeruzalem Postu za posjeta Državi Izrael predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića

– Tvrdoglavost Zorana Milanovića da bez ikakvih diplomatskih obzira nastavi inzistirati na vetu spram ulaska Finske u NATO, jednako je suluda koliko i uzaludna, jer se u Bosni i Hercegovini ne će ništa promijeniti, budući da su pozicije ukopane, histerija maksimalna, a sklonost kompromisu ozloglašena kao izdaja.

Dragan Markovina, jugoslavenski hrvato-srb iz mješovitoga braka iz Mostara na privremenom radu Splitu piše za Telegram

– Pred nama je imperativ stvaranja vojske koja je spremna boriti se rame uz rame s našim saveznicima i pobijediti Rusiju u borbi.

Patrick Sanders, zapovjednik britanske vojske, Mirror, Tribun

– Pribojavam se skretanja HDZ-a ulijevo. To desnicu ostavlja insuficijentnom i to otvara prostor za koaliciju Možemo i SDP-a koja je velika prijetnja budućnosti Hrvatske.
Andrija Hebrang, bivši čelnik HDZ-a i višestruki ministar u hrvatskim vladama nakon XIX. Općeg sabora HDZ-a, Narod

– Finski predsjednik je neinformiran, pa da ga treba informirati.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Svetoj Nedelji kod Zagreba, N1 TV

– Nije važno jesu Hrvati u BiH stvarno ugroženi ili nisu. Važno je osjećaju li se oni tako. Ako se tako osjećaju potrebno je na taj temeljni model građanske države ugraditi još neke forme garancije kolektivnih prava.

Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske na bošnjačkoj FTV

TVRDNJE

– Mi u Letoniji osuđujemo zločine koje su počinili nacistički i sovjetski totalitarni režimi. Mi u Letoniji sjećamo se i odajemo počast žrtvama Drugog svjetskog rata, uključujući vojnike koji su poginuli na svim stranama. Naše je mišljenje jasno: opravdanje totalitarnih režima i agresivnog rata Rusije protiv Ukrajine je neprihvatljivo. Objekt koji su ostavili sovjetski stanari Pārdaugave mora biti srušen.

Egils Levit, letonski predsjednik nakon donošenja zakona od 16. IV. 2022. o rušenju totalitarističkih spomenika u državi, The Gazette, Colorado Springs

– Ovi navijači nisu napravili glupost već teroristički napad na hrvatsku policiju i građane koji uredno platili cestarinu. Dakako, u demokratskim zemljama postoji standardna procedura prema terorističkom djelovanju!!!  A i prema novinarima koji se nađu u pravo vrijeme baš na pravom mjestu te iz preventive ostave svoj mobitel u osobnom automobilu daleko daleko od  terorističkog djelovanja, je l’ tako?

Marija Omeragić, marija omeragic, mare.omeragic@gmail.com

– Prije više od mjesec dana period od 10. travnja do 22. lipnja nazvao sam hrvatskim antifašističkim mahnitanjem i usput sam iznio niz činjenica, podataka i postavio nekoliko pitanja. Nažalost, ni na jedno od tih pitanja nije mi se odgovorilo, ali to što sam iznio baca sasvim drugačiju sliku na Drugi svjetski rat. Znači, istinske povijesti hrvatskog Drugog svjetskog rata mi nemamo, mi umjesto toga imamo jugoslavensko-komunističko-partizansku turbofolk povijest.

Ante Prkačin, hrvatski general i saborski zastupnik Domovinskog pokreta na sjednici Hrvatskog sabora u Saboru

 – Kad je riječ o izbornom zakonu, Švedska se, baš kao i druge članice EU-a, zalaže za promjene izbornog zakona kako bi bio u skladu s međunarodnim standardima, uključujući neke sudske odluke Vijeća Europe, ali i iz same BiH. Dakle, itekako se za to zalažemo. Jedino što mogu reći je da ne idemo u pojedinosti, nemamo čvrste stavove o tome kako se točno izborni zakon treba izmijeniti, nego je na trima konstitutivnim narodima da pokušaju pronaći rješenje i složiti se oko toga. Mogu reći da veoma žalimo što to dosad nije bilo moguće, ali ipak mislimo da je važno da se izbori održe u listopadu, a s cijelom tom situacijom ćemo se morati pozabaviti u nadolazećim mjesecima.

Diana Helen Madunić, švedska veleposlanica u Hrvatskoj, N1 TV

– Nije žestoki ton, posebno ne prema Finskoj. Ništa protiv Finske ni Švedske, ali morat će se s Turskom dogovoriti. Tužno je da ni finski predsjednik ni premijerka ne znaju što se događa u BiH. Ako ništa drugo sada znaju više. Premijer bi se mogao manje baviti denunciranjem mene pred ne znam kim. Mislim da hrvatsku javnost ne zanimaju te gluposti za kog ja radim. Jadno je da hrvatski premijer pokušava vrlo traljavo i neuspješno denuncirati predsjednika svoje države, a kada drugi ili treći predsjednici država EU govore stvari o ratu u Ukrajini, koje su za moj ukus malo previše, onda Plenković šuti kao maca, kao mali zeko šuti. Neka napadne Macrona, neka napadne Erdoğana, a sa mnom bi se trebao razgovarati da pomognemo tim našim nesretnim ljudima da postanu ravnopravni.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Svetoj Nedelji kod Zagreba, N1 TV

– Narod nije svjestan kako ga ova vlast vodi u glib dužničkog ropstva. Prava inflacija će nam tek doći i on njoj ćemo tek govoriti za koji mjesec. Ona će biti nezapamćena na ovim prostorima. Nastradat će, kao i obično, oni najsiromašniji.

Slavko Kulić, hrvatski ekonomist i znanstvenik, Podcast Velebit

– Nesloga u HDZ-u očitovala se i u rezultatima glasanja za stranačka tijela. Otprilike trećina pozvanih nije se odazvala na sabor. Od onih koji su bili u dvorani glasalo je jedva 50 posto. To pokazuje duboko neslaganje s načinom rada i skretanjem stranke ulijevo. To me rastužuje jer je HDZ oduvijek bio stranka desnog centra i što je najvažnije, uvijek je bio demokršćanska stranka, a sada gubi demokršćanska obilježja.

Andrija Hebrang, bivši čelnik HDZ-a i višestruki ministar u hrvatskim vladama nakon XIX. Općeg sabora HDZ-a, Narod

– Stvaranje igrača dug i mukotrpan rad, koji zahtijeva određena ulaganja. Ako klubovi to nisu u mogućnosti napraviti jer moraju gledati samo aktualni trenutak zbog financija, onda tu nešto ne valja. S druge strane, nije dobro ni kada igrača zanima samo postizanje određene razine koja će mu omogućiti odlazak u inozemstvo. Za nas je najbitnije stvoriti sustav proizvodnje domaćih igrača. Zatim, treneri moraju biti bolje zaštićeni, odnosno klubovi moraju imati dugoročnu stručnu politiku. Da bismo to postigli, moramo imati optimalan broj utakmica koji otvara prostor za maksimalno iskorištavanje treninga. Samo tako možemo stvarati igrače. To su te ključne stvari. Kada opet počnemo stvarati domaće igrače, onda će i reprezentacija rasti.

Mirko Novosel, slavni košarkaš, trener i izbornik hrvatske košarkaše vrste, Novi list

– Da bi košarkaš bio kvalitetan, mora imati kontinuitet, a mi nekoga dižemo u nebo kada jednom zabije dvadeset koševa. Pravi igrač od sto utakmica mora njih 98 odigrati za ocjenu pet, a one dvije za četiri. Neke od njih uzdižemo, bez da se pitamo protiv koje momčadi su igrali i tko im je bio direktni suparnik na terenu. Kvaliteta je u korelaciji s kontinuitetom, to ljudi ne shvaćaju. Postoji dvadeset i nešto važnih košarkaških segmenata koji čine igrača, a mnogi o tome pojma nemaju. Da se razumijemo, nemam ništa protiv nikoga, ovo samo govorim u interesu košarke. Tvrdim da možemo imati odličnu reprezentaciju, ali mora se znati tko što radi. Recimo, lani smo u Splitu imali kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, na to smo potrošili trideset milijuna kuna, a nismo prošli.

Giuseppe Giergia, slavni hrvatski košarkaš i trener iz Zadra, Novi list

– Kalifornija je zemlja prekomjerne regulacije, prijezira i prevelikog poreznog opterećenja.

Elon Musk, najbogatiji poduzetnik na svijetu iz Južnoafričke Republike nakon što se iz Kalifornije preselio u Teksas, The Babylon Bee

– Njemačka ne zagovara ‘građansku državu’ kako to bošnjački nacionalisti gledaju. Ja sam za izgradnju BiH kao države jednakopravnih građana i naroda. 

Josip Juratović, zastupnik u Bundestagu, Dnavenik,ba, Mostar, Slobodna Dalmacija

– Optužba protiv hrvatskih generala koji su oslobođeni od optužbi za ratne zločine, bio je politički proces čiji cilj je bio da se Hrvatsku naprosto moralno i energetski ponizi i uškopi. Nemam drugog izraza. To nije uspjelo iz niza razloga.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća u Đakovu na 15. obljetnici osnutka Udruge veterana 122. đakovačke brigade HV-a

– Knjiga Ive Goldsteina Antisemitizam u Hrvatskoj od srednjega vijeka do danas je knjiga brljotina a samopolitizirani Goldstein Sin – sam pao, sam se ubio!

Zoran Kusovac, novinar i geopolitički analitičar, https://hrcak.srce.hr/file/404265, Direktno

GOVOR MRŽNJE

– Uništenje Partizanskog groblja u Mostaru povezano je s idejama neonacizma i neofašizma koje umotane i celofan provodi Dragan Čović.

Sead Đulić, samoprozvani antifašist i predsjednik bošnjačkoga SABNOR-a BiH, Hrvatski medija servis

– Na Desincu se dogodio policijski teror koji je valjda bio prihvatljiv u nekim prošlim vremenima.

Mate Prlić, 43-godišnji novinar Dalmatinskog portala koji je s torcidašima sudjelovao u neredima na autocesti Zagreb – Karlovac na povratku u Split

– Hrvatska se zbog formiranja Hrvatske Republike Herceg-Bosne i ratnih zločina povezanih s tom tvorevinom, posebno zbog logora za Bošnjake u Hercegovini, nakon što su snimke izmučenih i izgladnjelih ljudi iz Dretelja dospjele u međunarodnu javnost, našla u međunarodnoj izolaciji, izgubivši sve kredite napadnute zemlje koja je dobrim dijelom još uvijek bila okupirana i u kojoj je sravnjen Vukovar i granatiran Dubrovnik.

Dragan Markovina, hrvatski sveučilišni profesor i negator hrvatske državnosti, Telegram

– U Hrvatskoj, kojom duže vrijeme vladaju stranke desnog centra čiji je najčešći diskurs identifikacije vezan uz stvaranje mogućeg i plašenje nemogućim neprijateljem, Kordićkinu tezu desetljećima poznatu u stručnim krugovima kao ‘pluricentric languages‘, mediji su dočekali s određenom dozom neprijateljstva. U jednom trenutku, slobodno recimo, psihoza izazvana tezom o policentričnom jeziku dovela je do toga da je osobni automobil dr. Kordić vandaliziran razbijanjem vozačkog stakla. Ako i ostavimo otvorenim je li uopće taj čin nasilja imao veze s brazdama koje teza o policentričnom jeziku kipari u hrvatskoj javnosti, ili je samo proizvod nekog slučajnog događaja, čini mi se da kukavički zatvaramo oči pred našom stvarnošću. Kroz njezin primjer snažne identifikacije s jezikom i njegovom ulogom u životu osobe te političkim i na koncu egzistencijalnim i nasilnim posljedicama koje znanstveni rad može imati, Kordićka progovara svojim primjerom o hrabrosti, dosljednosti i poslanju u posvećenosti poslu.

Emil Matešić, kustos i umjetnički voditelj KIC-a u obrazloženje provokativne jugonostalgičarske izložbe Snježane Kordić pod naslovom “Jezik je virus” koja se održala od 10.-18. VI. 2022.

– Republika Hrvatska je svojim zakonikom Jadransko more, uključujući i bosanskohercegovačko primorje, proglasila svojom teritorijem pa je na taj način zapravo uzurpirala prostor Bosne i Hercegovine i mi granicu na moru, zapravo, i nemamo. To je jedan od problema. Drugi problem jest što se vlasti Bosne i Hercegovine ne angažiraju kako bi ratificirale s Republikom Hrvatskom sporazum o granicama, posebno na Jadranskom moru. Mi, zapravo, imamo ovaj dio koji ima oko 24,7 km obalne linije, ali nemamo izlaza na otvoreno more, a prema međunarodnoj konvenciji, međunarodna zajednica nam dozvoljava da imamo pravo na otvoreno more.

Muriz Spahić, bošnjački akademik o Neumu i “hiljadugodišnjem bošnjačkom moru”, Hayat

– Rješenje je jednostavno. Razmotriti kojom vrstom projektila se ta ćuprija može oboriti u slučaju da nam u kratkom vremenu izlaz prema otvorenom moru zatreba.

Muro, komentar na Slobodnoj Bosni, slobodna-bosna.ba/vijest/248931/akademik_muriz_spahic_objasnio_problem_granica_na_moru_zapravo_i_nemamo

– Vidi ti ove ustaške stoke što žurno baljezga… Mamu vam fašističku i banditsku treba vas prisiliti da vratite Istru i otoke koje ste oteli Talijanima. Kako se barbarski ponašate bit će i to uskoro moguće…

Muro, komentar na Slobodnoj Bosni, slobodna-bosna.ba/vijest/248931/akademik_muriz_spahic_objasnio_problem_granica_na_moru_zapravo_i_nemamo

– Želim vam jedan još jači potres i da vas sravni pizda vam materina, hinje latini. A katoličke pičke najviše vole feslije čiste da ga podudlaju i u guzu.

Harry boy, komentar na Slobodnoj Bosni, slobodna-bosna.ba/vijest/248931/akademik_muriz_spahic_objasnio_problem_granica_na_moru_zapravo_i_nemamo

– Od hrvatskih vlasti dolazi tendencija prema BiH koja je silno opasna. Po meni je ona jednaka Putinovu nastojanju da uzme dio Ukrajine. Ono što rade Milanović i Plenković ide na ruku ruskom utjecaju u Bosni. Za mene je ovo nastavak fašističke politike prema Bosni i Hercegovini.

Jasmila Žbanić, bošnjačka militantna redateljica i osvjedočena mrziteljica kršćana, a posebice Hrvata, Jutarnji list

– Hrvatska nije započela pregovore o pristupu Europskoj uniji zajedno s većinom drugih istočnoeuropskih država krajem devedesetih godina prošloga stoljeća jer tada, u vrijeme autoritarne vladavine Franje Tuđmana, nije udovoljavala elementarnim demokratskim standardima pa nije ni mogla aplicirati za članstvo. Ta povijesna činjenica uvijek se prešućuje i nije dio prigodničarskih govora iako bi mogla i trebala poslužiti kao vjerodostojan alibi za hrvatsko ekonomsko zaostajanje uzrokovano među ostalim i zakašnjelim pristupom Europskoj uniji u odnosu na usporedive tranzicijske zemlje.

Goranko Fižulić, bivši ministar trgovine u Račanovoj crvenoj Vladi kada je dobio nadimak „ministar-trgovac“, Telegram

– Tuđmanova ekipa je stvorila Republiku Hrvatsku na svoju sliku i po svojim kriterijima. Jedan od tih kriterija je bila pljačka narodne imovine.

Gordan Duhaček, novinar Indexa

JUGONOSTALGIJA

– Jezik kao jedan od stupova na kojima počiva identitet određene grupe ili niza jezičnih skupina definiranih dugi niz godina pod imenom ‘hrvatski i (ili) srpski’, u posljednjih 60 godina prošao je kalvariju ili katarzu u domaćem i regionalnom okruženju. Hrvatski, bošnjački, srpski i crnogorski jezik neminovno, analitika i mehanizam identifikacije (više od 85%) sličnosti to pokazuju, jedan su jezik sa četiri različite varijacije i imena za isti jezik. Politička uloga jezika nakon raspada Jugoslavije predstavlja i danas neprestani izvor konflikata, a uslijed toga, intelektualna zajednica trpi ili uživa određene posljedice, najčešće političke i svjetonazorske naravi.

Emil Matešić, kustos i umjetnički voditelj KIC-a u obrazloženje provokativne jugonostalgičarske izložbe Snježane Kordić pod naslovom “Jezik je virus” koja se održala od 10.-18. VI. 2022.

– Smatram da Zagreb zaslužuje Titov trg.

Viktor Gotovac, šef zagrebačkog SDP-a u razgovoru s Berislavom Jelinićem za Nacional

BOŠNJAČKI SVET

– Zbog nemara prema bosanskohercegovačkom primorju, Neum bi mogao doživjeti sudbinu Sutorine. Sutorina, površine 84 km, poklonjena je, a za 45 km granica Bosne i Hercegovine je skraćena.

Muriz Spahić, bošnjački akademik o Neumu i “hiljadugodišnjem bošnjačkom moru”, Hayat

BRAVO

– Republika Hrvatska očekuje razumijevanje svojih partnera u EU-u i NATO-u za potrebu zaštite prava Hrvata u BiH i time zaštite svojih nacionalnih interesa, uključujući razumijevanje Finske koja je hrvatski partner u EU-u.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u brzoglasnom razgovoru s finskim predsjednikom Saulijem Niinistöm

FEMINIZAM

– Činjenica jest da je pozicija žena kod nas, pa tako i u kulturi, loša. Meni se utroba okreće čitavo ovo vrijeme dok pratim što se događa gospođi Čavajda. Jedan od ključnih problema jest što ova država nikada nije doživjela sekularizaciju, što se Vatikanski ugovori nisu ni revidirali ni razvrgli i što se Crkva s državom petlja u ljudska prava, krši ljudske slobode i na koncu konca zakone. Preduvjetom za jednakost žena smatram odvajanje Crkve i države, između ostaloga.

Lana Barić, glumica, Gloria

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Virus koji uzrokuje covid-19 i dalje prevladava u Europi i u ovoj fazi nije moguće utvrditi utjecaj mogućeg širenja zaraze u drugoj polovici 2022. ili pojave novih varijanti.

Priopćenje Europske komisije o produljenju važenja globalizacijske covid potvrde na još godinu dana

HOMOSEKSUALIZAM

– Ako sam i sam homoseksualac, onda želim pokazati da i ja mogu biti dio Crkve u ovoj službi. To je važno jer tako ne bi trebalo biti u Crkvi. Nažalost, u našoj Crkvi ima previše institucionalnog licemjerja.

Markus Fuhrmann, novoimenovani poglavar Franjevačke provincije Svete Elizabete u Njemačkoj, catholicnewsagency.com

HRVATSKI JEZIK

 – Bojimo se da je sada već i prekasno za neke PROMIJENE (hrv. promjene) na klupi reprezentacije.

Bruno Herljević, novinar portala Net.hr

– Ne možeš OČEKIVAT (hrv. očekivati) da navijače držiš u stočnom režimu, a da oni neće REAGIRAT (hrv. reagirati), to nije bilo mudro.

Slaven Alfirević, novinar Slobodne Dalmacije

ISLAMIZAM

 – Iz svojih pouzdanih izvora večeras sam dobio informaciju da političari koji baštine UZP politiku u Mostaru i HNK pokušavaju podmititi nekoliko osoba romske nacionalnosti i islamske vjeroispovijesti da priznaju da su oni uništili Partizansko spomen groblje. Nudi im se cifra od 15.000 do 20.000 KM za priznanje! Upozoravam na vrijeme! Ako bi do ovoga uistinu došlo, neka narod zna o čemu je riječ.

Sanel Kajan, kroatofob i član Komšićeve partije DF na facebooku, HMS

– Historija nam kazuje da se nemuslimanske manjine u islamskoj državi, svejedno o kojem periodu muslimanske vlasti se radilo, skoro nikada nisu integrirale i adaptirale u takvo okruženje i ambijent i najčešće su bile pravi rezervoar intriga, izdaje i petokolonaštva.

Abdusamed Nasuf Bušatlić, novinar Saff.ba

KOMENTARI

– Homoseksualna Dekadentna Zajednica. Govna su se totalno prodala.

Mačak Tom, https://narod.hr/hrvatska/hdz-ima-novi-program-u-temelje-stavili-sve-zajednice-obiteljskog-zivota   

– Očekujemo da se jave HDZ-ovi “ukrajinci” i objasne nam da je ovo samo lažna vijest i da HDZ i dalje slijedi Tuđmanovu ideju.

vendeta, https://narod.hr/hrvatska/hdz-ima-novi-program-u-temelje-stavili-sve-zajednice-obiteljskog-zivota   

– Evo, sad su Plenković, Kapulica i veselo društvo pokazali i dokazali da slijede Tuđmanov put i Tuđmanovu ideju. I da baštine i slijede tradicionalni konzervatizam. I nauk Katoličke Crkve. Svima koji sumnjaju, ili ne shvaćaju, Plenković će nam sve protumačiti i svojim djelima dokazati. Negoslavci su već shvatili a Cista Provo i Škabrnja se ne će ni potruditi da shvate. Oni će i dalje zaokruživati HDZ. Bez ikakve sumnje. Jer, tko smije sumnjati u Plenkovića, Jandrokovića, Kapulicu, Grlić-Radmana… Ljudi se redovno ispovijedaju i pričešćuju.

Krinušić, https://narod.hr/hrvatska/hdz-ima-novi-program-u-temelje-stavili-sve-zajednice-obiteljskog-zivota   

– Ma samo da je maknuti tog predsjednika. Jer članstvo je prohrvatsko i demokršćansko!

Mak Dizdar, https://narod.hr/hrvatska/hdz-ima-novi-program-u-temelje-stavili-sve-zajednice-obiteljskog-zivota   

– Treba im svakome pokloniti trudnog Kena na kojem se mogu igrati pobačaja! Na YT imaju reklamu. To su njihovi temelji, koji BS! Teška bolest!

LORI, https://narod.hr/hrvatska/hdz-ima-novi-program-u-temelje-stavili-sve-zajednice-obiteljskog-zivota   

– Ta priča Vam je šuplja. Rusija je npr. država s najvećom stopom abortusa na svijetu, ali to ne znači da se zato ima pravo na nju izvršiti invazija. Hrvatska ima vlast koja promiče moralno upitne “vrijednosti”, ali to ne znači da se zato ima pravo izvršiti invaziju na nju. Itd itd. Uvelike griješite.

Želimir Marić, https://narod.hr/hrvatska/hdz-ima-novi-program-u-temelje-stavili-sve-zajednice-obiteljskog-zivota   

PODSJEĆANJE

– Volja je svevišnjeg Alaha htjela da uz pomoć poglavnika, ustaša u zemlji i inozemstvu te savezničkih vojnika kucne radostan čas za sve Hrvate muslimane i katolike.

Zagrebački muftija Ismet Muftić 10. travnja 1941. u Zagrebu, Jutarnji list

– Sjećate li se vi 2014. godine, ja sam bio premijer, a znam da bi me neki najrađe ubili iz zasjede jer sam svjedok previše stvari, prikupljao sam glasove za izmjenu Ustava i korekciju Ustava u članku kojim se regulira referendum da bi se otežao referendum. Došli smo do 99 glasova i onda je odustao HDSSB. Nedostajala su 2 glasa. Tko je tada bio živčano protiv? Plenković. Bio je HDZ-ov zastupnik, odlazio je u šator u Savskoj. On i ekipa s kojom je tada plandovao po Zagrebu i Bruxellesu su opstruirali izmjene Ustava jer im nisu odgovarale. Plenković i ja nismo isto društvo, ja kad sam birao društvo on je još bio obični čistač cipela.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Svetoj Nedelji kod Zagreba, N1 TV

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više